apaczenko1993 0 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) Witam Posiadam Redmi Note 2 Prime ale zamierzam kupić Redmi Note 3 Pro, więc mam prę pytań dotyczących tego telefonu. Czy warto zmieniać? Note 3 ma aparat 16 Mpix ale ludzie piszą, że robi kiepskie zdjęcia. Jak go porównacie z aparatem Note 2? Czy skaner biometryczny rzeczywiście działa czy to tylko zbędny bajer? Wyczytałem że Redmi Note 3 Pro może nagrywać w 4k. Czyli mam rozumieć że jak wgram najnowszy rom z xiaomi.eu i mod to aparatu 4k to wszystko będzie działać? I jak wygląda sprawa z blokowanie bootloadera, można go bez problemu odblokować? Jak z baterią, czy działa dłużej niż w Note 2 Prime (w końcu Note 3 Pro ma większa baterie o 1000 mAh) Może znajdą się tutaj osoby, które własnie zmieniły Redmi Note 2 Prime na Note 3 Pro, napiszcie swoje odczucia porównując te telefony. A posiadaczy tego Note 3 Pro proszę o ogólne opinie. Edited May 3, 2016 by apaczenko1993 Link to post Share on other sites
kamilstw7 21 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Ja we wrześniu kupiłem Note 2 Prime, a jakoś pod koniec lutego Note 3 Pro i ogólnie pozytywna zmiana, czujnik biometryczny dobrze działa, a na tym mi bardzo zależało, aparat robi zdjęcia podobnej jakości, ale można zauważyć jednak wyższość 3 Pro, rzadko aparatu używam, ale 2 Prime oddałem dziewczynie, a ona dużo korzysta z aparatu i też uznała, że mój robi lepsze zdjęcia. Bootloader odblokowałem bez problemów, czekałem mniej niż 2 tygodnie, telefon działa płynniej, bateria trzyma sporo dłużej niż w poprzedniku, w antutu też ogromna różnica, tam osiągałem największy wynik 62440pkt (uważam to za bardzo dobry wynik), a tutaj prawie do 80k dobijałem, ale jak wiadomo antutu to tylko test i liczby. Z nagrywaniem 4k nie kombinowałem, czasem ze slow motion skorzystam żeby nagrać jak strzelam np. do butelki po dezodorancie i zobaczyć w zwolnionym tempie jak ją rozrywa, ale troszkę za mało klatek na sekundę żeby konkretny efekt był Mimo wszystko to tylko telefon, a nie kamera za parę wypłat i za taką cenę warto go kupić, bo ogólnie jestem bardzo zadowolony i mogę polecić 1 Link to post Share on other sites
apaczenko1993 0 Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 Dzięki za opinie:D a bateria to jest dużo lepsza czy tylko trochę. U mnie SOT wynosi ok 2,5 - 3h. Ogólnie wieczorem muszę podpiąć do ładowarki. Jak to wygląda w Note 3 Pro? Czy obudowa jest spasowana? Czy ma jakieś luzy i skrzypi? Link to post Share on other sites
marcinj6 118 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Dla mnie zasadnicza sprawa przy wymianie tel byl ekran i wydajnosc. Mialem duzo smartfonow ze sredniej polki ktore robily naprawde fajne zdjecia ale problem zawsze byl z wydajnoscia.. Po prostu telefon "mulil" nie mowiac o multitaskingu ktorego na 1gb ramu nie bylo... Teraz nie mam z tym problemu nareszcie wyciagam z kieszeni telefon i co nacisne wlacza sie odrazu bez czekania i "mulenia".. Link to post Share on other sites
apaczenko1993 0 Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 marcinj6 A kombinowałeś z nagrywaniem w 4k? Bo niby instrukcja na forum jest, ale wolę mieć pewność że to będzie działać? Link to post Share on other sites
kamilstw7 21 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Moim zdaniem dużo lepsza bateria niż w Redmi Note 2, w tym momencie mam prawie 5h na ekranie, telefon ładowany 2 dni i 15h temu, zostało 21% baterii, korzystam z 2 kart, ale w 2G zwykle ustawione, dużo wi-fi, 1,5h yanosika w trasie, sporo rozmów, bardzo dużo gg mam włączone. Jak na moje potrzeby bateria super Osiągałem lepsze wyniki włączonego ekranu, ale trzeba spojrzeć na to, że tyle czasu czuwania telefonu 1 Link to post Share on other sites
apaczenko1993 0 Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 Super ;D a jak ze spasowaniem obudowy? Czy skrzypi jak w Note 2? I jak ktoś mógłby jeszcze napisać co z nagrywaniem 4k? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
marcinj6 118 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Próbowałem i nagrywa w 4K na samym telefonie nie widac roznicy miedzy 4k a full hd nie wiem jak na kompie to wyglada.. 1 Link to post Share on other sites
kamilstw7 21 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Obudowa dobrze spasowana i nie skrzypi, bo nie ma jak w Redmi Note 2 ściąganej tylnej klapki Przynajmniej w moim przypadku nie słychać żadnych trzasków. Link to post Share on other sites
apaczenko1993 0 Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 Ok dzięki za informacje temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
Zbyszko 7 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Czytnik linii papilarnych działa dobrze do czasu. Wystarczy, że się dłoń lekko spoci i już jest problem z odczytem. Obudowa skrzypi na tych plastikowych wstawkach na górze i dole tylnej obudowy. Aparat robi porównywalne zdjęcia z RN2, różnica jest minimalna na plus. Wielką zaletą jest bateria. Na RN2 przy umiarkowanym użytkowaniu maksymalnie wytrzymywała mi 2 dni. Na RN3 Pro 3-4 dni bez problemu. Ostatnio osiągnąłem 5 dni przy SOT ~3h 1 Link to post Share on other sites
Grzonaa00 5 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) 11 godzin temu, apaczenko1993 napisał: marcinj6 A kombinowałeś z nagrywaniem w 4k? Bo niby instrukcja na forum jest, ale wolę mieć pewność że to będzie działać? Chodzi ci o ten poradnik z ukrytymi funkcjami? Tak, działa, ale trzeba uważać bo można coś spieprzyc ale ogólnie ok, mam HDR PRO, timelapse i 4k i wszystko chodzi ladnie, ale zbytniej różnicy nie ma między 1080p a 4k Edit Robiłem wg tego wszystko ok, ale trzeba to powtarzać co każdą aktualizacje bo to się usuwa, dlatego ja do miui 8 nie aktualizuje bo nie chce mi się w to bawic Edited May 3, 2016 by Grzonaa00 Link to post Share on other sites
Recommended Posts