Jump to content

Resurrection Remix N

Recommended Posts

Ciągle występuje problem z głośnikiem bluetooth Xiaomi Mi Bluetooth Speaker. Mianowicie przy ustawieniu głośności na 3/10 mamy maksymalna moc, a po podgłoszeniu do 4/10 głośność spada do minimum i czym wyżej tym znowu rośnie. Problem nie występuje na innych głośnikach czy też car audio.
Original-Xiaomi-Mi-Bluetooth-Speaker-Portable-Wireless-Mini-Square-Box-Speaker-for-IPhone-and-Android-Phones.thumb.jpg.87d3601e4ffc0f64b11dfada04a7ff44.jpg

Edited by d1verse

• 2 weeks later...

Jakiś czas temu pisałem o problemie prześwietlonych zdjęć (tutaj i w kilku kolejnych postach). Dzisiaj zrobiłem clean flash z najnowszym RR i niestety dalej to samo :(. Problem dotyczy dwóch Mi4C, które mam i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Może to jednak kwestia wgranego firmware? Wgrałem kiedyś 8.2.3.0 i chyba jakoś od tego czasu mam ten problem, a wgranie starszej wersji nie poprawia sytuacji...

Edited by abes99

1 godzinę temu, abes99 napisał:

Jakiś czas temu pisałem o problemie prześwietlonych zdjęć (tutaj i w kilku kolejnych postach). Dzisiaj zrobiłem clean flash z najnowszym RR i niestety dalej to samo :(. Problem dotyczy dwóch Mi4C, które mam i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Może to jednak kwestia wgranego firmware? Wgrałem kiedyś 8.2.3.0 i chyba jakoś od tego czasu mam ten problem, a wgranie starszej wersji nie poprawia sytuacji...

Zdejmij case i zrob zdjecie bez niego.

• Like 1

Na obydwu masz ten sam system? Wgraj na jednym xiaomi.eu najnowsze i sprawdź. Gdyby to był jeden przypadek to bym sądził że coś z hardware szwankuje i diody lecą na maxa, ale skoro na dwóch telefonach masz ten problem, to niemożliwe.

Na obydwóch wgrane to samo. To się stało w trakcie przechodzenia z 5.8.1 na 5.8.3, czyli zabawy z bootloaderem, odblokowywanie oficjalne itd. Wtedy wgrywałem właśnie pierwszy raz firmware przed ROM'em...

Edit: wgrałem xiaomi.eu_multi_MI4c_7.7.20_v8-7.0.zip (z https://miuipolska.pl/download/) i zdjęcia wychodzą ok. Po powrocie na najnowsze RR też już jest ok ;). Nie wiem co to było, ale dzięki za pomoc...

Edited by abes99

[mention=9643]miklo[/mention] Po to żeby było, lepiej mieć niż nie mieć  Może nie rozwija ale może napisać sugestie żeby coś dodali  

Edit: Nie wiem co się stało ale normalnie co dzień pod wieczór ładowałem telefon a teraz 75% zostało baterii czary jakieś

a9a22d8f6cd70cfe01e8acb7374ae645.jpg

• 2 weeks later...

@AndropaX jak bym wiedział że tak będzie to bym zapisał loga, bo wystarczy jeszcze raz zainstalować i system wstaje. Przy następnej aktualizacji zrobię logcat. 

Widzę jednak że nie tylko ja tak mam, na xda też są wpisy tylko że oni to wgrywają ponownie wcześniejszy build.

Witam. Chciałbym potestować RR na mi4C i tutaj mam małe pytanie:

Posiadam aktualne miui9 7.8.17 i zrobiony backup w TWRP, czy po instalacji RR jeśli mi się nie spodoba, będę mógł przywrócić miui9 z backupu w TWRP?

@Barol tak.

@AndropaX LineageOS i AICP widzę że już mogą się uruchomić na obu bootloaderach czy na RR też już jest dodana taka możliwość czy dalej trzeba wgrywać N firmware ?? 

To samo pytanie tyczy twrp, będziesz robił wersję uniwersalną pod oba bootloadery ??

Edited by slimdick

@Pawliko jest info że w AICP jest naprawione szyfrowanie to może i w RR się w końcu doczekasz :P 

Spoiler
Cytat

Encryption support is fixed in today's build plus some aicp goodies like pa colors.
AICP now boots with both, lollipop and nougat, bootloaders. Yo don't need to flash any extra kernel. Just the rom, gapps and optionally the root solution you want.
Don't forget to remove any substratum overlay you have installed before update. You can install them after boot.
Enjoy!.

@AndropaX wgrałem ostatnią aktualizację już bez problemu, nie miało miejsca to co wcześniej pisałem. W zakładce "Lista zmian" zaciekawiło mnie DCI-P3 ale chyba to nie jest zmiana dla libra, chyba ten LCD tego nie obsługuje ?? 

Już coś działasz w temacie Oreo ;) ?

Nie, te profile muszą być zdefiniowane przez producenta w kernelu.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Co do szyfrowania to poprawka zaimplementowana ale nie testowana.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

@Pawliko to w AICP też pewnie tak jest poprawione 

Spoiler
Cytat

When I have encrypted the phone, can't flash SuperSU form twrp(twrp request password, all password error)
How can I root the phone?

Edited by slimdick