Axon Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Najnowsza wersja MiFit i firmware opaski. Jest babol związany z caller id. Telefon dzwoni, opaska wibruje i wszystko ok, tylko ze odbieram telefon a opaska nadal wibruje dopóki nie nacisnę guzika na opasce. Tez tak macie ? Wysłane z MI5 U mnie było to samo. Pomógł restart.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Ja nie wiem jak Wam tyle trzyma U mnie 13-14 dni maks. :'(Mi Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 nie jesteś sam, moja trzyma 12-17 dni, aktualnie idę na rekord, po 14 dniach mam 48%, bez żadnych zmian/aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
djskunik Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 (edited) Nowa opaska MI Band 2. Apka Mi Fit 2.3.0 oprogramowanie opaski v1,0,1,39. Na apce Mi Fit ID Call (nazwa kontaktu z książki) działa tylko po przełączeniu języka w telefonie na English. Dokupiłem Mi Band Tools za 11 zł i mam pokazaną nazwę kontaktu z książki przy języku polskim w telefonie. Podczas połączenia widać nazwę jeśli jest w książce lub numer jeśli nie ma w kontaktach. SMS widać ikonę powiadomienia i treść sms podzielonego na max 5 powiadomień x 18 znaków. (mało to czytelne ale działa). Jak ktoś nie chce płacić 11 zł pozostaje czekać na aktualizację apki Mi Fit żeby nie trzeba było mieć języka angielskiego na telefonie. Ważne : przełączanie języka na angielski włączenie opcji wyświetlenia kontaktu i powrót do języka polskiego nie działa. Puls : mierzy normalnie i działa Bateria : 3 % na dobę przy około 20-40 powiadomień (mam tylko sms, połączenia i Massenger). Ważne : kroki mierzy zaskakująco dobrze : podczas jazdy samochodem nic nie liczy. podobnie przy pracy na komputerze i ruchu ręką podczas siedzenia. pozdrawiam Edited March 23, 2017 by djskunik 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Nie wiem czy było ale w najnowszej aktualizacji N&F naprawili stały pomiar pulsu i znów działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 jeśli chodzi o upgrade/downgrade fw opaski, to przetestowałem na sobie, iż można zrobić obie operacje przy użyciu funkcji upgrade w Mi Notify&Fitness - wybieramy wersję mifita i zależnie od jej daty wydania zawarte jest wewnątrz jakieś firmware - klikamy upgrade i Mi N&F flashuje nam, nawet jeśli wersja wskazanego FW jest niższa niż FW będące na bieżąco w opasce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asalas77 Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Jest jakaś aplikacja, która pozwoliłaby uruchomić krótką pojedyńczą wibrację co 5-8 sekund przez ~40 minut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Jak ustawić żeby wyświetlał tresc powiadomien.jak dostaje smsa krotkiego wszystko jest ok jak jest dluzszy widze tylko ikone.ma ktos jakiś pomysł.korzystam z mifit i mi band toools platny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki73 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 @up. Obecnie tylko platne aplikcje na to pozwalaja. A ja cos od siebie. Wyszło słonko na dworze i ..... i nic nie widać na Mi Band2. Kicha troche, dobrze ze wibracja dziala to siegam po telefon by spojrzec co sie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 @up. Obecnie tylko platne aplikcje na to pozwalaja. A ja cos od siebie. Wyszło słonko na dworze i ..... i nic nie widać na Mi Band2. Kicha troche, dobrze ze wibracja dziala to siegam po telefon by spojrzec co sie dzieje.Faktycznie widoczność słabaWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest o657080 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 A kto powie w N&F ustawić by pokazywało mi SMSy.. bo mam MMS, ale wybranie 'wiadomości' z listy aplikacji nie daje rezultatu informowania mnie o nowych SMSach.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h2obot Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Witam. Wcześniej pisałem w innym dziale o problemie z wyłapaniem snu oraz pulsu. Po ponownym zainstalowaniu aplikacji na telefonie zaczęło to w miarę działać. Teraz pytanie do was. Czy wasze opaski w miarę dokładnie mierzą puls? Czy to tylko zwykły dodatek do opaski. Przy braku ruchu opaska jest w stanie pokazać miarodajny puls ale przy jakimkolwiek ruchu pulsometr zastosowany w opasce szaleje. Puls przy chodzeniu jest w stanie pokazywać od 60 do nawet 220 co nie jest możliwe, a średnia przy bieganiu to 80 co również nie jest możliwe. I jeszcze jedno pytanie. Gdzie znajdę numer seryjny opaski? Czy na opasce dołączonej do urządzenia kod jaki jest napisy to numer seryjny urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h2obot Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 (edited) Numer seryjny był mi potrzebny do zarejestrowania produktu (gwarancji). Czy opaska ma u was problemy z endomondo? Aplikacja widzi opaskę, łączy się bez problemu ale po cofnięciu do głównego menu i uruchomieniu treningu nie wykrywa pulsu po ponownym sprawdzeniu czy opaska jest podłączona widnieje napis "nie połączono" i za każdym razem jak się podłącza i cofa a potem wraca to wciąż jest nie podłączono. Ktoś miał taki problem? A może po prostu endomondo nie radzi sobie z wykrywaniem pulsu z opaski? Edited March 31, 2017 by h2obot Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Numer seryjny był mi potrzebny do zarejestrowania produktu (gwarancji). Czy opaska ma u was problemy z endomondo? Aplikacja widzi opaskę, łączy się bez problemu ale po cofnięciu do głównego menu i uruchomieniu treningu nie wykrywa pulsu po ponownym sprawdzeniu czy opaska jest podłączona widnieje napis "nie połączono" i za każdym razem jak się podłącza i cofa a potem wraca to wciąż jest nie podłączono. Ktoś miał taki problem? A może po prostu endomondo nie radzi sobie z wykrywaniem pulsu z opaski?No to jest oczywiste ze nie bedzie dzialalo. Po 1 musisz dac w mifit tryb widoczny a po 2 np mi band tools wlaczyc tryb ciaglego mierzenia pulsuWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
h2obot Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 (edited) 8 minut temu, simcold napisał: No to jest oczywiste ze nie bedzie dzialalo. Po 1 musisz dac w mifit tryb widoczny a po 2 np mi band tools wlaczyc tryb ciaglego mierzenia pulsu Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Wszystko było spełnione i dalej po połączeniu i wyjściu do menu głównego się odłącza. Tylko zamiast band tools używam notify ale tam mam ustawiony puls na ciągły Edited March 31, 2017 by h2obot Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Wszystko było spełnione i dalej po połączeniu i wyjściu do menu głównego się odłącza. Tylko zamiast band tools używam notify ale tam mam ustawiony puls na ciągłyI ciagle miga na zielono mi band pod spodem? Ja robie tak ze na czas treningu blokuje zeby nie ubijalo mi band tools, mi fit i endoWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
h2obot Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Tak ciągle się świeci na zielono. W notify pokazuje stały puls ale w endo nie. Żadnej aplikacji nie zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest o657080 Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 9 godzin temu, Krzysiek93 napisał: Czy w Twoim telefonie MMSy odbiera inna aplikacja niż SMSy? No właśnie nie wiem.. tak czy siak SMSy nie mają powiadomień. A jak dodałem 'apkę Wiadomości' to nic nie dało :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Q200 Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Odchodząc od tematu.. Czy ktoś z Was jest zawodowym kierowcą? Ja tak i mi band, zalicza mi kroki podczas prowadzenia auta. Tzn. jadąc 8 godz potrafi policzyć kroki na 10km, gdzie realnie nie przeszedłem nawet 100m. Ruchy kierownicą liczy jako kroki Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 U mnie w trakcie jazdy do pracy około godziny... Nie zlicza. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krogul-20 Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Witam od kilku dni posiadam opaskę zakupiłem w sklepie Play Notify i Fitness for mi band w wersji pro ale po zainstalowaniu wszystko zaczęło się mieszać czy mam odinstalować oryginalny Mi fit i zostawić tylko Notify? Czy powiadomienia mają być włączone tu i tu? Proszę o pomoc.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Tylko aplikacja jedyna. Mi fit to jedynie odblowanie ekranu. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krogul-20 Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Czyli tylko Notify mam rozumieć? mi fit można wywalić?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Jeśli ktoś chce odmienić swoją opaskę http://www.gearbest.com/smart-watch-accessories/pp_621175.html?wid=21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konar Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Ja wczoraj zupełnie przez przypadek w końcu odkryłem jak zatrzymać tryb biegania w MiFit bez ręcznego ubijania aplikacji . Nie wiem czy to zmieniło się po której aktualizacji, ale zawsze próbowałem klikać na to kółeczko "pauza", a tu okazuję się, że trzeba dłużej przytrzymać palec na tym kółeczku, aż biała obwódka zatoczy pełny okrąg i voilà bieganie zatrzymane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 44 minuty temu, konar napisał: Nie wiem czy to zmieniło się po której aktualizacji, ale zawsze próbowałem klikać na to kółeczko "pauza", a tu okazuję się, że trzeba dłużej przytrzymać palec na tym kółeczku, aż biała obwódka zatoczy pełny okrąg i voilà bieganie zatrzymane. Zawsze tak było, chodzi w tym o to żeby w ruchu przypadkowym dotknięciem nie wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_p_r Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 (edited) Czy opaska wyświetla (po połączeniu z Aplikacją - jaką?) aktualne tempo, np. w trakcie biegu 5,20/km?? Edited April 6, 2017 by r_p_r Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Dziś nastąpiła aktualizacja. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 W jaki sposób dostałeś tą aktualizację? U mnie brak zarówno z poziomu aplikacji jak i GPWysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 (edited) 2 godziny temu, emarcin napisał: W jaki sposób dostałeś tą aktualizację? Musisz poczekać, a jak jesteś bardzo niecierpliwy to na en.miui jest link do z zipowanego apk tu: http://en.miui.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTExMTQ2OXw1MDA3MWIwOHwxNDkxNDU4MTczfDE1OTg5MzQ5Mzh8NTY2MTg0&ck=548eff54 Niestety nadal brak id z polskim językiem (z angielskim jest). Edited April 6, 2017 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Zaktualizowane, call ID nadal brak dla naszego języka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r_p_r Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 10 godzin temu, r_p_r napisał: Czy opaska wyświetla (po połączeniu z Aplikacją - jaką?) aktualne tempo, np. w trakcie biegu 5,20/km?? Ktoś coś wie na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 14 godzin temu, emarcin napisał: W jaki sposób dostałeś tą aktualizację? U mnie brak zarówno z poziomu aplikacji jak i GP W wersji 'china'(bez Google Fit) od razu jest, przynajmniej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Wie ktoś co się zmieniło po tej nowej aktualizacji do 2.4 0? Jeszcze mi zrobiło aktualizacje opaski do 1.0.1.47.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Wie ktoś co się zmieniło po tej nowej aktualizacji do 2.4 0? Jeszcze mi zrobiło aktualizacje opaski do 1.0.1.47. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Zdaje się, że dodany jest 'Snooze mode'. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts