tinOFbeer Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Uwaga użytkownicy PayPala! Nie korzystajcie z najnowszej funkcji tego serwisu Serwis chwalący się “bezpiecznym podejściem do płatności internetowych” zaczął prosić użytkowników o loginy, hasła do kont bankowych, a także jednorazowe kody z bankowych SMS-ów służące do potwierdzania transakcji… https://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-uzytkownicy-paypala-nie-korzystajcie-z-najnowszej-funkcji-tego-serwisu/ 1
kulig007 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 I to wszytko wyszło bezpośrednio od PayPal? Dziwne... Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk
Nezumi Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Tia, wypięli się na BlueMedia z Sopotu i wzięli to całe "Trustly", pewnie dawali niższe ceny, ale żądanie loginów i haseł, a nawet jednorazowych kodów do konto jest... chore .
rambo8 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Wszystkie serwisy technologiczne o tym piszą dzisiaj. I dobrze niech jak najwiecej ludzi sie dowie! Sent from my MI 5 using Tapatalk
kulig007 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Ciekawe ile osób nieświadomych mogło takie poufne dane podać. W razie(ODPUKAĆ) wycieku danych itp... można się pożegnać z odszkodowaniem ze strony swojego banku. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk
mars28 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Dnia 27.04.2016 o 13:43, tinOFbeer napisał: Serwis chwalący się “bezpiecznym podejściem do płatności internetowych” zaczął prosić użytkowników o loginy, hasła do kont bankowych, a także jednorazowe kody z bankowych SMS-ów służące do potwierdzania transakcji… A ja naiwny po cichu liczyłem, że może w końcu wprowadzą dwuetapową weryfikację logowania, i jakieś dodatkowe potwierdzenie przy płaceniu... a tu taka niespodzianka, eeeh.
Winiu89 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Ty masz im padać całe hasło, a oni już sobie wstawią w odpowiednie miejsce gdzie trzeba przy logowaniu... Wysłane z mojego Mi-4c
avish Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 (edited) nie. Wyświetlają sie w oknie trustly 32 miejsca z czego 27 jest niewpisywalne. Jeszcze inaczej jest z firmowym kontem bo wtedy wgl przekierowuje na strone ING i automatycznie wypełnia wszystkie rubryki po czym wraca do trustly informujac ze transakcje zakonczona. Nie jest to atrapa. Jazda jest i tak. Czemu jedni mają inaczej a inni inaczej i inni inaczej?? PaypaŁowcy edit: rubryki w danych do przelewu a nie rubryki do logowana jbc Edited April 29, 2016 by avish
Recommended Posts