kookee Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Cześć! Zakupiłem mipad'a 2 16GB na xiaomi.com.pl specyfikacja: Android 5.1LMY47I MIUI7.2|stable [7.2.1.0(LACCNDA)] kernel 3/14/37-x86_64 Generalnie występuje kilka dziwnych usterek Gdy wchodze w hardware tests (spam na kernel version w Settings) z systemu nie jestem w stanie skalibrować akcelerometru ani żyroskopu - obracanie ekranu nie działa Gdy zainstaluje już jakąs aplikację z MiAppStore nie jestem w stanie jej odinstalowac - udządzenie się restartuje - moge jedynie zrobić recovery w celu usunięcia czegoś Zastanawiam się czy powinienem zareklamować urządzenie w sklepie, czy może to sprawa softu - Być może ktoś tutaj spotkał się już z takim problemem ?
Acid Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Pierwsze co to wymieniaj soft z tego co masz na dev z miuipolska. Wysłano z MiNote
hhunter22 Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 dokładnie, flash do stable china->wgranie apek googla->wgranie deva china przez updater->wgranie twrp-> wgranie dev z miuipl przez twrp zip. nie rób wipe. jak zrobisz wipe będzie błąd sklepu (tak tez można) ale musisz wtedy zrobić root i odinstalować usługi googla z titanium backup i zainstalować na nowo usługi.
Recommended Posts