Jacek-S Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Mam problem z wybieraniem głosowym google. Gdy chcę wybrać głosowo jakiś numer lub napisać sms do osoby to google mówi że ,,nie mogę tego zrobić gdy urządzenie jest zablokowane aby to zrobić odblokuj urządzenie" . Jeśli chodzi o głosowe wpisywanie zapytań w przeglądarkę z tym nie ma problemu. Co byście zaradzili ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 niestety też mam ten problem. Udało mi się zmusić mojego rmn2 do tego że po tapnięciu na ikonkę mikrofonu mogę wybrać numer czy też dowolne inne polecenie ale detekcja "okej google" nie chce działać jak w innych telefonach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 https://miuipolska.pl/forum/topic/11901-google-now-i-uruchamianie-aplikacji/#comment-170104 Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 dzięki Adminie za link - niestety nic z niego nie wynika. Mam najnowszą wersję Google ale detekcja "okej google" ciągle nie działa. Podtrzymuję pytanie - może komuś się udało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Niestety jest jakiś błąd, u mnie też już nie działa, a kilka tygodni temu działało Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 (edited) zastanawiam się w związku z tym czy nie spróbować zainstalować chińskiego romu ale jako świeżak jeśli chodzi o Xiaomi nie wiem czy da się potem bez problemu powrócić do polskiego miui. Podobnie zresztą jak ewentualny powrót do miui po np. cyanogenmod'zie. Ale korci mnie żeby spróbować. Edited May 12, 2016 by infomaniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisgaj99e Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Potwierdzam- wybieranie głosowe Google Now nie działa -MIUI 6.5.12. Czy ktoś wie, co się stało? Wysłane z mojego MI NOTE Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Nadałem uprawnienia usługom Google i nic. Odblokuj telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 wszystkie uprawnienia nadane - zresztą z wyłączonym nadzorem nad uprawnieniami też nie działa. Dodatkowo w ustawieniach baterii nadałem uprawnienia aby google nie było blokowane - gdzieś na anglojęzycznych stronach doczytałem że to może pomóc. Ale też nic z tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 kurcze, mam to samo. Google now nie aktualizuje mi kart i nie działąją komendy głosowe. Też mam 6.5.12. Na china dev śmigało bez problemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 zechcesz przybliżyć co znaczy "Na china dev śmigało bez problemu" ? Chiński oryginalny rom z miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Z romem 6.5.26 wszystko działa bez problemu. Całkiem przypadkiem zagadałem do mojego RN2 a on odpowiedział Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alaska Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Redmi3 wersja 6.5.26 wybieranie głosowe działa jak mam ustawiony ekran blokady za pomocą pinu, bez tego ustawienia wybieranie nie działa Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 działało, działało i się zes...ło. No i już nie działa nie wiedzieć czemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Zrób blokowanie ekranu na pin, jak zadziała możesz wrócić na wzór Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 do tej pory w ogóle nie miałem blokowania ekranu i działało. Dzisiaj rano odmówiło współpracy a teraz jakby znowu działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Faktycznie zmiana z pinu na wzór pomogła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
infomaniak Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 (edited) no więc wyczaiłem że sprawa ma się tak że po restarcie telefonu 'okej google' nie działa przez jakiś czas - bardziej w godzinach liczone niż minutach - ok 2-3 godz. Potem ok. A że mam ustawione automatyczne wyłączenie/włączenie fona stąd o poranku problemy. Na innym telefonie ten czas jest zdecydowanie krótszy - max 15 min (LG Optimus G z CM 12.1). Zatem generalnie można uznać że działa choć dość długo startuje Edited June 9, 2016 by infomaniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aperitive Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Znalazłem rozwiązanie na ten problem. Wystarczy zmienić sposób blokady telefonu (np z pinu na wzór) i działa. Potem można spokojnie wrócić do tego samego ustawienia (czyli w moim przypadku z powrotem z wzoru na pin) i nadal działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbados Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 Mam to samo. U mnie wystarczy, że odblokuję urządzenie, ale nie przez czytnik linii papilarnych (RN3se). Na jakiś czas starcza. A jak znów mówi, że urządzenie zablokowane, no to odblokowuję PINem / wzorem i znów przez jakiś czas jest ok. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
glt Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Zmieniłem sposób blokady ekranu i wróciłem do poprzedniego. Pomogło - jest OK! Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzideknr1 Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Ale z każdego ekranu nie działa przynajmniej u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Czy ktoś już to opanował? U mnie dalej mam problemy i nie działa chociażby komenda ok Google Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehos Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Polecenie "Ok Google" działa działa dobrze przy zainstalowanym Google Now Lancher i w stawieniu go do uprawnień autostartu. Zabezpieczenia wzoru, kodu czy odcisku palca nie wpływają na prawidłowe działanie. Oczywiście Google Now Lancher musi być uruchomiony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Korzystam z Nova Laucher Prime - da się to jakoś pogodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba5120 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) Nie musi być zainstalowany Launcher Google Now. Wystarczy sama Aplikacja Google, w sklepie play "Google", odpowiednio skonfigurowana, język główny angielski, dodatkowy polski, nadane uprawnienia oraz zmiana blokady pin -->> wzór, później można przestawić wzór -->> pin i działa prosto z pulpitu komenda "ok google" Pozdrawiam Seba Edited June 30, 2017 by Seba5120 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szutarek Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 Witam. Czy wie ktoś dlaczego google naw nie chce do mnie gadać ? . Chodzi mi o to że zadaję mu pytanie np jaka jest pogoda czy jak dalego jest do warszawy, Wyświetla mi ładnie odpowiedź, nie chce jednak niestety nic mówić. Na samsungach z których się przesiadłem na MI6 nie było z tym problemu. Jak rozwiązać ten problem. Zainstalowany soft to Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesaroq Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Ja mam sam problem co szutarek plus to że nie da się uruchomić z poziomu pulpitu komendą głosową Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Zmieniłem Pin na Wzór, pomogło w w najnowszym global dev 7.7.20 dla redmi note 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesaroq Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Do pierwszego restartu telefonu czy cały czas? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_aa22 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Ja mam pytanie do użytkowników Xiaomi odnosnie wyszukiwarki głosowej. Jak się pozbyć tego powiadomienia widocznego na załączonym zrzucie ekranu?? Taka mała jedynka ciągle mi się pojawia i to jest wkurzające. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Wejdź w apkę to ci zniknie. W ustawieniach wyłącz wszystkie powiadomienia dla niej Dnia 1.08.2017 o 17:18, Cesaroq napisał: Do pierwszego restartu telefonu czy cały czas? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Działa dalej nawet po zmianie na pin Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Witam, proszę o pomoc w następującej sprawie. W moim Redmi 4 Pro, działającym dotychczas bezproblemowo (Miui 8 PL) korzystałem również z "OK Google"; wszystko funkcjonowało należycie. Od jakiegoś czasu - bez żadnej zmiany ustawień i instalowania nowych aktualizacji - po kliknięciu w mikrofon na belce "Google" nie otwiera mi się możliwość wybierania głosowego, tylko na belce powiadomień pojawia się godzina (tak, jakby jakaś aplikacja działała w tle) i blokuje się ekran: nie można otworzyć żadnej aplikacji ani zmienić ekranu na inny. Pomaga dotknięcie przycisku "Home" i przy ponownym kliknięciu w mikrofon wszystko jest ok. Zaznaczam, że przyciskom funkcyjnym nie przypisałem żadnych dodatkowych funkcji. Proszę o pomoc, z góry dziękuję za podpowiedzi, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRGizer Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Mam Xiaomi Redmi Note 3 Pro (Android 5.1.1 + MIUI by xiaomi.eu 7,5 stabilna 7,5,1) Kiedy wchodzę w wyszukiwanie google (ikonka z mikrofonem) to moje dyktowanie odbywa się na zasadzie dopisywania słowo po słowie.I to jest super. Kiedy jednak chcę dyktować podczas pisania smsa, mam taka sytuacje ze pojawia się ikonka mikrofonu i dopiero po zakończeniu zdania pokazuje mi 5 propozycji "co chciałem powiedzieć". Upierdliwe to, mało wydajne, zwłaszcza podczas np. prowadzenia samochodu. Dodatkowo mam wrażenie, ze ogólnie gorzej rozumie co mowie. Jak to zmienić żeby było tak samo jak przy wyszukiwaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRGizer Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Admin przeniósł moj temat do tego wątku dodatkowo przydzielając ostrzeżenie. Czy ja jestem jakiś nienormalny czy ten temat nie ma nic wspólnego z moim poprzednio zadanym pytaniem? O co chodzi? Ktoś tu widzi rozwiązanie mojego problemu? Poprzednio też zadałem pytanie, dostałem odpowiedź w części rozwiązujące problem, chciałem dopytać a post wylądował w koszu i wątek zamknięty. Ja rozumiem, że na forum musi panować jakiś porządek, ale chyba nie dla samego porządku? Wartość użytkowa też ma chyba jakieś znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts