Athame Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Jak wyłączyć tylni głośnik? Domyślnie każda rozmowa jest głośnomówiąca (lub bardzo głośnomówiąca). Ściszenie globalne powoduje, że słabo słychać nawet po przyłożeniu do ucha, a ustawienie choćby 3 pyknięć na pogłoszenie (licząc od całkowitego wyciszenia) powoduje że rozmowę słyszy każdy w promieniu ~1,5 m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufo Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 też mi się właśnie wydaje podczas rozmowy, że działa głośnik. Nawet sprawdzałem czy przez przypadek nie dotknąłem przy przystawianiu do ucha głośnika .... Sprawdzałeś czy głośnik działa czy tylko jest jakieś echo/rezonans? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 No co to znaczy sprawdzałeś czy działa? Przecież to wyraźnie słychać skąd wydobywa się dźwięk. Ten tylni głośniczek powinien grać przy odtwarzaniu muzyki, przy filmach i grach, ale podczas rozmowy powinien być wyciszony (tak jest w innych telefonach z dwoma głośnikami), tymczasem nadaje bez skrępowania - nawet głośniej niż ten na górze przedniego panelu, mimo tego że trzymam go przy samym uchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Witam Przymierzam się do zakupu MI2-S i właśnie mnie zastanawia czy zdarzenie o którym mowa w tym temacie to typowe zachowanie w tym xiaomi czy jest to wada kilku modeli bądź problem z softem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Ja tam takiego symptomu nigdy od zakupu (już miesiąc) nie miałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Wyłączenie redukcji szumów (drugi mikrofon) rozwiązuje ten problem. A rozmowy i tak nie są w jakikolwiek sposób zaszumione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts