D3fekt Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Witam, w dniu dzisiejszym otrzymałem Mi4 LTE CT i według instrukcji przez Fastboot zainstalowałem Androida 6.5.26 dla CT, potem wyczyściłem cache, wrzuciłem przez "Update" MIUIPolska w .zip, no i pojawił się problem - mój telefon nie posiada IMEI, oraz nie czyta karty SIM. Szukałem w internecie rozwiązania - nie znalazłem nic, bo nie zrobiłem backupu, w żadnej instrukcji którą czytałem nie było o tym słowa. Wiem - zepsułem telefon, tylko pytanie - czy jest opcja bym naprawił to sam (z waszą pomocą, za którą będę bardzo wdzięczny), czy może muszę znaleźć serwis, który by mi w tym pomógł? Czy po prostu to koniec tego telefonu i mogę pomarzyć o naprawie?... Z góry za wszelką pomoc dziękuję z całego serca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 MiFlash i stawianie na nowo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3fekt Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 Stawiałem już 2 razy po tym błędzie i nadal nic, ale może po prostu robię coś nie tak. Pobrałem "cancro_lte_ct_images_6.5.26_20160516.0000.22_6.0_cn_0b20ab9d46", w telefonie włączyłem Debugowanie USB i Fastboot, poszukałem folderu "images", wybrałem go, potem "refresh", wybrałem urządzenie no i "Flash", potem VolUp+Power, clear cache, ale nadal to samo. Powinienem zrobić coś jeszcze/inaczej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 robisz to z opcją "Flash_all"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3fekt Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 (edited) Tak jest, zmieniam "Fastboot script" na flash_all.bat a na dole w okienku MiFlash ustawiam "Flash all". @Edit - masz screena ustawień w załączniku. Edited June 6, 2016 by D3fekt Dodano załącznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 poszperaj po Google jak przypisać IMEI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3fekt Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 Szukałem, jest możliwość do przypisania dla urządzeń z chipsetem Mediatek, a ja mam Qualcomm, więc... cóż. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 To dopisujesz "qcom" lub "Qualcomm" po frazie "Brak IMEI" lub "Naprawa IMEI" i masz poradniki do Qualcomm'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3fekt Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 (edited) Spróbuję dzisiaj/jutro i od razu dam znać, jeśli się uda to postaram się jakoś odwdzięczyć! @Edit W efekcie próbowałem z EFS i QPST i nic to nie dało... Jakieś pomysły? :/ Edited June 6, 2016 by D3fekt Próby zawiodły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 No to możesz, albo odesłać do serwisu, albo na gwarancję, albo dalej szukać sposobów na wpisanie IMEI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3fekt Posted June 7, 2016 Author Share Posted June 7, 2016 (edited) @newelco podesłał mi ten temat LINK, sprawdziłem i wywala mi błąd, że partycja jest chroniona przed zapisem, jak to obejść? (Screen z adb w załączniku) @Edit: Nie chcę nic zepsuć bardziej - "adb root" a potem "fastboot erase modemst1" i "fastboot erase modemst2" powinno zadziałać? @Edit2: adb root nie działa, co począć by mieć dostęp do "zdalnej partycji"? @Edit3: Pan z lokalnego serwisu zaproponował 70 zł za "naprawę softu" z wgraniem fabrycznego IMEI, itd. cena w porządku? Edited June 7, 2016 by D3fekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 a czy to na pewno jest wersja CT ? Ona z tego co tutaj piszecie posiada właśnie inny modem i może dlatego się IMEI nie pojawia ? A spróbuj zaraz po wgraniu romu zrobić FULL WIPE (all data - usunie to wszystkie dane z telefonu!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3fekt Posted October 22, 2016 Author Share Posted October 22, 2016 To z pewnością CT, a problem nadal istnieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts