Roberttt Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Witam Mam problem z poprawnym wyświetlaniem alarmu na wiget. Niezależnie jakiego używałem zawsze, jest ten sam problem. Alarm wyświetla się poprawnie ale po dłuższym nie używaniu tel (15 min) pokazuje się alarm )0: 00 trzeba wejść w alarm włączyć i wyłączyć i jest ok. Dzwoni on dobrze tylko to wyświetlanie. Co powoduje ta zmianę. Program jest w autstracie i ma uprawnienia Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Potwierdzam, też to zauważyłem na 6.5.5 i na 6.5.12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 Ja mam 6.4.21 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Sprawdźcie profile baterii i "oszczędzanie baterii przez aplikacje". Restrykcyjne profile czyszczą pamięć - wątpię, żeby to było problemem, ale kto wie. Bardziej te restrykcje na aplikacje mogą mieszać - proponuję wyłączyć całkiem, lub dodać zegarek do wyjątków (o ile w ogóle się da). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted May 26, 2016 Author Share Posted May 26, 2016 Przetestowałem to, zegar i program wyświetlający alarm wzielem do wyjątków, potem jeszcze dodałem kłódki. Niestety nic się nie zmienia. Ustawiłem też tryb oszczędzania na “nie blokuje" i też ten sam efekt. Nie wiem co jescze można zmieniać? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 To raczej widget musiałbyś dodać do wyjątków niż alarm. Bo sam alarm pewnie dzwoni tylko na widgecie ci źle wyświetla. Wyłącz wszystkie tryby oszczędzania i zobacz czy działa. Jak zadziała to po próbujesz z wyjątkami. Btw te tryb oszczędzania to często tylko pogarszają sprawę. Bo apka zamiast raz się odświeżyć to jest ubijana i na nowo się lądując zużywa jeszcze więcej baterii. Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted May 28, 2016 Author Share Posted May 28, 2016 Masz rację chodzi i wiget. Wyłączyłem to "oszczędzanie" - urządzenia /bateria i wydajność /oszczędzanie bateri/nie blokuj. Czy jescze gdzieś trzeba? Bo to nic nie pomaga Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 U mnie po angielsku nazywa się to "manage apps'battery usage", sekcja "Power savings modes" - ustawiam na OFF (MIUI wont restrict background activities). A drugie to w "Power" -> Battery profiles -> Default. I zmiane profilu na off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 Tak ustawiłem, nie czyści pamięcią i nie blokuje i nic to nie dało Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 A weź przeczekaj 24h. Też pamiętam że na początku się coś resetowało, ale jak przeleciał przez wszystkie alarmy to już później działał ok. Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 Poczekalem, teraz mam wyłączony alarm i wiget i tak pokazuje jak bym był, nie mam pojęcia o co chodzi Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted June 2, 2016 Author Share Posted June 2, 2016 Sprawdziłem to na kolejnym wgetcie, efekt jest taki sam. Jak alarm wyłączony to pokazuje że kolejny alarm jutro godzina 0: 00. Jak alarm włączę to napaczatku jest dobrze a po dłuższym wygaszaniu tel pokazuje 0:00 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/11421-Widget-alarmu Była mowa o ty, wynika że to błąd systemu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted June 10, 2016 Author Share Posted June 10, 2016 Witam ma to samo w wigeci Miui http://en.miui.com/thread-217621-1-1.html też alarm źle jest wyświetlany Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted June 21, 2016 Author Share Posted June 21, 2016 Witam, czy przy kolejnej aktualizacji, można by poprawić ten błąd. Niezależnie od wigetu alarm jest źle wyświetlany Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
manximu Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 też miałem ten problem ,zainstalowałem stable i po kłopocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Które stable, xiaomi.eu, czy global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manximu Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 7.2.3.0 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted July 19, 2016 Author Share Posted July 19, 2016 Witam ponownie mam najnowsze miui Polska i problem znów jest! Teraz nawet jak alarm jest wyłączony to wyświetla się jakaś godzina. Czy nie można tego skutecznie naprawić przy kolejnej aktualizacji? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Ciężko powiedzieć czy autor zegara śledzi ten wątek. Może biedak nie wie że na coś poprawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 Może i tak, ale gdzie napisać ten problem jak nie tu? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts