Sławek Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Kiedy zrootowałem LG G2 mini, to przestały działać aktualizacje OTA. Telefon dokładnie precyzował: Masz ROOTa, nie możesz zrobić tej aktualizacji. Notabene nawet usunięcie roota nie pomagało - gdzieś ta informacja o tym, że był root się przechowała i straciłem na zawsze mozliwość robienia systemowych aktualizacji. No i teraz pytanie - czy podobnie jest z XIAOMI ? Potrzebuję roota do jednej jedynej funkcji (przekierowanie dźwięku do DLNA/AirPlay) i zastanawiam się czy nie stracę przez to możliwości aktualizacji OTA. Ktoś wie? Ktoś ma roota i może potwierdzić, że aktualizacje OTA działają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Jakie OTA? Gdzie masz OTA? Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Tutaj nie będziesz mieć problemu z OTA. Bo tutaj nie ma OTA 😅 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted June 2, 2016 Author Share Posted June 2, 2016 Co wy gadacie - jak nie ma OTA? To skąd się wzięła u mnie wersja 7.1.1, 7.1.2, 7.1.3 a ostatnio 7.3.2.0? Oczywiście że przez OTA, (over the air), chyba, że xaomi sobie to inaczej nazywa - to przepraszam. Więc powtórzę pytanie - czy robiąc roota, narażam się na to, że przestanę mieć dostęp do oficjalnych aktualizacji od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 1. Jeżeli masz soft Xiaomi.eu to to OTA wcale nie jest takie oczywiste. 2. Na oficjalnym sofcie bez problemu możesz zrobić roota, tylko pamiętaj, po aktualizacji musisz znowu rootować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted June 2, 2016 Author Share Posted June 2, 2016 Dzięki! Przepraszam, tych których zmyliłem nie podając że jadę na stockowym. Swoją drogą - czy to aż tak dziwne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Niby nie, ale zdecydowana wiekszosc osob tutaj korzysta z Xiaomi.eu, dlatego taka reakcja Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts