Tomasz Petrycki Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Dostałem dzisiaj Mi4 z ibuygou. Po włączeniu zaktualizował się do MIUI 5.12.11 Zalogowałem się na swoje konto Google i cały czas dostaję komunikat "Niestety aplikacja Usługi Google Play została zatrzymana" klikam OK i dalej to samo... Co robić? Restart już robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 wyczyść dane aplikacji google play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 18 minut temu, Tomasz Petrycki napisał: Dostałem dzisiaj Mi4 z ibuygou. Po włączeniu zaktualizował się do MIUI 5.12.11 Zalogowałem się na swoje konto Google i cały czas dostaję komunikat "Niestety aplikacja Usługi Google Play została zatrzymana" klikam OK i dalej to samo... Co robić? Restart już robiłem. I zainstaluj system na czysto, bo czort wie co tam wgrali Ci z ibuygou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 3 minuty temu, schreder napisał: I zainstaluj system na czysto, bo czort wie co tam wgrali Ci z ibuygou. IBG jest pewniakiem, mają albo Chian dev, albo global, ale też racja, warto zaktualizowac do xiaomi.eu/miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Wiem, że jest tutaj dużo instrukcji, ale... Jestem zielony. Jak się za to zabrać? Z poziomu telefonu? 3 minuty temu, Nezumi napisał: IBG jest pewniakiem, mają albo Chian dev, albo global, ale też racja, warto zaktualizowac do xiaomi.eu/miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 27 minut temu, Tomasz Petrycki napisał: Wiem, że jest tutaj dużo instrukcji, ale... Jestem zielony. Jak się za to zabrać? Z poziomu telefonu? Zależy jaką wersję androida chcesz oraz czy lubisz testować i sprawdzać, czy ma raczej być i działać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: Zależy jaką wersję androida chcesz oraz czy lubisz testować i sprawdzać, czy ma raczej być i działać... Ma być i działać;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Przed chwilą, Tomasz Petrycki napisał: Ma być i działać;) W takim razie: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520 5.11.5 lub 5.11.12 pobierasz, model "Cancro", następnie wrzucasz na telefon i instalujesz zgodnie z instrukcją ze strony miuipolska.pl (pobierz MIUI, rozwijasz, instrukcja 2014). Po wszystkim wchodzisz w Ustawienia->Urządzenie->Kopia i przywracanie i dajesz "Przywróć do fabrycznych". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Tylko teraz zrobiłem sobie chyba kłopot. Wszedłem do recovery i zrobiłem reboot do starszej wersji systemu. Teraz mam od kilkunastu minut czarny ekran z logo mi i napisem android na dole. Co kilka sekund pulsują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 15 minut temu, Tomasz Petrycki napisał: Tylko teraz zrobiłem sobie chyba kłopot. Wszedłem do recovery i zrobiłem reboot do starszej wersji systemu. Teraz mam od kilkunastu minut czarny ekran z logo mi i napisem android na dole. Co kilka sekund pulsują. bo widocznie tamtego systemu już nie ma/nigdy nie było. Musisz wejść w MiRecovery i uruchomić z systemu, który istnieje, a jak teraz nie ruszy to... zostaje MiFlash lub wgrywanie TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: IBG jest pewniakiem, mają albo Chian dev, albo global, ale też racja, warto zaktualizowac do xiaomi.eu/miuipolska.pl Przezorny zawsze ubezpieczony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Zainstalowałem MiFlash i próbuję coś robić wg instrukcji, ale trochę się gubię. Mam plik cancro_global_images_6.4.14_20160322.0000.17_6.0_global_5f9be8b938.tar i nie wiem co dalej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Wrzucasz i instalujesz przez MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Już ruszył. Zrobiłem mu wipe i uruchomił się z systemu, który był w telefonie na początku... Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Niestety narobiłem głupot... Po tym jak system ruszył, zainstalowałem 5.12.17 (myśląc co instalacji MM). Zrezygnowałem z MM na razie. Potem (niezbadana jest ludzka lekkomyślność!) zacząłem instalację 5.11.5 przez recovery. Coś tam zaczęło i się skończyło. Po kilku próbach uruchomienia, zrobiłem wipe all. Telefon ruszył, ale z systemem 5.12.11 i nie chce już ruszyć z aktualizacją do 5.12.17. Przez Aktualizację daje zawsze komunikat, ze suma kontrolna mu się nie zgadza itd. Co mnie podkusiło? Ponieważ zaktualizowałem wcześniej do 5.12.17 mam jedną partycję i pewnie z tego są te jaja. Próbowałem z plikiem 5.12.17 bezpośrednio z recovery, ale zaczyna i po kilku procentach przerywa i sygnalizuje błąd. Co robić? Czy MiFlash coś tu pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Teraz to zostaje Ci tylko Flash i... gratuluję... ludzie Ci pisali, że powrót jest niemożliwe, a i tak to zrobiłeś. Nie zostaje mi nic innego jak "Brawo ty!". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Teraz to zostaje Ci tylko Flash i... gratuluję... ludzie Ci pisali, że powrót jest niemożliwe, a i tak to zrobiłeś. Nie zostaje mi nic innego jak "Brawo ty!". Ach... Czy Flash przywróci 2 partycje? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 48 minut temu, Tomasz Petrycki napisał: Ach... Czy Flash przywróci 2 partycje? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Nie i zapomnij o tym, zapomnij o 4.4 prócz 5.12.17, po prostu zapomnij. Robisz Flash do najnowszej wersji i na niej siedzisz, tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Dzięki. Będę grzeczny;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 2 minuty temu, Tomasz Petrycki napisał: Dzięki. Będę grzeczny;) Oby, bo jak dalej tak będziesz "broić" to będziesz mógł telefon do kosza wywalić, a raczej nie tego chcesz. MiFlash->flash_all z najnowszym romem, instrukcje na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 Dzięki. Telefon przywrócony do normalności;) Teraz mam MIUI Global 6.4.14 Beta. Rozumiem, że teraz pobieram ze strony https://miuipolska.pl/archiwum-wersji-miui-v7/ wersję 5.12.17 i instaluję przez aktualizację (czy przez recovery?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Instalujesz 5.12.17, a następnie robisz factory reset... Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts