Jump to content

Xiaomi Mi Max/Pro - pytania ogólne - wątek zbiorczy

pikustbg

Recommended Posts

@maszkara72

Jeśli chcesz mieć zainstalowany system na posprzątanym telefonie co polecam, to MiFlash (zaznaczony Flash All), telefon z aktywnym EDL i zainstaluj system przeznaczony dla MiFlash.

Instalacja systemu jest bardzo prosta i szybka, ważne jest abyś skopiował wszystkie dane osobiste z pamięci wewnętrznej telefonu, bo podczas instalacji będą usunięte.

• Like 1

Dnia 8.06.2016 o 19:24, DominikRN2 napisał:

A ja mam takie pytanie czy będą inne kolory czy tylko biały? Kurde seria Mi w czerni wygląda super ale mi note pro troche taki ajfonowaty ... biało złoty 

Ja mam złoty i były podobno też inne kolory.

• 2 weeks later...

Myślałem,że programišci Miui są lepsi od programistów innych firm producentów smartfonów.Od momentu jak wyszedł android 7.0 dla mi maxa cały czas są jakieś niby drobne,ale jednak niedopracowania w sofcie.Suwak głośności do tej pory odstawia  jakieś maniany. drobne lagi również są większe i częściej niż na androidzie 6.0.Galeria włącza się jakby było w niej zapisanych parę tysięcy zdjęć.Aplikacje same się chyba usypiają .Czy po to mam 3 giga pamięci ram,żeby smartfon działał jakby miał jego ze trzy razy mniej.Chyba trzeba będzie wrócić na któryś z softów opartych na 6.0 np; 6.12 .29 na nich działało dużo lepiej.A może to już jest celowe ze strony Xiaomi ,,postarzanie produktu,,.Nie wiem co mam o tym myśleć?A tak przy okazji;wszystkim Moderatorom i Czytelnikom tego forum WESOŁYCH,RADOSNYCH I SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY.Pijmy,bawmy się i radujmy.Pozdro.

nie mogę odbierać świątecznych mms-ów :)(virgin)7,4,13. faktycznie na 7 działa jakoś wolno. czy można zmienić czułość dotyku ? mogę nie dotykając wyświetlacza wchodzić w apki

Edited by mruczek66

2 godziny temu, badylhonda napisał:

Bo mój MiMax nie chce sam się zaktualizowac, a kolegi się uaktualnił sam do 7. Dlaczego, może macie jakieś pomysły ?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

A jaką dokładnie masz wersję Miui?

• 4 weeks later...

Witam. Jestem tu nowy. Czy w takim razie nie wyszedł jeszcze oficjalnie ANdroid 7.0 na Xiaomi Mi Max? Czy wyjdzie w ogóle? Według info z 2016 widziałem, że jest na liscie, ale dopiero dziś mi się przypominało o tym jak kumpel na S7 mi pokazywał.

Okej a co to i jak zainstalować :)

Pobieram z miuipolska.pl: xiaomi.eu_multi_MIMAX_7.5.11_v8-7.0.zip

Czy mog prosic o podpowiedź lub jakiś odnośnik jak to zainstalować? Rozumiem, że to oficjalny Android 7 na Xiaomi Mi Max?

Jeszcze jedno pytanie. Czy aby na Xiaomi Mi Max z Androidem 7 korzystać z Multitaskingu trzeba instalować Taskbar? BO kumpel na S7 to po prostu już ma bez instalowania czegokolwiek i na połowie ekranu moze mieć włączonego youtuba a na drugiej wahtsupp itp

Jeszcze jedno pytanie. Czy jest szansa, że ta aktualizacja pojawi się jeszcze do pobrania przez WiFi? Czyli aktualizacja telefonu bez potrzeby ręcznego wgrywania systemu?

Edited by marcin0218

OK :) A mogę prosić o jakiś link do poradnik skąd pobrać LineageOS i twrp i jak  w takim razie wgrać tego LineageOS za pomocą TWRP na Xiaomi Mi Max? I jak to się sprawuje na tym telefonie? I czy lepszy jest LineageOS czy Resurrecion Remix?

@marcin0218

Jak nie masz zamiaru śledzić tematu czyli patrzeć na to jaki firmware jest wymagany albo jakie TWRP itp. to odpuść alternatywne systemy, bo któregoś pięknego dnia będziesz chciał zainstalować nowszą wersje systemu i system ci nie uruchomi się bo nie zapoznałeś się z aktualnościami na XDA.

Będąc nowym po prostu trzeba poświęcić tę godzinę czy dwie i poczytać trochę forum kilka wątków o alternatywnych systemach, instalacji, proste poradniki itp. Przynajmniej ja tak zaczynałem dzięki temu nie zadawałem niepotrzebnie banalnych pytań, na które było już mnóstwo odpowiedzi. Dopiero z taką podstawową wiedzą zabierasz się za modyfikacje be ryzyka uceglenia telefonu a i to dodam na moim przykładzie nie jest nic pewnego. 

Roger

@marcin0218

Jeśli sam nie masz chęci i czasu na poświęcenie aby zdobyć odpowiednia wiedzę i śledzić co się dzieje w świecie alternatywnych systemów to porzuć ten pomysł i zainstaluj Global Developer który sam pobierze i zainstaluje najnowszą wersje bez twojej ingerencji. 

• 2 weeks later...
55 minut temu, JestemMortem napisał:

Przeniosłem się na chwilę na miuipolska (najnowsze), ale przeszkadza mi opóźniony dźwięk w aplikacjach (najlepiej słychać to w gierkach). Tak na oko (albo ucho) to jakieś 600-700ms.

A przy odtwarzaniu video też?

• 2 weeks later...

Witam,

To mój drugi post. Chciałam zapytać o jasność wyświetlacza. Wcześniej była o tym dyskusja. Obecnie mam Samsung Galaxy S4 (posiadałam też S3). Jak się przedstawia jasność wyświetlacza tych telefonów w porównaniu z MiMax (chcę mieć jakieś porównanie)? Czy jest dużo ciemniejszy?