Atoś Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) Witajcie, Dostałem dziś Xiaomi Redmi Note 3 Pro i mam dość spory problem. Na 1 kartę sim nie mogę połączyć siez 4G LTE( mało ważne), lecz również nie działają wcale dane mobilne chociaż są włączone (patrz screen 1). Jeżeli włożę dwie karty sim na pierwszej działają nagle dane mobilne. Wie ktoś jak naprawić, aby działało mając tylko 1 kartę? System mam jak przedstawiono na screenach. Dzwoniłem do Play, sprawdzali kartę, dostałem nowe ustawienia. Wpisałem ręcznie na nowo usuwając poprzednie i nadal tak samo. Edited May 25, 2016 by Atoś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atoś Posted May 25, 2016 Author Share Posted May 25, 2016 3 minuty temu, Redmi2 napisał: A masz włączone w roamingu? Skoro play to może jesteś w. roamingu krajowym np mając zasięg z plusa/t-mobile. Wejdz w opcje roaming danych. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Mam włączony roaming, ustawioną opcję Czy zezwolić: Zawsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Sprawdź czy masz włączoną blokadę w roamingu krajowym: https://forumplay.pl/showthread.php/18373-Brak-Internetu-w-smartfonie-poza-nadajnikami-Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atoś Posted May 26, 2016 Author Share Posted May 26, 2016 Ale roaming a roaming danych to 2 różne rzeczy. A tu apn z play, zresztą samemu nic bie trzeba wpisywać, poprawiać, pobiorą sie same. A jak chcesz od nowa to usun i restart komórki. A tak wyglądają: Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Mam tak wszystko zrobione i siec mobilna nadal nie działa. Czy na 3g czy 2g połączenia nie ma wcale. Jestem podłączony do nadajnikow play. Sprawdź czy masz włączoną blokadę w roamingu krajowym: https://forumplay.pl/showthread.php/18373-Brak-Internetu-w-smartfonie-poza-nadajnikami-Play Usługę mam wyłączona, czyli blokady nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Wsadź inną kartę sim, bo widzę testowałeś z 1 sim i 2 sim, ale czy testowałeś różne karty Sim na 1 slocie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atoś Posted May 26, 2016 Author Share Posted May 26, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Probówałeś factory reset? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Tak, 3 razy. 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Wsadź inną kartę sim, bo widzę testowałeś z 1 sim i 2 sim, ale czy testowałeś różne karty Sim na 1 slocie? Włożyłem moją prywatną kartę i działa. Włożyłem tą kartę z problemami w Redmi 2 i tak samo nie wyszukuje 4G i internet mobilny nie chce działać. Czyli co karta sim do wymiany? Myślicie, że infolinia coś pomoże w tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Karta sim uwalona, albo zablokowana przez operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atoś Posted May 26, 2016 Author Share Posted May 26, 2016 (edited) 5 minut temu, Redmi2 napisał: Tak karta do wymiany. Nie wiem jak u innych operatorów ale w play za friko wydadzą w saloniku. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Spróbuje jeszcze infolinię, bo to kartą służbowa, więc zanim mi ją wymienią to trochę minie. @Redmi2 @Nezumi dziękuję za pomoc Edited May 26, 2016 by Atoś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts