mrosi Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 4 minuty temu, NRGizer napisał: Poprzednio też zadałem pytanie, dostałem odpowiedź w części rozwiązujące problem, chciałem dopytać a post wylądował w koszu i wątek zamknięty. Ja rozumiem, że na forum musi panować jakiś porządek, ale chyba nie dla samego porządku? Wartość użytkowa też ma chyba jakieś znaczenie? Raczyłeś chociaż przeczytać posty w tym wątku? Zorientowałbyś się, że za pisanie głosowe odpowiadają usługi Google. I o tym jest ten wątek. Więc należało użyć wyszukiwarki i zadać tu pytanie, a nie zakładać nowy wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRGizer Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Ale u mnie to działa... Nie mam problemu z tym, żeby google rozpoznał tekst, mam tylko problem żeby to *właściwie* dyktowanie włączyło się podczas pisania smsa. Czy w ogóle jasne jest jaki mam kłopot, na czym polega mój problem? I tak bardziej ogólnie - ostatnio pytałem o to, jak to zrobić żeby podczas ładowania ekran był cały czas włączony. Poradziliście mi, żeby włączyć taka opcję w opcjach programistycznych. Pomijam że to nie do końca daje efekt bo ekran rzeczywiście jest włączony ale ściemnia się tak, że i tak nic nie widać. Dostałem prztyczka, że temat popularny, że powinienem użyć wyszukiwarki. Próbowałem i nic podobnego znaleźć nie mogę - zapewne gdzieś jest ale ja nie widzę gdzie... I niby wszystko ok, forum posprzątane a że użytkownik nie rozwiązał problemu to bez znaczenia... (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szutarek Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Witam. Mam problem z głosowymi odpowiedziami przez Google Now. Klikam ikonkę mikrofonu i mówię żądaną frazę, np pogoda w Warszawie albo jak daleko jest do Krakowa. Google Now wyszukuje i wyświetla odpowiedź. Niestety ale asystent głosowy nic nie mówi. W innych telefonach z androidem nie zaobserwowałem tego problemu. Moj telefon Mi6, Wersja MUI 8.5 Global. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekc1982 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Dzisiaj zakupiłem telefon xiaomi note 4 w x-kom. Wszystko zaktualizowane do wersji miui 9 ale Asystent google nie działa tzn nie odpowiada głosowo na komendy. Moja mama ma redmi 4A ale z MIUI 8.5 i działa bez problemów. Też u was nie działa google now ? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelus Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Znalazł ktoś rozwiązanie problemu braku odpowiedzi ? U mnie nie działa na xiaomi redmi note 5A MIUI 9.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZUZIK Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 mam ten sam problem - jeśli macie rozwiązanie to proszę o podpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Pytanie do tych którym nie działa. Jak klikniecie mikrofon by wypowiedzieć zapytanie to macie krótki dźwięk czy wibracje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZUZIK Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) krótki dżwięk -- zero wibracji Edited January 20, 2018 by ZUZIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
nildur Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Ja mi też nie odpowiada głosowo Google now na moim xiaomi redmi note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
popint Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Ja mam tylko wibracje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buzol Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 U mnie ten sam problem. Google now śmiga, z dowolnego ekranu wykrywa frazę "ok google", ale za Chiny nie odpowiada głosowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosma Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 (edited) Mam ten sam problem ale z moich obserwacji wynika że zagadując google bez słuchawek mam wibracje i zero dźwięków, jak podłącze słuchawki mam dźwięk ale google nadal nie gada. Może to coś pomoże . Z utęsknieniem czekam na rozwiązanie problemu . Edited February 24, 2018 by Cosma Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekstach Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Dołączam do grona osób którym nie działa odpowiadanie głosowe. Google now działa i rozumie co się do niego mówi ale nie odpowiada. Mam redmi 4x co ciekawe mój ojcec ma taki sam telefon i jemu google odpowiada np. która godzina a u mnie tylko ją wyświetli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortiiss Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 Mam podobny problem, ale dziś telefon przemówił! Co prawda zamiast odpowiedzieć na pytanie która jest godzina zapytał do kogo wysłać wiadomość (bajka oglądana przez dzieciaki mogła go zmylić) ale to zawsze coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 Jeżeli macie roota/magiska to możecie spróbować zainstalować moduł z repo Magiska: Google Answers Enabler ewentualnie zmienić wpisy w build.prop: mm.enable.qcom_parser na 3183219. Jeżeli u kogoś Google przemówiło w szczególnych przypadkach to może sprawdzić następujący przypadek: odpalcie Google Now i powiedzcie, żeby zadzwonił do kogoś kogo nie macie na liście. Wtedy powinna być odpowiedź, że coś jest źle. Ten bug występuje w MIUI od Nougata, ale takie jest już MIUI, że bug buga, bugiem pogania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts