sondejmarek Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Cofnij się o 3 dni do mojego posta tam mini tutek.http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/12883-Mi-Band-2#entry277670/Edit.U mnie tak chiński: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 (edited) Ok, poszła aktualizacja apk i opaski i na jezyku chinskim jest ta opcja w mifit. Zmiana na jezyk polski psuje wszystko i nic nie ma znika opcja. Jeszcze pytanie czy majac Miband tools to sie nie gryzie? Edited December 8, 2016 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Mi też ta opcja znika z menu, ale działa Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 (edited) Dobra jeszcze inaczej zrobiłem. Usunałem MIfita i zainstalowalem wersje 2.2.7.4 od kolegi który tu wrzucał ze spolszczeniem tej opcji. FW się zgadza wersja MIfita tez i jest ta opcja po polsku, zaznaczona ze ma dzialac. Powiadomienia polaczen w mifice mam wylaczone a mi band toolsie jest uruchomione. Niestety nadal nie dziala. Jakies pomysly? Edit: Po wywaleniu MI band toolsa działa... Edited December 8, 2016 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 A z N&FfMB działa, bez usuwania MiFit 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 11 minut temu, sondejmarek napisał: A z N&FfMB działa, bez usuwania MiFit Przepraszam za swoją nie wiedze ale czy z czym działa?Ok ogarnąlem i też z tym nie działa. Działa tylko sama jako mifit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Ja mam włączone powiadomienia o połączeniach i sms na mifit a resztę powiadomień aplikacji na mi band tools i wszystko działa ok z pokazywaniem idWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 16 minut temu, sondejmarek napisał: A z N&FfMB działa, bez usuwania MiFit 5 minut temu, [email protected] napisał: Przepraszam za swoją nie wiedze ale czy z czym działa? Notify & fitness for mi band. Mi znowu działa z Mi Band Tools bez problemu jak i z innymi aplikacjami pokroju Notify. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 16 minut temu, Winiu89 napisał: Ja mam włączone powiadomienia o połączeniach i sms na mifit a resztę powiadomień aplikacji na mi band tools i wszystko działa ok z pokazywaniem id Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Teraz zrobiłem tak jak Ty, ze w Mifit są połączenia i smsy a MiBand Tools mam inne aplikacje. Alarm odwolany dzięki bardzo Wam za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Witam, Kupiłem sobie mi band tools przede wszystkim po to aby lepiej dostosować sobie funkcje budzika, ale mam problem ponieważ mi to nie działa, wydaje mi się że chodzi o to że aplikacja powinna ciągle działać żeby załapać Budzik, i moze chodzi o to żeby jakoś zablokować aby telefon nie wył tej aplikacji?? Często czyszcze pamięcią RAM oraz mam w ustawieniach żeby samo po jakimś czasie zwalniało pamięć, czy tu lezy problem czy gdzieś indziej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Witam, Kupiłem sobie mi band tools przede wszystkim po to aby lepiej dostosować sobie funkcje budzika, ale mam problem ponieważ mi to nie działa, wydaje mi się że chodzi o to że aplikacja powinna ciągle działać żeby załapać Budzik, i moze chodzi o to żeby jakoś zablokować aby telefon nie wył tej aplikacji?? Często czyszcze pamięcią RAM oraz mam w ustawieniach żeby samo po jakimś czasie zwalniało pamięć, czy tu lezy problem czy gdzieś indziej?Nie testowałem tej funkcji, bo jest mi zbędna, ale z tego co widzę to alarm, ale pod nazwą 'inteligentne budzenie' w tej aplikacji powinien działać nawet przy wyłączonym bluetooth. Próbujesz ustawiać właśnie ten alarm, czy inne które wymagają by aplikacja cały czas była podłączona z bandem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Działa komuś odblokowanie telefonu przez Mi banda? Mi na etapie szukania szuka i nie znajduje. Opaska bezproblemowo sparowała się z Mi fit (2.2.7), wersja FW opaski V1.0.0.55Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 (edited) Bez problemu, to tylko z Mibandem chyba potrafi działać. Dzisiaj nawet po aktualizacji przez ota i restarcie nie musiałem rysować wzoru bo chwilę odczekałem, wykryło opaskę i się odblokował. Musisz jeszcze w samym mifit ustawić odblokowanie opaską, wtedy powinno znaleźć. Edited December 9, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 (edited) 13 godzin temu, Waxy napisał: chodzi mi o zwykły alarm o stałej godzinie tyko ze swoimi ustawieniami co chodzi o wibracje..mam zaznaczoną funkcje auto wł bluetooth i ona działa ale wydaje mi się że problem leży w tym że aplikacja jest wył ponieważ budzik nie wibruje, a po wejściu w aplikacje jest komunikat coś typu że właśnie sama aplikacje została wył ustaw tak aby telefon jej nie zamykal.. spróbuję pozniej zrobić zrzut tego komunikatu... Budzik z bezpłatnej aplikacji mi fit działa bez problemu tyko ma za krótkie wibracje i dla tego chciałem tą płatna wersje żeby doprecyzować sobie wibracje Edited December 9, 2016 by TED Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Bez problemu, to tylko z Mibandem chyba potrafi działać. Dzisiaj nawet po aktualizacji przez ota i restarcie nie musiałem rysować wzoru bo chwilę odczekałem, wykryło opaskę i się odblokował. Musisz jeszcze w samym mifit ustawić odblokowanie opaską, wtedy powinno znaleźć. Faktycznie działa bez problemu jak się wzór ustawi, myślałem że bez wzoru też będzie budzić telefon :v Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 46 minut temu, TED napisał: Musisz dostać się w swojej wersji androida i nakładki do zakładki 'Dostęp do powiadomień' i zaznaczyć tam mi band tools. Ta aplikacja musi mieć prawo di odczytywania powiadomień. Nie wiem jak to u Ciebie wygląda, ale szukaj tej opcji gdzieś w zakładce dźwięk i powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Mam to zaznaczone i nic to nie pomogło Mam to zaznaczone i nic to nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Przed chwilą, TED napisał: Mam to zaznaczone i nic to nie pomogło Mam to zaznaczone i nic to nie pomogło Hmmm, zrób tak: - Załóż na aplikację kłódkę, - W panelu sterowania -> uprawnienia -> autostart zaznacz Mi Fit i Mi Band tools, - Sprawdź w Menadżerze uprawnień (Panel sterowania) czy masz wszystko zaznaczone przy Mi band tools, - W ustawieniach telefonu -> bateria i wydajność -> oszczędzanie baterii -> wybierz aplikacje -> Mi Band tools -> Bez ograniczeń. - Postaraj się przy czyszczeniu ram'u nie zamykać tej aplikacji (Niby sama kłódka powinna dać rade), - Nie wiem czy to też będzie miało jakieś znaczenie dla rozwiązania Twojego problemu, ale co tam. Ustawienia systemu -> powiadomienia i pasek stanu -> powiadomienia aplikacji -> Mi Band tools -> zaznacz 'priorytety'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Wytłumacz mi proszę 1pkt ,, załóż kłódkę,, o co chodził? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Wytłumacz mi proszę 1pkt ,, załóż kłódkę,, o co chodził?Nie ma problemu. Przeciągnij w dół aplikacje mi band Tools i kliknij 'blokada'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Dokładnie o tą kłódkę chodziło...dzięki wielkie kolego;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Wyszła nowa wersja mifit 2.2.9 działa wyświetlanie numeru i smsa na języku angielskim. Mam nadzieję że zrobią też dla j.polskiego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 (edited) 37 minut temu, fake4r napisał: Wyszła nowa wersja mifit 2.2.9 działa wyświetlanie numeru i smsa na języku angielskim. Mam nadzieję że zrobią też dla j.polskiego. Jak to zrobiłeś że ci działa na angielskim? Mi się wgrała, pobrało nowe firmware i przestało działać, a działało po kombinacjach z chiński językiem. Zadziałało, pomyliłem wersje i ponownie wgrałem chińską. 2.2.9 po ustawieniu j. angielskiego pokazuje opcję id w ustawieniach. Edited December 12, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 A czy ktoś widzi jeszcze jakieś inne opcje które "znikają" na j.polskim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 A nie pogorszyło Wam się coś po wgraniu 2.2.9 + update firmware ? Szef właśnie do mnie przybiegł że u niego przestał odpowiadać guzik, nie da się przełączać dotknięciem kolejnych informacji. Pokazywanie wszystkiego włączone, czasem ruchem nadgarstka da się "zmusić" MiBand'a do pokazania kroków, kalorii itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 U mnie robiło też update opaski ale wszystko w porządku. Odłączcie, podłączcie, sparujcie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 1 minutę temu, zielonyBB napisał: A nie pogorszyło Wam się coś po wgraniu 2.2.9 + update firmware ? Szef właśnie do mnie przybiegł że u niego przestał odpowiadać guzik, nie da się przełączać dotknięciem kolejnych informacji. Nie u mnie bez zmian. Jeszcze pojawiła się opcja treningu stacjonarnego, nie wiem czy to wcześniej było bo dawno tego nie używałem. Ale poprzednio żeby sesja treningu była zapisana trzeba było się przemieszczać, bez tego nie zapisywało. Mam też wrażenie że drzemki lepiej wykrywa, bo już się przespałem i wykryło a na poprzedniej nie zawsze to działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 A nie pogorszyło Wam się coś po wgraniu 2.2.9 + update firmware ? Szef właśnie do mnie przybiegł że u niego przestał odpowiadać guzik, nie da się przełączać dotknięciem kolejnych informacji. Pokazywanie wszystkiego włączone, czasem ruchem nadgarstka da się "zmusić" MiBand'a do pokazania kroków, kalorii itd.Też tak dzisiaj miałem ale bez update. Musiałem wejść w drugą aplikację mi band notify i tam w ustawieniach wszystko włączyć.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 2.2.9 dodaje obsługę nowych ikon w MiFit. Na pewno Messenger i Kalendarz GoogleWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trime Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Witam Moj Mi band 2 właśnie dziś ma do mnie dotrzec. Nie wiem jakie apki na telefon do niego zainstalować. Z tego co czytałem to sa 2 tools & mi band i notify & fitness for my band. Ktora bardziej polecacie? Skad pobrac no fit skoro wersja z Google Play jest okrojona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 (edited) 24 minuty temu, trime napisał: Witam Moj Mi band 2 właśnie dziś ma do mnie dotrzec. Nie wiem jakie apki na telefon do niego zainstalować. Z tego co czytałem to sa 2 tools & mi band i notify & fitness for my band. Ktora bardziej polecacie? Skad pobrac no fit skoro wersja z Google Play jest okrojona? Ja polecam mi band tools. Dlaczego? Zerknij sobie na wcześniejsze strony. Ogólnie lepiej mi się korzysta z tej aplikacji, fakt nie ma wszystkich opcji co notify, ale te najważniejsze posiada. Notify wprowadza różne funkcje testowe, z których nie korzystam bo są mi zbędne. Autor tej polecanej przez moją osobę aplikacji woli wprowadzać funkcje, które się przydadzą i nie spowodują szybszego rozładowywania band'a. Jeżeli chcesz kupić notify to najpierw ściągnij ją ze sklepu play po czym w opcjach aplikacji będziesz miał możliwość zakupienia wersji pro, która to odblokuję niedostępne funkcje. MiFit polecam ściągnąć z apk mirror. Wpisz w Google 'mifit apk mirror' i ściągnij najnowszą wersję. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edited December 13, 2016 by Waxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 @up http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=377985&extra=page%3D1&mobile=2Tam masz do pobrania 2.2.8, z poziomu aplikacji będziesz mógł zaktualizować do 2.2.9Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trime Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 6 minut temu, Waxy napisał: ... Ogólnie lepiej mi się korzysta z tej aplikacji, fakt nie ma wszystkich opcji co notify, ale te najważniejsze posiada. Notify wprowadza różne funkcje testowe, z których nie korzystam bo są mi zbędne. Autor tej polecanej przez moją osobę aplikacji woli wprowadzać funkcje, które się przydadzą i nie spowodują szybszego rozładowywania band'a. Z ciekawości jakie to są mniej więcej funkcje? Wybaczcie, że pytam, ale tak się mogę dowiedzieć o największej ilości funkcji;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 No i d... Po aktualizacji do 2.2.9 i aktualizacji firmware nie działa już mi wyświetlanie ID dzwoniącego i sms-a. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie 2.2.7.4 ale już nie działa.. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 No i d... Po aktualizacji do 2.2.9 i aktualizacji firmware nie działa już mi wyświetlanie ID dzwoniącego i sms-a. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie 2.2.7.4 ale już nie działa.. Jakieś pomysły?Instalujesz 2.2.9 zmieniasz język na angielski i włącz opcje w mifit, po włączeniu będzie działać na polskim Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts