HUBERTH Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Siema, wymieniałem w swoim Xiaomi Redmi Note 2 wyświetlacz i musiałem wyciągnąć głośnik i założyć go do inego wyświetlacza (był on w 2 częściach połączonych jakby takimi niteczkami, złożyłem telefon i okazało się, że nie działa głośnik, rozebrałem telefon i okazało się, że jeden drucik sie urwał, da sie to jakoś naprawić? Pomyślałem też żeby kupić nowy z Aliexpress i znalazłem za 2$ coś, lecz tam w feedbackach był taki ale nie połączony niczym, czy bedzie działał? O co chodzi? Zdjęcie w załączniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Ogólnie rzecz biorąc nie powinno być to w 2 częściach pewnie miałeś już rozklejony co by w przyszłości powodowało problemy z głośnikiem lub rozkleiłeś go podczas demontażu, ostatnio wymieniałem ten głośnik właśnie bo mi się rozkleił i nie miałem dźwięku, aukcja z której kupowałem to ta http://www.aliexpress.com/item/1-PCS-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Mi-Rice-RedMi-Note-2-Brand-New-Earpiece-Speaker-Receiver/32495058059.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Pasuje też głośnik z Mi3. Jak głośnik się tak rozklei i urwie się uzwojenie to od razu do kosza. Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUBERTH Posted May 31, 2016 Author Share Posted May 31, 2016 (edited) 17 godzin temu, kleryk88 napisał: Ogólnie rzecz biorąc nie powinno być to w 2 częściach pewnie miałeś już rozklejony co by w przyszłości powodowało problemy z głośnikiem lub rozkleiłeś go podczas demontażu, ostatnio wymieniałem ten głośnik właśnie bo mi się rozkleił i nie miałem dźwięku, aukcja z której kupowałem to ta http://www.aliexpress.com/item/1-PCS-For-Xiaomi-Hongmi-Red-Mi-Rice-RedMi-Note-2-Brand-New-Earpiece-Speaker-Receiver/32495058059.html Znaczy to jest zdj z aukcji tamtej A jak jakość w tym co wymieniłeś? W ile przyszło? Edited May 31, 2016 by HUBERTH Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 jakość bardzo dobra czas oczekiwania jakieś 2-3 tygodnie wymiana jakieś 30 min nie potrzeba dużo wiedzy by to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 (edited) Kup na aukcji w PL, pasuje od jakiegoś Sony, chyba od Xperii J o ile dobrze pamiętam. np tu masz taki : http://allegro.pl/glosnik-sony-xperia-t-j-l-e-sp-go-sola-miro-st26i-i5247669525.html Edited June 3, 2016 by qmax Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUBERTH Posted June 23, 2016 Author Share Posted June 23, 2016 Dnia 05/31/2016 o 20:33, kleryk88 napisał: jakość bardzo dobra czas oczekiwania jakieś 2-3 tygodnie wymiana jakieś 30 min nie potrzeba dużo wiedzy by to zrobić Przyszedł, wymieniłem w 5 minut ale jest bardzo cichy... i nwm co robić xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts