Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Chcąc przenieść się z systemowego odtwarzacza Chińskiego MIUI, zainstalowałem AIMP'a niestety jakimś cudem, jakość dźwięku była fatalna.
Przy ruszeniu wbudowanego w aplikację equalizera dźwięk się sypał, a przy ustawieniu na off, i używaniu systemowego EQ nie było żadnych zmian...

Czy odtwarzacz systemowy MIUI ma jakieś programowe przywileje w systemie, że dźwięk jest normalny? A pozostałe aplikacje mają ograniczony dostęp do możliwości telefonu?
Odtwarzacz MIUI jest ładny, ale denerwuje mnie to że przy odpalaniu chce mi wcisnąć jakieś Chińskie piosenki ludowe, i co jakiś czas na okładce płyty pojawia się zniewieściały chińczyk w graniaku w otoczeniu języka krzaczastego i kij wie o co chodzi... Da się to jakoś wyłączyć?

Pozdrawiam.
Telefon: Xiaomi Redmi 3 Pro
System: Stock China Soft MIUI

Posted

Wątpię, żeby miał jakiekolwiek przywileje. Ja używam odtwarzacza muzyki z telefonów Xperia, dźwięk jest tak samo normalny jak na odtwarzaczu wbudowanym i wielkim plusem jest to, że przy tej aplikacji od Sony do muzyki, equalizer jest wykrywany jako Snapdragon Audio+, który potrafi fantastycznie podbić dźwięk. Co prawda mam Redmi 3 a nie Pro ale są to prawie te same telefony i siedzę na xiaomi.eu 6.3.31. A żeby się pozbyć tych chińskim rzeczy we wbudowanym odtwarzaczu to opcji do wyłączenia raczej nie ma. Na systemie xiaomi.eu tego nie ma.

Posted
13 minut temu, Tded napisał:

Telefon: Xiaomi Redmi 3 Pro
System: Stock China Soft MIUI

Na chińskim romie tego nie przeskoczysz. Na romach eu/pl tego nie ma i ten systemowy odtwarzacz daje radę, ładny prosty i działa. 

Posted
29 minut temu, Pepso94 napisał:

Ja używam odtwarzacza muzyki z telefonów Xperia, 

Podasz mi nazwę, albo .apk tego odtwarzacza co przeboleję okres do odblokowania telefonu? Z góry dzięki :)

Tak więc, może to kwestia samego aimpa... No dobrze, ale tak czy siak teraz niewiele zrobię, muszę czekać na zgodę odblokowania telefonu i zmieniam soft bo to po prostu irytuje...
Z drugiej strony, czy takie zabezpieczenie bootloadera jest skutecznie podczas kradzież/zgubienia telefonu? Oraz czy przez odblokowanie go pozbywamy się permanentnie tego zabezpieczenia, czysto teoretycznie po wgraniu Polskiego MIUI można by go chyba zablokować ponownie...

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...