KrzysiekGP Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 2 minuty temu, asusx napisał: Fakt. jeśli nie wydzielanie partycji to zawsze jest virtualka. Jednak u mnie na WIN10 wszystko poszło gładko Bo oprócz pieniędzy na kupno Xiaomi, trzeba też mieć choć elementarne pojęcie o Windowsie a z tym jak widać to nie jest za dobrze. Podstawa to sterowniki bez których nie ma co kombinować z flashem itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
asusx Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 57 minut temu, KrzysiekGP napisał: Bo oprócz pieniędzy na kupno Xiaomi, trzeba też mieć choć elementarne pojęcie o Windowsie a z tym jak widać to nie jest za dobrze. Podstawa to sterowniki bez których nie ma co kombinować z flashem itd No to też jest fakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 (edited) 15 godzin temu, KrzysiekGP napisał: Bo oprócz pieniędzy na kupno Xiaomi, trzeba też mieć choć elementarne pojęcie o Windowsie a z tym jak widać to nie jest za dobrze. Podstawa to sterowniki bez których nie ma co kombinować z flashem itd Miałem już kilka telefonów i nie było problemów ze sterownikami. Wiem, że podstawa to sterowniki ,tylko nie wiem dlaczego u mnie nie chcą się zainstalować. Może jest jakiś alternatywny sposób na instalacje sterowników ? Już wiem co jest, stare ADB po HTC mi się wpier..., ale z tym sobie jakoś poradzę. Edited May 21, 2016 by Erlo17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 A te stery http://xiaomiadvices.com/download-xiaomi-usb-drivers/ wyciosane z RN3P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 6 godzin temu, skay77 napisał: A te stery http://xiaomiadvices.com/download-xiaomi-usb-drivers/ wyciosane z RN3P No co Ty ? płatne sms , to jakaś ściema. No i udało się przejść z syfmiui do Global Stable 7.3.2.0. Na razie wszystko śmiga, język Polski jest. Dzięki wszystkim którzy mi pomogli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redkontakt Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 O czy ty pitolisz? Rzeczywiście nie masz chyba pojęcia o niczym, jakie płatne smsy? Nawet sterów ściągnąć nie potrafisz z linka? Naprawdę kup sobie samsunga i nie męcz tutaj ludzi 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 1 godzinę temu, redkontakt napisał: O czy ty pitolisz? Rzeczywiście nie masz chyba pojęcia o niczym, jakie płatne smsy? Nawet sterów ściągnąć nie potrafisz z linka? Naprawdę kup sobie samsunga i nie męcz tutaj ludzi Nie denerwuj się chłopie, chciałeś pomóc i dobrze, ale skierowało mnie na stronę, gdzie pobiera sterowniki płacąc sms. Może jakiś błąd albo coś. To już nie ważne, bo poradziłem sobie ze sterami i już mam Global Stable 7.3.2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 redkontakt ma racje nie umiesz pobierac (: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 +1 do @redkontakti @skay77. @Erlo17, przyjrzyj się stronie dokładnie. Przed minutą pobierałem stery, więc działa. BTW. "Zrobiłem" system metodą z poradnika w pierwszym poście. W trakcie zauważyłem jeden błąd. Musiałem zrestartować komputer po instalacji MiFlash ze sterownikami niepodpisanymi cyfrowo, bo nie wykrywało mi telefonu w MiFlash. W każdym razie poradnik jest OK. Wszystko hula. Pytanie - czy z 6.4.28 można odblokować bootloader i instalować MIUI Polska/EU? Albo wgrać ROM global stable, choćby 7.3.2...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asusx Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 3 minuty temu, mrosi napisał: +1 do @redkontakti @skay77. @Erlo17, przyjrzyj się stronie dokładnie. Przed minutą pobierałem stery, więc działa. BTW. "Zrobiłem" system metodą z poradnika w pierwszym poście. W trakcie zauważyłem jeden błąd. Musiałem zrestartować komputer po instalacji MiFlash ze sterownikami niepodpisanymi cyfrowo, bo nie wykrywało mi telefonu w MiFlash. W każdym razie poradnik jest OK. Wszystko hula. Pytanie - czy z 6.4.28 można odblokować bootloader i instalować MIUI Polska/EU? Albo wgrać ROM global stable, choćby 7.3.2...? Ja odblokowałem i rootowalem tel. na tym romie i wszystko ok. Póki co Mui Polska nie instalowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nssk Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Cześć, jestem tu nowy, poczytałem od tego czasu trochę forum ale nie układa mi się to w spójną całości więc napiszę tu moje wątpliwości. Posiadam od piątku RN3P, kupionego z od razu wgranym MIUI 6.4.28 a w aktualizacje systemowe mam logo MIUI 7 Pozdrowienia z MIUIPolska.pl ... No jak wybiorę Szukaj aktualizacji, nic się nie dzieje no ale z tego jak czytałem to tak będzie. Ściągam z miuipolaska soft dedykowany do RN3P ( 6.5.19 kenozo) na telefon i wybieram zainstaluje z pliku .zip wskazuję to co pobrałem i wyskakuje " Nie można zweryfikować pliku aktualizacji" Czy to oznacza, że aby wgrać coś nowszego to muszę odblokować ten bootloader czyli zwrócić się do Xiaomi ze stosowną prośbą? Czy istnieje inny sposób dla RN3P aby wgrać kezno? I czy jak pojawi się już Global w wersji stabilnej to mi się on wgra automatycznie? 6.4.28 mogę już traktować jako coś pewno i działa znimi przez najbliższe tygodnie/miesiące czy jak najszybciej wygrywać coś innego? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asusx Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Kolego aby wgrywać nieoryginalne romy jak również zrootowac telefon musisz odblokować bootloader. Z tego co napisałeś wnioskuję, że masz wgrany global-dev i tylko taki będziesz mógł uaktualnić przez OTA w przeciwnym wypadku będziesz miał komunikat o niezweryfikowanym pakiecie. Oczywiście przy nieodblokowanym bootloaderze możesz wgrywać przez miflasha inne roomy ale tylko od xiaomi. Także reasumując do wgrywania romów nieoryginalnych czyli np. MUI Polska musisz odblokować bootloader i zrootowac telefon metoda podaną na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
nssk Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 46 minut temu, asusx napisał: Kolego aby wgrywać nieoryginalne romy jak również zrootowac telefon musisz odblokować bootloader. Z tego co napisałeś wnioskuję, że masz wgrany global-dev i tylko taki będziesz mógł uaktualnić przez OTA w przeciwnym wypadku będziesz miał komunikat o niezweryfikowanym pakiecie. Oczywiście przy nieodblokowanym bootloaderze możesz wgrywać przez miflasha inne roomy ale tylko od xiaomi. Także reasumując do wgrywania romów nieoryginalnych czyli np. MUI Polska musisz odblokować bootloader i zrootowac telefon metoda podaną na forum Dzięki za wyjaśnienie, wypełniłem formularz o odblokowanie bootloader - może przejdzie;) Czyli jeśli coś się pojawi nowszego (oryginalnego) to mi zaktualizuje (ewentualnie sam będę musiał kliknąć ) ? Wiecie może jakie tempo prac (bazując na waszym doświadczeniu) ma xiaomi w stosunku do ROMów? Czy jest to z reguły co tydzień/dwa czy w miesiącach? I czy raczej po wersji dev jest kolejna dev czy jest prawdopodobne będzie, że będzie to wersja STABLE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszT Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 ja może krótko posumuje moje przygody z wgrywaniem romu, jedyny i główny problem to był system 32 bitowy, po przeinstalowaniu W10 na x64 wszytko poszło za pierwszym razem bez problemów wg instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 3 godziny temu, MateuszT napisał: ja może krótko posumuje moje przygody z wgrywaniem romu, jedyny i główny problem to był system 32 bitowy, po przeinstalowaniu W10 na x64 wszytko poszło za pierwszym razem bez problemów wg instrukcji. Ja miałem problem ze sterownikami ADB, bo wpieprzały mi się stare stery od HTC. musiałem się troszkę pomęczyć , odinstalować te od HTC i po wyłączeniu podpisywania sterowników już wszystko poszło gładko według tej instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emka21k Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Cześć. Czy sposobem z pierwszego postu da się wgrać inne Romy? Np.china dev lub global stable? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Tak Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikan Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Siema ! Dostałem dziś tel. z zainstalowanym MIUI 7.1 | Stable 7.1.18.0(LHOCNCL) Jednak nie ma tam jezeyka polskiego do wyboru. Wysłałem już zgłoszenie z prosbą o odblokowanie bootloader'a. Czy podążając instrukcją z 1 postu nie zepsuje nic w tel. i czy będę miał na tym romie j.polski wraz z możliwością aktualizacji go poprzez updater w romie ? A może coś innego wgrać żeby miało to ręce i nogi? Dzięki Pjona ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisaq Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Dnia 7.05.2016 o 11:22, KaSkA3eR napisał: Podobno jest to przypadłość systemów 32bit, ale jeśli masz inny komputer z windowsem 64bit pod ręką to spróbuj na nim. Póki co nie znalazłem rozwiązania tego problemu Już po OTA na 6.4.28 Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Edited June 7, 2016 by grisaq Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 38 minut temu, grisaq napisał: Jak teraz mogę wykonać pkt 11-13 poradnika aby uruchomić telefon w trybie z czerwoną migającą diodą ?? Tak aby miflash go wykrył. http://en.miui.com/thread-267263-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
grisaq Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Cześć, dostałem wczoraj swojego RN3Pro od Goldiego i po aktualizacji OTA mam MIUI Global 7.3.5 stable (LHOMIDD). ROM zawiera język polski (chociaż osobiście i tak wolę interfejs angielski. Przeczytałem cały wątek ale mam wrażenie, że wgranie global dev zapewniało głównie posiadanie języka polskiego. Czy jest sens zmieniać 7.3.5 Global stable na Global dev? Czy rom, który mam to ten syfmiui czy może nie zrozumiałem do końca wszystkiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Zostaw sobie global stable. Będzie okej Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Dzięki. Chyba rzeczywiście nie ma sensu kombinować. Zostaję na 7.3.5 global stable Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanTymosz Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Cześć. Od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note 3 Pro. Telefon zamówiłem od użytkownika z allegro ( zależało mi na szybkiej wysyłce). Mam wgrany MIUI Global 7.2 (stabile) 7.2.5.0.0.(LHOCNDA). Wciskając jednocześnie power+wolume - i + nie pokazuje mi się telefon z kablem do ładowania tylko mam okno w którym mogę przetestować komponenty w urządzeniu zrobic reset i beboot. Czy to oznacza, że mam odblokowanego bootloadera? Z inych rzeczy jakie zauważyłem to antutu nie jest wspierane dla mojego urządzenia i w ustawieniach aparatu mogę wybrać 13MP (4:3) i 10MP (16:9). Urządzenie powinno mieć możliwość robienia zdjęć w 16MP. Uważam, że telefon w około 40% jest przetłumaczony na język polski. Pozostała część to angielski. Chciałbym wgrać Wersje stabilne MIUI 7.3 Xiaomi.eu z PL. Proszę o podpowiedź na czym teraz stoję i co warto zrobić oraz o wyrozumienie dla mnie:). Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 (edited) @JanTymosz Masz syfny soft. Jeśli chcesz mieć docelowo rom xiaomi.eu to złóż podanie o odblokowanie bootloadera. Do czasu aż otrzymasz zgodę (do 2 tygodni) wgraj sobie miflashem (instrukcja w 1 poście) rom pobrany stąd: http://en.miui.com/a-234.html (Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download) Uwaga: Rom musisz wgrywać na 64-bitowym systemie operacyjnym. Edited June 5, 2016 by primek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 9 minut temu, primek napisał: @JanTymosz Masz syfny soft. Jeśli chcesz mieć docelowo rom xiaomi.eu to złóż podanie o odblokowanie bootloadera. Do czasu aż otrzymasz zgodę (do 2 tygodni) wgraj sobie miflashem (instrukcja w 1 poście) rom pobrany stąd: http://en.miui.com/a-234.html (Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download) Uwaga: Rom musisz wgrywać na 64-bitowym systemie operacyjnym. Żeby wgrać oficjalny rom tą metodą nie trzeba mieć odblokowanego bootloadera Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 @Erlo17 Nigdzie nie napisałem, że trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanTymosz Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Dzięki za podpowiedź. Stosując instrukcję z pierwszego postu mam podobny problem jak inni użytkownicy wcześniej. W menadżerze urządzeń ma 3 wykrzykniki przy android, urządzenie nieznane i adb. Będę próbował zastosować się do zaleceń użytkowników podanych w postach pod przewodnikiem. 18 minut temu, primek napisał: @JanTymosz Masz syfny soft. Jeśli chcesz mieć docelowo rom xiaomi.eu to złóż podanie o odblokowanie bootloadera. Do czasu aż otrzymasz zgodę (do 2 tygodni) wgraj sobie miflashem (instrukcja w 1 poście) rom pobrany stąd: http://en.miui.com/a-234.html (Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download) Uwaga: Rom musisz wgrywać na 64-bitowym systemie operacyjnym. Żeby wgrać oficjalny rom tą metodą nie trzeba mieć odblokowanego bootloadera Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanTymosz Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 (edited) Cześć. Jestem na 14 kroku i pojawił się problem, mam następujący komunikat: "error device unauthorized. please check the confirmation dialog on your device" Co z tym fantem można zrobić? Edited June 5, 2016 by JanTymosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 @JanTymosz po komendzie adb devices powinien wyskoczyć w telefonie monit o autoryzację PC-ta, którą musisz zaakceptować Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanTymosz Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Dzięki. Wydaje mi sie że wcześniej taki komunikat na telefonie się nie pokazywał. Poszło dalej i teraz wyskoczył błąd w 30s flashowania. "Nie można odnaleźć określonego pliku.(0x80070002: Open serial port"\\.\COM10" failed.). W punkcie 18. gdzie podawałem C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Qualcomm\Driver pojawił się komunikat, że sytem ustalił, że oprogramowanie dla tego sterownika jest aktualne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 A jak to wygląda w menedżerze urządzeń? Musi być coś takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanTymosz Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Zamiast Qualcomm jest cos na R... . W tej chwili po raz kolejny podłaczyłem telefon z komputerem i nie pokazuje sie na telefonie komunikat ze chce poloaczyc z komputerem jako do debugowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Jak zaznaczyłeś, że dajesz zgodę na stałe to już nie wyskoczy. Musisz ogarnąć ten sterownik, musi być tak jak na screenie. Odinstaluj urządzenie co wyskakuje ci teraz wraz ze sterownikiem, wyszukaj ponownie urządzeń i spróbuj wgrać ten prawidłowy sterownik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts