FromWP Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 24 minuty temu, Makabra napisał: Czy jest jakieś logiczne wytłumaczenie ustawiania na której ręce ma się opaskę? Oczywiście, odległość od pompy krwi, jest bliżej lewej ręki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uazar Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 2 godziny temu, FromWP napisał: Oczywiście, odległość od pompy krwi, jest bliżej lewej ręki. Chyba bardziej chodzi o identyfikowanie ruchów. Ta samą czynność każda ręka robi w lustrzanym odbiciu. Serducho u człowieków jest umieszczone centralnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 2 minuty temu, uazar napisał: Chyba bardziej chodzi o identyfikowanie ruchów. Ta samą czynność każda ręka robi w lustrzanym odbiciu. Serducho u człowieków jest umieszczone centralnie. A to powiedz mi dlaczego w takim razie zawsze bada się ciśnienie i puls zakładając rękaw cośnieniomierza na lewe przedramie? Ja tam ma serce bardziej po lewej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Ale nie pyta przecież czy leworęczny czy praworęczny. Jak w lustrzanym odbiciu pracuje druga ręka człowieka idącego, który idzie 1000m z ręką na której jest opaska i trzyma rękę w kieszeni? Zlicza prawidłowo kroki, niezależnie czy mam na prawej czy na lewej, kroków zawsze jest tyle samo, (sprawdziłem w każdej kombinacji) w drodze do pracy idąc na autobus 940 kroków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 To niech ktoś zapoda inne wytłumaczenie. To nie wymysł Xiaomi, rozróżnienie lewej czy prawej ręki jest też w innych opaskach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Poczytaj kilka postów wyżej to się dowiesz.. Albo i poprzednie strony zależy ile masz postów na stronę Link to comment Share on other sites More sharing options...
uazar Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 8 godzin temu, sondejmarek napisał: Ale nie pyta przecież czy leworęczny czy praworęczny. Jak w lustrzanym odbiciu pracuje druga ręka człowieka idącego, który idzie 1000m z ręką na której jest opaska i trzyma rękę w kieszeni? Zlicza prawidłowo kroki, niezależnie czy mam na prawej czy na lewej, kroków zawsze jest tyle samo, (sprawdziłem w każdej kombinacji) w drodze do pracy idąc na autobus 940 kroków. Ale kiedy dlubiesz w nosie to już jest zupełnie inny ruch w zależności od tego która ręka to robią. Opaski nie powinny zaliczać takich ruchów jako kroków. Stąd konieczność podawania na której ręce ja nosisz. Oczywiście to tylko mój domyśł. Wydaje się być logiczny i sensowny, ale mogę się mylic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Tu chodzi o to, że gdy masz opaske na lewej ręce i podnosisz ją aby sprawdzić godzinę to autmatyczyne wyświetlanie działa z ruchem gdy ręka idzie w prawo do góry. W skrócie to automatyczne wyświetlanie godziny z podniesieniem banda nie powinno zadziałać na prawej ręce z ustawieniami na lewą i w drugą stronęWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makabra Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 To raczej nie to, zmieniłem właśnie opaskę na drugą rękę i dalej działa pokazywanie godziny Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 47 minut temu, Makabra napisał: To raczej nie to, zmieniłem właśnie opaskę na drugą rękę i dalej działa pokazywanie godziny Tak, bo to działa bez podnoszenia ręki, wysrarczy obrócić nadgarstek, a to wszystko jedno czy lewy, czy prawy. Takie dobre wytłumaczenie znalazłem, to mnie sprowadzili na ziemię (aż serce mnie boli i to po lewej stronie). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 (edited) On 1.03.2017 at 7:29 AM, sondejmarek said: Można przecież zgłaszać przez formularz w aplikacji. To bombiemy wszyscy że w polskiej wersji brak id dzwoniącego? Edited March 3, 2017 by maludroid Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 1 godzinę temu, okulowiec napisał: No właśnie, przedstawiłem na en i id działa, po ustawieniu na pl znów nie. Jak to jest że jedynym działa po tym zabiegu innym nie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Jak wgrasz sobie 2.2.7.4 z tego forum to będziesz miał PL. Jak chcesz mieć najnowszy 2.3.0 z ID PL to kupujesz płatny Tools lub Notify. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Jak wgrasz sobie 2.2.7.4 z tego forum to będziesz miał PL. Jak chcesz mieć najnowszy 2.3.0 z ID PL to kupujesz płatny Tools lub Notify.Lub root+xposed+app localeWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Albo po prostu język angielski w systemie i wszystko działa. Trzeba im zgłaszć problem, chociażby przez tą wbudowaną funkcję zgłaszania błedów w MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Ja mam najnowszą wersję, język systemu ENG i spokój, wszystko działa. Ale raport poszedł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 34 minuty temu, okulowiec napisał: Po usunięciu jej z mifit nie mogę jej ponownie połączyć mimo że widoczna jest w urządzeniach bluetooth. Ktoś ma pomysł? Przywrócenie Ustawień fabrycznych fona może to naprawić? Może pomoże, ale gwarancji nie ma. Próbowałeś już tego "Fix-it for Mi Band 2" ze sklepu play? Czasami pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 7 minut temu, okulowiec napisał: Niestety nie pomaga. Też się z tym męczyłem, ale w wkońcu zaskoczyło. Nie wiem co pomogło. Zapamiętałem jedynie że nie można łączyć się z opaską z poziomu BT, tylko od razu z MiFita bo inaczej są problemy. Tu jest problem z Miui bo nie można zresetować ustawień BT, co z reguły można zrobić w noramalnych Androidach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaro Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Po usunięciu jej z mifit nie mogę jej ponownie połączyć mimo że widoczna jest w urządzeniach bluetooth. Ktoś ma pomysł? Przywrócenie Ustawień fabrycznych fona może to naprawić? Tu zobacz. https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/18626-Jak-usunąć-sparowany-sprzęt-bluetooth--z-telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariokej Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 (edited) Pytania: 1) ID dzwoniącego - trzeba użyć wersji 2.27 - przestawić na ang UK - potem wybrać opcję ID w apce - potem przestawić tel na pl? żeby to zrobić trzeba najpierw odparować opaskę z tel po BT, potem usunąć aktualne MiFit i zainstalować v2.27? 2) Bateria opaski - opaska Miband2 trzyma przy sparowaniu 24h po BT około 13-16 dni - ile u Was? Edited March 7, 2017 by mariokej Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Mam ciągle BT włączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Redmi 3S- czy ktoś może mi wskazać sposób na połączenie opaski na zrootowanym urządzeniu? Na LG F60 łączy bez problemu, na Redmi 3S nie łączy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Mi w niedziele ok. południa opaska pokazywała 9%, w poniedziałek rano jeszcze działała ale po 8 rano już bateria padła. A na bank miałbym min 5% baterii. Chyba że poniżej 10% to już leci na łeb na szyję bateria. Teraz 30h od naładowania nadal pokazuje 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Panowie, da się jakoś zresetować pastylkę ? Może mieć za dużo danych ? Coś zaczęła mi się wieszać przy wyświetlaniu wiadomości. Klikam i zatrzymuje się przy przewijaniu, uśpi się/ekran zgaśnie - kliknę i jest ok. Nie da się ciągle przewijać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Z MiBandem2 wypadłem trochę z obiegu. Pierwszą opaskę zamowiłem w czerwcu. Przez parę miesięcy niemiłosiernie się porysowała, do tego zgubiłem metalowy klips. Teraz chciałem ją podładować no i nie bangla. Dwa szybkie pytanka: W necie widziałem, jakoby teraz wyświetla również dwa wiersze 1. z godziną a 2. z datą. Jest to uwarunkowane wersją opaski czy softem? Do osób, które ostatnio zamawiały - podajcie źródło i w jakiej mniej więcej teraz cenie? Na pepperze widzę, że jest jakaś promocja na YoShop, ale słyszałem że przesyłki potrafią iść nawet 10 tygodni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 1 godzinę temu, t.bone napisał: W necie widziałem, jakoby teraz wyświetla również dwa wiersze 1. z godziną a 2. z datą. Jest to uwarunkowane wersją opaski czy softem Softem, czyli MiFt, który ewentualnie znajdzie i wgra nowszy firmware. Możesz kupić w Polsce na przykład w "nie polecanym" sklepie za 128zł z fakturą i teoretycznie gwarancją (kupiłem już tam kilka bez żadnych problemów). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Miband nie kontroluje snu w dzień? Wracam z nocki, kładę się o 7 spać i ile bym nie spał nic się nie zapisuje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 MiBand rejestruje, MiFit nie analizuje.Zainstaluj Notify, nawet do 4 razy na dobę pokaże. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwa Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Nowa wersja apki, nowy firmware. Co zmienia: bug fixes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 2.3.0? już od dwóch dni.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 2.3.0 był dostępny poprzez aktualizacje z aplikacji juz 1 marca. Jak nie potrzebujecie synchronizacji z Google Fit to zainstalujcie wersje (3134) spoza sklepu... http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-3-0-release/mi-fit-2-3-0-android-apk-download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 2.3.0 to nie tylko bug fixes, chociaż dla większości z nas (przynajmniej na razie) można się skupić tylko na tym. W tej wersji dodana została jeszcze możliwość obsługi nowej wagi od Xiaomi.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelr148 Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Witam! Od niedawna jestem posiadaczem mi band 2 i mam 2 pytania gdyż sporo tu czytałem ale nie mogę znaleźć;/ jeśli pytania się powtarzają to przepraszam... Jak mogę połączyć z endomondo? Bo próbuje na kilka sposobów i nie znajduje mi opaski;/ oraz czy powiadomienia połączeń, SMS które pokazują się na kilka sekund da się ustawić by były cały czas widoczne do póki ich nie zobaczę i kliknie? Dziękuję z góry za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciousek Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Hej, mam problem z niedawno zakupioną opaską mi band 2. Nie synchronizuje mi się kroki ani analiza snu, jedyne co mi się zapisuje na telefonie to puls. Kiedy synchronizuję pokazuje że zsynchronizowane w 100%, a jak chce zobaczyć historię, to nie ma danych z dzisiaj poniżej zamieszczam screen, jakbym coś niejasno opowiedział Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciousek Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 A, dodam jeszcze, że w aplikacji Health mam wszystko pozaznaczane żeby pobierało, czy to może być wina opaski? Jeśli tak to jak to mogę naprawić? Okej, przepraszam że tak na raty, ale zauważyłem kolejną rzecz która może być istotna do rozwiązania problemu... W widget MiFit pokazuje się aktualny stan kroków, natomiast w aplikacji Health mam dane tylko z krokomierza w telefonie (btw ip 6s). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 11 godzin temu, Maciousek napisał: A, dodam jeszcze, że w aplikacji Health mam wszystko pozaznaczane żeby pobierało, czy to może być wina opaski? Jeśli tak to jak to mogę naprawić? Okej, przepraszam że tak na raty, ale zauważyłem kolejną rzecz która może być istotna do rozwiązania problemu... W widget MiFit pokazuje się aktualny stan kroków, natomiast w aplikacji Health mam dane tylko z krokomierza w telefonie (btw ip 6s). Bezpośrednio nie połączysz musisz w mifit włączyć trening z ciaglym pomiarem pulsu lub ciągły pomiar w jakiejkolwiek aplikacji i zaś trening w endo i będzie wyświetlać puls . Przynajmniej tak jest na mi band 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts