iain Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Witam, mam problem z baterią w moim Redmi 3 Pro. Wszystko było w porządku na romie stable, który miałem dopóki nie odblokowali mi bootloadera. Natomiast po zainstalowaniu MiuiPolska, a dokładnie xiaomi.eu_multi_ido_6.5.19_v7-5.1 . Bateria schodzi bardzo szybko przez 2 aplikacje: Powłokę shell i Mediaserver. Można coś z tym zrobić?? Czy może to już tak ma być na tym romie? . W pracy na wifi+open fm przez około 8 godzin, bateria spadła ze 100 do 14%. Wrzucam SS'a, aby było jasne o co mi chodzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Ten shell to bug tamtej wersji, wgraj nowszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iain Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 Wczoraj wgrałem nowszą wersję, czyli 6.5.26 i wygląda to tak... Jaka jeszcze może być tego przyczyna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Spróbuj w TWRP "advanced wipe" wipe cache i dalvik/art. Nie zaszkodzi a może pomoże, bo wygląda na to że coś ci się pokopało w systemie. U mnie nie ma tego, co prawda na Redmi 3 ale to w sumie prawie to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iain Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 (edited) Co prawda robiłem to przy obu instalacjach MiuiPolska, ale zrobiłem teraz jeszcze raz, poobserwuje co z bateria dzisiaj/jutro i dam znać. Edited June 1, 2016 by iain Link to comment Share on other sites More sharing options...
iain Posted June 2, 2016 Author Share Posted June 2, 2016 Shell póki co zniklo, natomiast mediaserver, widzę że pojawia się i zżera baterie przy włączonym open fm. Czy możliwe, że shell zniklo przez brak roota ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Mam podobny problem - jak wgrać nowszy Shell? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominic Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Chodzi o nowszą wersję MIUI, a dokładnie 6.5.26 z tego forum tylko wymagany jest odblokowany bootloader i wgrane TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Mam 6.5.26 wgrana i nadal dość spore zużycie baterii przez powłokę Shell. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farnsworth Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Na 6.5.12 też mi zaczął wyskakiwać shell z dużym zużyciem. Robię aktualizację na 6.6.17 i może się uspokoi. Doraźnie pomaga reboot systemu, ale jedno ładowanie później problem powrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Daj znać czy sie poprawi na 6.6.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts