Dranieq Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Witam, Mam problem z redmi note 2 przestały mi działać klawisze nawigacyjne te z dołu, podświetlenie na nich działa ale dotyk już nie. Próbowałem zresetować tel, wymieniać baterie i nic nie pomaga. Reset to ostawień fabrycznych tez nic nie pomógł. W menu też ich nie włączyłem, tak nagle przestały działać. Czy wiecie co może być przyczyną? Czy miał już ktoś może taka sytuację? Gdzie moge oddać telefon do naprawy? Pozdrawiam,Dranieq Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemko1976 Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Przypadek niesamowity ale mam ten sam problem, mój telefon chyba lekko zamókł podczas ulewy miąłem go w kieszeni i mam identyczne objawy. Zastanawiam się nad wymianą modułu ładowania z usb bo jest on właśnie na wysokości klawiszy funkcyjnych cena na Aliexpress około 8-9 $ . Ale mam wątpliwość czy to na pewno pomoże bo podobnie jak u kolegi podświetlenie działa. Przyłączam się więc do prośby o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidler Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Witam. W rn1 to była normalna rzecz że padały funkcyjne na dole, woda leżała zawsze po stronie wady fabrycznej dotyku, tylko wymiana pomagała B-) . Pzd. Wysłane z mojego Jiayu G4S przy użyciu Tapatalka Także może i w rn2 ta przypadłość występuje Wysłane z mojego Jiayu G4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dranieq Posted June 5, 2016 Author Share Posted June 5, 2016 Gdzie najlepiej w Polsce oddać do naprawy telefon? Najlepiej gdzieś w Poznaniu jak jest taka możliwość i jak szacunkowo wychodzi naprawa tak plus/minus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Napisz do Acida, może pomoże. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemko1976 Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Jak chcesz wymienić ekran zgodnie z sugestią VIdlera to zrobi to każdy serwis jak mu dostarczysz ekran .Poczekajmy jeszcze czy ktoś coś podpowie jeszcze mądrego odnośnie tych klawiszy ,jak nie to ja będę sprowadzał ekran razem z ramką żeby jus nie bawić się w klejenie , a że e wymiana jest wręcz banalnie prosta to jakoś damy radę - też jestem z Poznania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mundi Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 3 godziny temu, Dranieq napisał: Gdzie najlepiej w Polsce oddać do naprawy telefon? Najlepiej gdzieś w Poznaniu jak jest taka możliwość i jak szacunkowo wychodzi naprawa tak plus/minus? Głogowska 165 lub Ratajczaka 35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts