Pirzu Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 Witojscie ! Czy ktoś próbował podpiąc karte płątniczą np z PKO BP (aplikacja IKO) pod NFC ? U mnie tak to wyglada, że kiedy zbliżam kartę do NFC slysze jakies dzwieki i nagle dzwiek typowego "failed". Tak jest na romie xioami.eu. Kiedy był rom chiński, oryginalny, wyrzucało mnie do MiWallet który MasterCarda nie obsługuje. Ktoś coś?
szymm2 Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 Witaj. Mi się udało i płaciłem nie raz bez żadnego błędu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Simono_pl Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 Kartę podpina się w ustawieniach programu iko Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
grizzly Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 Też nie miałam problemu z płaceniem aż wygrałem root. Niestety root wyklucza płatności zbliżeniowe w iko.
Pirzu Posted May 31, 2016 Author Posted May 31, 2016 1 godzinę temu, Simono_pl napisał: Kartę podpina się w ustawieniach programu iko Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Ale dokładniej? Mówisz o aplikacji? 1 godzinę temu, szymm2 napisał: Witaj. Mi się udało i płaciłem nie raz bez żadnego błędu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Jak ją podpiales?
szymm2 Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Tak jest to aplikacja iko musisz ją aktywować by korzystać z płaceniem przez nfc Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Simono_pl Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 8 godzin temu, Pirzu napisał: Ale dokładniej? Mówisz o aplikacji? Jak ją podpiales? Dokładnie w aplikacji iKO Logujesz się w niej, wchodzisz w ustawienia i tam dodajesz lub w prawym górnym rogu aplikacji jest ikonka jak zasięgu WiFi i gdy pukniesz ją to przechodzi do ustawień związanych z płatnościami zbliżeniowymi (tam podpinasz którąś z kart którą masz przypiętą do swojego rachunku bankowego - na tę chwilę nie ma możliwości podpięcia karty kredytowej). Ja już teraz tego nie mam bo nie mam NFC w RN3P ale na Z3C to działało.
Pirzu Posted June 1, 2016 Author Posted June 1, 2016 Ja mam karte MasterCard, na jakiej działaliście? BYłem w banku i babka powiedizała, ze nie trzeba podpinac tylko po prostu placi sie sama aplikacja, ale to tak jednak nie działa
szymm2 Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 To Ci źle powiedziała, musisz dokładnie zrobić to co kolega Simono_pl napisał Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Pirzu Posted June 1, 2016 Author Posted June 1, 2016 Racja, dzowinlem do PKO BP - musi byc koneicznie karta VISA, ja mam mastercard i dlatego nie działa
proag Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Co wy mówicie, że jak się ma roota to nie można płacić zbliżeniowo? Wystarczy moduł do Xposed, który blokuje wykrywanie roota dla danej apki i śmiga. Przynajmniej mi działa.
onken Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 (edited) Ok, sprawdzę Nie wiesz moze czy w orange finanse to też zadziała czy to inny rodzaj płatnosci ? Bo mi ciągle krzyczy ze mam niezgodny telefon ale to moze wina roota - No i lista telefonów z NFC na stronie Orange jest malutka :/ Edited June 1, 2016 by onken
Segor Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 5 godzin temu, proag napisał: Co wy mówicie, że jak się ma roota to nie można płacić zbliżeniowo? Wystarczy moduł do Xposed, który blokuje wykrywanie roota dla danej apki i śmiga. Przynajmniej mi działa. No tak... To programiści dwoją się i troją, żeby zabezpieczyć użytkownika i jego konto bankowe, a Wy chcecie sobie ten ostatni bastion ochrony wyeliminować. Pamiętacie, że jak macie roota, to ewentualny trojan ma 100% dostępu do Waszych operacji zbliżeniowych?
kamiljuras1900 Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 No tak... To programiści dwoją się i troją, żeby zabezpieczyć użytkownika i jego konto bankowe, a Wy chcecie sobie ten ostatni bastion ochrony wyeliminować. Pamiętacie, że jak macie roota, to ewentualny trojan ma 100% dostępu do Waszych operacji zbliżeniowych? A jest wogole taki trojan?
Blazej Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Mam podobny problem, gdy chcę aktywować płatności zbliżeniowe w IKO nie mam dostępnych kart, a powinna być na pewno jedna VISA. Gdy napisałem do PKO to odpisali, że po ich stronie nie ma żadnego problemu, najprawdopodobniej zostały złamane zabezpieczenia producenta w telefonie. Korzystam z rom miuipolska, czy jest możliwość obejścia tego problemu? W tym rom'ie jest root?
Piertas Posted October 5, 2016 Posted October 5, 2016 Mam ten sam problem, IKO nie widzi żadnej kart a mam VISA. infolinia nie pomogła, twierdzą, że po ich stronie wszystko jest ok. Komuś udało się znaleźć rozwiązanie?
Piertas Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Mam jeszcze konto w mBanku i czekam aż wprowadzą płatności zbliżeniowe przez HCE, wtedy będzie można sprawdzić czy to nie przypadkiem wina naszego telefonu... Być może jest problem z dostępem do NFC dla aplikacji?
Ekspert PKO BP Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 17 godzin temu, Piertas napisał: Mam ten sam problem, IKO nie widzi żadnej kart a mam VISA. infolinia nie pomogła, twierdzą, że po ich stronie wszystko jest ok. Komuś udało się znaleźć rozwiązanie? Prosimy o kontakt i podanie więcej danych na adres [email protected] - postaramy się pomóc
bonzik Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 ja miałem ten sam problem na poprzednim telefonie, z tego co pamiętam to pomogło odłączenie karty od apki, odinstalowanie i odłączenie karty od iko w witrynie banku. Obecnie u mnie działa wszystko bez zarzutu.
Piertas Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 1 godzinę temu, bonzik napisał: ja miałem ten sam problem na poprzednim telefonie, z tego co pamiętam to pomogło odłączenie karty od apki, odinstalowanie i odłączenie karty od iko w witrynie banku. Obecnie u mnie działa wszystko bez zarzutu. Z jakiego systemu korzystasz?
grizzly Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Raz mogłem odłączyć kartę od płatności zbliżeniowych i dodać ją w aplikacji, ale to nic nie dało. Teraz rezygnacja z płatności zbliżeniowych nie działa. Karta nadal widnieje przy aplikacji na stronie. Wyczyścić danych aplikacji nic nie zmienia.
bonzik Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 19 godzin temu, Piertas napisał: Z jakiego systemu korzystasz? z MIUI 6,9,29 andek 6,01 a na soniaku miałem stockowy 6,01
Piertas Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Dnia 2016-10-06 o 09:30, Ekspert PKO BP napisał: Prosimy o kontakt i podanie więcej danych na adres [email protected] - postaramy się pomóc Problem został rozwiązany przez Bank. Polecam kontakt jeśli macie problem z dodaniem swojej karty.
daniel.wu Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 Odkopuję, natomiast dziś PKO powiadomiło mnie, że wprowadzili możliwość płacenia zbliżeniowego dla kart Mastercard. Ucieszony, aplikacje zaktualizowałem, kartę podpiąłem, wszystko na pierwszy rzut oka okej, chcę zapłacić za zakupy i kiszka, nic nie pika, na terminalu nic się nie dzieje. Gdzie jest zlokalizowane NFC w Mi5, górna część telefonu? Możliwe, że to przez etui Nillkin Shield nie pykło? Generalnie zasada ta sama jak z kartą, że przykładam sekundę i już, czy chwilę muszę przytrzymać? Jak jest u Was, no i może ktoś u siebie sprawdzi MasterCarda w IKO. Mam odblokowany bootloader, xiaomi.eu 6.11.10.
simcold Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 Ja mam miui polska roota odblokowany bootloader i alior pieknie smigaWysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka
daniel.wu Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 (edited) Dziś pykło. Dałem jeszcze uprawnienia NFC dla IKO, w ustawieniach ustawiłem HCE. Także faktycznie mastercard w PKO w końcu działa P.S Nillkin Shield oczywiście nie przeszkadza. Edited March 22, 2017 by daniel.wu
twardy5 Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Witam! Czy mając odblokowanego bootloader'a nie mogę korzystać z płatności mobilnych za pomocą IKO?
Recommended Posts