myniu Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Witam, Zakupilem niedawno Xiaomi Mi5 i przy ustawieniach początkowych ustawiłem sobie zablokowanie i odblokowywanie urządzenia dzięki opcji Fingerprint. Wszystko śmiga ładnie i sprawnie prócz tego, że chciałbym edytować ustawienie odcisków (dodać inne, edytować główny, by działał jeszcze lepiej), lecz gdy wchodzę w ustawienia wyskakuje mi błąd z informacją, że aplikacja została zatrzymana i niestety nie mogę wejść w te ustawienia by je poprawić. Ktoś zna jakieś rozwiązanie? Aktualizacje telefonu naprawiają ten bug? Obecnie mam wgrany rom multilanguage od Chińczyka. Z góry dzięki za porady Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Witam, Zakupilem niedawno Xiaomi Mi5 i przy ustawieniach początkowych ustawiłem sobie zablokowanie i odblokowywanie urządzenia dzięki opcji Fingerprint. Wszystko śmiga ładnie i sprawnie prócz tego, że chciałbym edytować ustawienie odcisków (dodać inne, edytować główny, by działał jeszcze lepiej), lecz gdy wchodzę w ustawienia wyskakuje mi błąd z informacją, że aplikacja została zatrzymana i niestety nie mogę wejść w te ustawienia by je poprawić. Ktoś zna jakieś rozwiązanie? Aktualizacje telefonu naprawiają ten bug? Obecnie mam wgrany rom multilanguage od Chińczyka. Z góry dzięki za porady Wgraj xiaomi.eu i sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myniu Posted May 28, 2016 Author Share Posted May 28, 2016 Rozumiem, że xiaomi.eu to wersja roma? Jestem zielony w temacie zmiany oprogramowania w tel. Tak wiem w necie pewnie temat wgrywania nowego softu był już walkowany milion razy, aczkolwiek nie mam pojęcia na jakim etapie jest mój obecny tel (jak sprawdzić czy ma roota, odblokowany bootloader itp) - bo chyba ta wiedza jest istotna by czegoś nie sknocic. Jakieś dalsze sugestie i porady byłyby mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Możesz od FAQ zacząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myniu Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 Dziękuję za dość obszerne i wyczerpujące odpowiedzi. Zrobię wedle poleceń i wrócę tu z ewentualnymi dalszymi pytaniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts