Grzonaa00 Posted May 5, 2016 Author Share Posted May 5, 2016 1 minutę temu, mrosi napisał: Jakoś nie mam przekonania do tego MIUI 8... 5-tka, 6-tka czy 7-ka jakoś z siebie wynikały. 8-ka to coś nowego, i najgorsze jest to, że podobne do Samsunga... Mam nadzieję, że motywy ewentualnie będą miały możliwość zmiany tego, co się dotychczas pojawiało w teaserach. Miałem odpisać mu, ale pomyliłem wątki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: Tak samo jak mi 5 do galaxy Może coś w tym jest, że zaczęło się od upodobnienia telefonu, a teraz idą w kierunku upodobnienia systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 3 minuty temu, Redmi2 napisał: Moze kwestia gustu, mi5 ladny ale dla mnie nie ma tego "cos" od "xiaomi" Miui 8 po screenah jednak mi sie podoba, zobaczymy jak bedzie pelna przemiana, moze zmienie zdanie. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Przyznam, że same animacje, czy konstrukcja elementów na teaserach - choćby ekran połączenia przychodzącego - są fajne i ciekawe. Jak napisałem wcześniej, oby tylko można zmienić ich kolorystykę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Zawsze jest płacz jak wchodzi coś nowego a później i tak każdy się przyzwyczai. z Mi4 LTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Lubie próbować nowe mody do telefonów i nie mogę się doczekać v8 ale coś czuję że zostanę przy v7 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Aktualnie ciężko o coś "nowego"/"świeżego" od strony wyglądu telefonu... Wszystko się teraz robi na 1 "kopyto", albo wygląda jak Szajsung, albo jak Srajfon. Co do Mi5... gdyby wywalić ten paskudny przycisk na przodzie i zastąpić go czymś o innym wyglądzie (nawet głupi kwadrat!) to by już jak Galaxy nie wyglądał . Co do MIUI8... Mi to nie tyle za samsungiem, co za Androidem mocno daje, mamy coraz więcej androida w miui, a coraz mniej iOS, a szkoda, kiedyś to było idealne połączenie obu tych systemów od strony wizualnej . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
imbus Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Może mi ktoś objaśnić o co chodzi z teaserem na którym jest pokazany ekran gdy ktoś dzwoni? Mam wrażenie że w obecnej wersji wygląd jest dokładnie taki sam, czy czegoś nie dostrzegłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Przed chwilą, imbus napisał: Może mi ktoś objaśnić o co chodzi z teaserem na którym jest pokazany ekran gdy ktoś dzwoni? Mam wrażenie że w obecnej wersji wygląd jest dokładnie taki sam, czy czegoś nie dostrzegłem? Podczas rozłączania masz animację "chowania" się, taki "bąbelek" leci w górę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
imbus Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Dzięki za info, mogłem nie wiedzieć gdyż raczej nie rozłączam a jedynie wyciszam szybko gdy nie mogę rozmawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cntlr Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Ten pasek jest naprawdę świetny. Ja i tak czekam na opcję całkowitego wyłączenia tych przełączników (nie potrzebuję ani jednego). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Setti Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Zadam pytanie takie z d*py, czy jest szansa, że będzie jakiś update do 6.0 andka? nie mówię o miui 8.0 ale może v8.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 4 minuty temu, Setti napisał: Zadam pytanie takie z d*py, czy jest szansa, że będzie jakiś update do 6.0 andka? nie mówię o miui 8.0 ale może v8.1? Raczej nie, a i tak nic Ci to nie da na MIUI. Bateria znając MIUI chodziłaby gorzej, a uprawnienia mamy chyba od MIUI V4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Dnia 8.05.2016 o 12:06, Setti napisał: Zadam pytanie takie z d*py, czy jest szansa, że będzie jakiś update do 6.0 andka? nie mówię o miui 8.0 ale może v8.1? Na kenzo tak. Widziałem MIUI z 6.0 dla tego modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 9 minut temu, Acid napisał: Na kenzo tak A libra? Bo się zastanawiam nad kupnem właśnie między mi4c, rn3pro i r3pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Słuchaj kupuj Xiaomi dla MIUI a nie głupiego Androida 6 czy 7. Nie. Libra pewnie nie dostanie. Ale to nie żaden powód by brać kenzo. Wysłano z MiNote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Android 4.4 vs 6.0.1 Różnice: Inne animacje Koniec. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 (edited) @Nezo o ART żeś zapomniał. Tak ogólnie to w MIUI na lizaku czy piance to nie ma różnicy. Ktoś wie, gdziei jak można oglądać premierę MIUI8? BO mam cały dzień wolny a bardzo interesuje mnie temat. Edited May 9, 2016 by Pietr Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 3 godziny temu, Uri0550 napisał: A libra? Bo się zastanawiam nad kupnem właśnie między mi4c, rn3pro i r3pro Miałem jeszcze tydzień temu Nexusa 5 i najnowszego androida 6.0.1 i wiesz co to mi dało? Nic. Najlepiej działał na kit kacie, na lolipop porażka totalna, później na marshmallow prawie dogonił kit kata. Tu na mi4 używam 5.11.5 na kitkacie i jak na razie nie widzę potrzeby zmiany na piankę, bo np. w standby mi na tym 5.11.5 spada przez noc mniej niż na nexusie z doze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek91 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 czy ktoś wie o której jutro jest konferencja i czy będzie jakaś transmisja online? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 (edited) 4 godziny temu, Pietr napisał: @Nezo o ART żeś zapomniał. Tyle, że "ART" mi niewiele mówi... Edited May 9, 2016 by Nezo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 @Nezo https://pl.wikipedia.org/wiki/Android_Runtime Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 5 godzin temu, Nezo napisał: Android 4.4 vs 6.0.1 Różnice: Inne animacje Koniec. Cóż za kłamstwo. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Ciekawe czy w piatek pojawi sie xiaomi.eu na miui8 Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Myślę, że tak, bo od dwóch tygodni przy piątkowym temacie na miui en, pisze o tym, pod tekstem na czerwono Wysłano z Xiaomi Redmi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzonaa00 Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Na Ibuygou będzie live, o 2pm. +chyba mały wyciek mamy nie wiem co to, ale jest cukierkowate więc pasuje do paska powiadomień Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12332146 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Ten live, to taki live, że strumień, czy po prostu relacja na żywo ze zdjęciami? Ale ta 2pm to pewnie lokalnego czasu, więc trzeba 6 godzin odjąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 To na nasz... Od której seans się zaczyna? Bo nwm na kiedy popcorn robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzonaa00 Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 8 minut temu, Pietr napisał: To na nasz... Od której seans się zaczyna? Bo nwm na kiedy popcorn robić. Nie wiem właśnie, niby wychodzi 14, ale nie wiem kogo czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 16 maja testy Alfa MIUI 8. Nie dla Redmi (co za pech... ) Wysłano z MiNote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 16 maja testy Alfa MIUI 8. Nie dla Redmi (co za pech... ) Wysłano z MiNote Czyli użytkownicy serii "Mi" będą beta testerami dla serii "Redmi"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 22 minuty temu, Big00s napisał: Czyli użytkownicy serii "Mi" będą beta testerami dla serii "Redmi"... No użytkownicy MI już za beta testerów robili, np. testy android marshmallow , tylko czy coś z tego wynikło dla serii redmi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 28 minut temu, Big00s napisał: Czyli użytkownicy serii "Mi" będą beta testerami dla serii "Redmi"... Raczej testerami serii "Mi", androida 6.0 testowaliśmy, a Redmi nadal są na 5.1/4.4, to raczej dla Redmi nic z tego nie wyjdzie . Obstawiam, że dla Redmi będzie "osobna" alfa w późniejszym czasie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Kurde od cholery tłumaczenia będzie... prawie każda apka ma nowe funkcje, Galeria, Notatki, Settings, nawet kalkulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Skoro Acid wspominał że dla Redmi Note 3 Pro "robi się" android 6.0 to może ten model szybciej będzie miał MIUI 8 jeśli chodzi o serie Redmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 9 minut temu, Pawel978 napisał: Skoro Acid wspominał że dla Redmi Note 3 Pro "robi się" android 6.0 to może ten model szybciej będzie miał MIUI 8 jeśli chodzi o serie Redmi. Nie licz na to . Seria "Redmi" dostanie w 1 terminie, więc nawet jeżeli są możliwości, aby Redmi Note 3 pro dostał szybciej, to wątpię, aby tak się stało, dostanie razem z resztą Redmi, które się na aktu załapią . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 13 minut temu, Pawel978 napisał: Skoro Acid wspominał że dla Redmi Note 3 Pro "robi się" android 6.0 to może ten model szybciej będzie miał MIUI 8 jeśli chodzi o serie Redmi. To w sumie nie ma związku. Równie dobrze 6.0 może dostać zanim będzie MIUI 8 albo równie dobrze wraz z update to MIUI 8 czyli nie wiadomo-kiedy-długo-długo, albo nawet po premierze 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts