Jump to content

MI3 i Automapa

Klaman

Recommended Posts

Wiem, że nikt z Was/nas nie ma jeszcze MI3, ale może na podstawie innych telefonów Xiaomi, można coś napisać? Mam chęć na MI3, ale dzisiaj naszła mnie mała niepewność. Otóż używam Automapy, a ta (jak zauważyłem po niektórych komentarzach w GooglePlay), bywa kapryśna/problematyczna (a czasami wręcz kompletnie nie działa), na niektórych smartfonach. Na moim aktualnym SG3 – odpukać – działa normalnie (o ile androidową wersję można w ogóle tak opisać), ale zastanawia mnie właśnie, czy sobie nie zaszkodzę po przejściu na MI3? Wiem oczywiście, że będę musiał wykupić nową licencję, ale akurat zejdzie się to z końcem aktualnego abonamentu, więc nie będzie problemu. Chodzi mi o samo działanie aplikacji na smartfonach Xiaomi.

Mi się wydaje, że to czy Automapa działa czy nie to jest tylko i wyłącznie problem tej aplikacji. Jeśli producent nie umie poprawnie jej programować to takie są własnie sytuacje.

Poprawnie napisane aplikacje powinny działać wszędzie. MI-3 nie ma wcale podzespołów z kosmosu. Właściwie to są już smartfony ze Snapdragonem S800 (bo taki wariant kupisz).

A to czy będzie działać to sobie możesz np. wywróżyć z fusów - takie samo prawdopodobieństwo spełnienia jak moje zdanie.

Telefony Xiaomi nie różnią się niczym wyjątkowym od urządzeń znanych producentów. Ja bym powiedział, że nawet na Xiaomi jest lepiej niż na typowych "chińczykach". Bo tu Xiaomi korzysta ze sprawdzonych i dobrze znanych układów CPU Qualcomma, gdzie wspomniane "chińczyki" często mają Mediateki - na naszym rynku wciąż dosyć egzotyczne.

Acid, ja wszystko dobrze rozumiem i wcale nie próbuję podważać tego, że AutoMapa jest źle napisana. Chciałem tylko wiedzieć, czy obecni tutaj użytkownicy smartfonów Xiaomi, mieli problemy z działaniem tego programu na swoich urządzeniach.

Problemów nie miałem. Sam nie używam i nie zdecyduję się na automapę w wersji na Androida. Są lepsze odpowiedniki. Widziałem jak działa na MI-2. Nie różni się to od działania na innych, bardziej znanych, smartfonach.

• 3 months later...

Ja jestem zwolennikiem Automapy, według mnie to najlepsza nawigacja pod Androida - pod względem działania "w trasie" i jej wyznaczania (+ offline, więc idealna za granicę). We wtorek będę miał już MI3 u siebie, więc sprawdzę działanie.

-- 28 sty 2014, o 18:25 --

Potwierdzam, automapa działa normalnie na MI3.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...