_cntlr Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 (edited) Witam! Czy ktokolwiek odblokowywał tym sposobem bootloader'a? http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html Ja próbowałem na Global Stable V7.2.3.0 i działa rzeczywiście, poszło wszystko ok. Niestety gdy po tym wszystkim gdy wgrałem Global Dev (również za pomocą MiFlash) to bootloader znów jest zablokowany. 1. Jest na to jakiś sposób? 2. Czy po odblokowaniu oficjalną metodą Xiaomi bootloader po flashowaniu programem MiFlash na inny ROM również staje się ponownie zablokowany? Pozdr. Edited May 8, 2016 by _cntlr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Spróbuj wgrać jeszcze raz TWRP;) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cntlr Posted May 8, 2016 Author Share Posted May 8, 2016 A gdy wgram TWRP mając Global Stable, a później będę chciał mieć Gloval Dev i wgram go MiFlash'em to mi zniknie znów bootloader i TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Jeśli odblokowujesz bootloadera metodą nieoficjalną to chcąc korzystać z romów Xiaomi musisz modyfikować plik boot.img dla każdego z romów osobno. Odblokowanie nieoficjalne i wgranie TWRP nic Ci nie da bez modyfikacji boot.img możesz wręcz uwalić telefon - pozostanie rozkręcenie i skorzystanie z punktów serwisowych (testowych). Na xda jest kilka wątków na ten temat, poczytaj. Modyfikacja boot.img jest banalna i zajmuje tylko chwilę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cntlr Posted May 8, 2016 Author Share Posted May 8, 2016 A gdy będę miał oficjalną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Chodzi Ci o oficjalną zgodę? Jak odblokujesz metodą oficjalną to TWRP też może zostać nadpisane (po wgraniu oficjalnego romu) ale bootloader nie będzie już zablokowany i będziesz musiał ewentualnie jeszcze raz TWRP wgrać. Natomiast nic więcej modyfikować nie musisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cntlr Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 2 godziny temu, KrzysiekGP napisał: Chodzi Ci o oficjalną zgodę? Jak odblokujesz metodą oficjalną to TWRP też może zostać nadpisane (po wgraniu oficjalnego romu) ale bootloader nie będzie już zablokowany i będziesz musiał ewentualnie jeszcze raz TWRP wgrać. Natomiast nic więcej modyfikować nie musisz. No to bezpieczniej poczekać, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts