1234qw Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Witam, przepraszam ale nie wiem gdzie umieścić ten post... mój problem polega na tym ze został mi skradziony tel redmi note 2 moje pytanie brzmi czy da się go jakoś zablokowac poprzez numer imei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 7 minut temu, 1234qw napisał: Witam, przepraszam ale nie wiem gdzie umieścić ten post... mój problem polega na tym ze został mi skradziony tel redmi note 2 moje pytanie brzmi czy da się go jakoś zablokowac poprzez numer imei? Wniosek z policji (ze głoszeniem zaginięcia) i lecisz do operatora Jeśli miałeś konto XIaomi i włącozną synchronizację to est szansa (niewielka) na zlokalizowanie telefonu poprzez chmurę na https://i.mi.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 12 minut temu, szczuru napisał: Wniosek z policji (ze głoszeniem zaginięcia) i lecisz do operatora Jeśli miałeś konto XIaomi i włącozną synchronizację to est szansa (niewielka) na zlokalizowanie telefonu poprzez chmurę na https://i.mi.com/ Dlaczego niewielka? No i na pewno zły dział Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 (edited) 4 minuty temu, avish napisał: Dlaczego niewielka? No i na pewno zły dział Niewielka bo jednak musiałby mieć włączoną synchronizację i trafić akurat na moment gdy tel jest podłączony do sieci (o ile w ogóle jest włączony), jeśli nie ma włączonej synchronizacji no to już kiepsko - typowy Sebek pewnie sam jej nie włączy xD Edited May 31, 2016 by szczuru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 7 godzin temu, szczuru napisał: Niewielka bo jednak musiałby mieć włączoną synchronizację i trafić akurat na moment gdy tel jest podłączony do sieci (o ile w ogóle jest włączony), jeśli nie ma włączonej synchronizacji no to już kiepsko - typowy Sebek pewnie sam jej nie włączy xD Nie musi mieć odpalonej synchro, aby zablokować telefon, baa, on nawet nie musi być włączony, wbijasz na i.mi.com i wybierasz odpowiednie opcje (zgubiony, czy skradziony, teraz nie wiem co tam dokładnie było) i zrobione, telefon przy każdym next odpaleniu będzie wołać o odblokowanie na i.mi.com z powodu kradzieży/zaginięcia.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszeset Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) Do usunięcia Edited September 20, 2017 by tomaszeset Link to comment Share on other sites More sharing options...
weah Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 miałem jakiś czas temu podobną sytuację, Generalnie tak jeśli jest kupiony przez jakiegoś polskiego operatora to zablokują imei i tyle (zawsze teoretycznie można zmienić) Jeśli jak ja czyli z chin to niestety nic nie zrobisz. tylko spiszą jaki telefon i niby sprawdzają czy w polskiej sieci pojawi się owy imei - ale nie chce mi się wierzyć. generalnie mimo zainstalowanego i.mi.com to raczej możesz się pożegnać z telefonem. chyba ze ktoś jest uczciwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts