Jump to content

Ładowarka samochodowa i zwykła

SanctiMagistri

Recommended Posts

Cześć, mam problem z MI3, głupieje dotyk (raz nie łapie wcale, raz wszystko się samo wciska na ekranie, raz mocno zwalnia i po kilku kliknięciach nic się nie dzieje, a nagle pojawia się całe wpisane wcześniej słowo). Gdzieś przeczytałem, że może być to problem z ładowarką (do tej pory ładowałem jakimiś noname ładowarkami z marketu itp + ładowarką samochodową). Jako, że używam telefonu do pracy potrzebuję mieć możliwość doładowania go w samochodzie w każdej chwili więc pierwsze pytanie jest takie, czy ładowanie nawet dobrej jakości ładowarką samochodową może mieć wpływ na dotyk? Ostatnio faktycznie po wpięciu do ładowarki samochodowej od razu telefon zaczął głupieć i nie wiem czy to kwestia kiepskiej ładowarki czy po prostu tego, że ten telefon źle reaguje na ładowanie z gniazdka zapalniczki.

Czy w takim wypadku powinienem kupić np. oryginalną ładowarkę xiaomi z przejściówką + ładowarkę samochodową xiaomi czy jesteście w stanie polecić jakiś tańszy zamiennik dobrej jakości? Ewentualnie np. jakąś ładowarkę nawet nie najtańszą ale np. mającą 2-3 wejścia usb? Szukając na forum natrafiłem na coś takiego jak QC 2.0 Aukey PA-T2 , a nie ukrywam, że kilka wejśc do ładowania usb by mi się przydało bo ładuję w domu sporo innych urządzeń. Czy taka ładowarka się nada?

Ten problem to wina ładowarki bądź kabla, kiedyś była dłuższa dyskusja na ten temat. W moim przypadku było to ładowarką. I w większości tak chyba to wygląda. Nie musi być oryginalne Xiaomi. Aukey, Tronsmart, Blitzwolf - te firmy możesz kupować bez obaw. I w zasadzie tyle w temacie. Wałkowany milion razy więc kup porządną ładowarkę i będzie ok ;-)

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...