Smigoll Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 (edited) Ten rom jest przeznaczony wyłącznie dla Xiaomi Redmi Note 3 w wersji MEDIATEK!.Nie odpowniadam za bootlopy, błędy, cegły itp. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! Rom bazuje na http://www.needrom.com/download/aosp-4/ Oryginalny temat:http://en.miui.com/thread-210071-1-1.html Fingerprint fix: Podziękowania dla grupy stworzonej przez Ion42,sicmosh,barmyman i pocarropa, specjalnie dla @Ion42 za zrobienie aplikacjiTłumaczenie na Hiszpański od MDSTEAM (Xancin)Build source: alps from x600(letv le 1s) CHANGELOG V3.2 Cytat OTA 3.2 is for unlocked bootloaders and must be flashed over 3.1,for locked bootloaders flash 3.2 xposed or non-xposed as usuallyUpdate kernel to 7.2.5 miui stable versionUpdated camera driversUpdated fingerprint app (hopefully should bypass random first boot mssg)Updated xposed framework up to v82 and xposed app (locked bootl. xposed version) O czytniku linii papilarnych: (proszę przeczytaj) Ustawienia odcisku palca znajdują sie w: ustawienia/zabezpieczenia/blokada ekranu Aby czytnik działał trzba ustawić poboczne zabezpieczenie w postaci PINu, hasła, wzoru itp. Czytnik linii papilarnych nie będzie działał jeżeli blokada ekranu będzie wyłączona. Automatycznie włączona jest opcja która po 6 godzinach uniemożliwia nam odblokowanie telefonu za pomocą odcisku palca ale można to zmienić w ustawieniach Cechy:AOSP (Brak motywu MIUI)Multilanguage (95%)Gapps w romieClear Motions™ & MiraVision™Mi RemoteROM EXTRAS: adblock,kernel adiutor,font installer,dolby atmost,engineering modeSlow motion cameraSony walkman as music appRootedMM default wallpaperFingerprint feature....Znane Bugi:Nie działą FM radioInstalacja dla użytkownika z ZABLOKOWANYM BOOTLOADEREM:To insatlacji v3.2 z v3.1, musisz odznaczyć userdata w punkcie 5 (nie stracisz żadnych danych), i postępuj z nastepującymi krokami: Użyj SP Flash Toola z paczki ZIP. Przejdź do zakładki Download. W Download agent wybierz - DA_SWSEC.bin z folderu SP Flash Tool. W Scatter wybierz - MT6795_Android_scatter.txt z folderu images. BARDZO WAŻNE - ODZNACZ preloader (Jeśli tego nie zrobisz to zacznij szukać sposobu na unbrick RN3 :)) Flashowanie SP Flash Toolem: Wybierz opcje Download Only. Naciśnij przycisk Download. Wyłącz RMN3. Naciśnij i przytrzymaj wyłącznie przycisk vol- ( zmniejszania głośniości) na RMN3 i w tym samym momencie podłączajac kabel USB. Pojawi się czerwony pasek w SP Flash Toolu. Teraz możez puścić przycisk vol-. Zobaczysz zółty pasek w SP Flash Toolu - to oznacza że proces flashowania się rozpoczął. Czekaj aż dojdzie do 100% i pojawi się zielony ptaszek. Teraz odłącz USB i włącz telefon. Proces uruchamiania się telefonu może trwać ok. 10 min. Istalacja dla użytkowników z ODBLOKOWANYM BOOTLOADEREM:Do instalacji OTA v3.2 z v3.1, musisz mieć zainstalowaną wersje v3.1 i zrób wipe cahce oraz dalvik/artRekomendowane jest zrobienie backupu IMEI Wejdź w recovery i zrób wipe cache oraz dalvik/art (osobiście robie również wipe/format system) Zainstaluj paczke Zainsatluj Xposed (opcjonalnie) SEKCJA DOWNLOAD: ZABLOKOWANY BOOTLOADER DOWNLOAD AOSP V3.2 (WERSJA Z XPOSED) ZABLOKOWANY BOOTLOADER (FLASHTOOLS):https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636003869DOWNLOAD AOSP V3.2 (WERSJA BEZ XPOSED) ZABLOKOWANY BOOTLOADER (FLASHTOOLS):https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636003870 ODBLOKOWANY BOOTLOADER DOWNLOAD OTA 3.2 (FLASH TYLKO NA 3.1) https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636003823 DOWNLOAD AOSP V3.1 ODBLOKOWANY BOOTLOADER Z GAPPSAMI I MODAMI(RECOVERY): https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636003836 DOWNLOAD AOSP V3.1 ODBLOKOWANY BOOTLOADER BEZ GAPPSÓW I MODÓW(RECOVERY): https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636003838 FLASH XPOSED V82 (OPCJONALNIE), WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA rovo89@xda: http://dl-xda.xposed.info/framework/sdk21/arm64/xposed-v82-sdk21-arm64.zip Edited April 24, 2016 by Smigoll 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 A tak wygląda i polecam .Czytnik linii papilarnych działa. Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon1990 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 jaki modem jest w tym romie? Jak działa bluetooth? ja mam problem z nim na swoim redmi note 3. może jest możliwość dogrania modemu z tego softu do miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Wgraj sobie i po testuj, ja wrzuciłem go tylko na probe zęby sprawdzić jak działa. Aosp mam cały czas na Lenovo K3 Note a Redmi kupiłem bo bardzo spodobało mi się miui . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon1990 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 właśnie chcę zostać z miui bo lubię ten system. pytanie tylko czy można wyciągnąć modem z tego romu i klepać go do miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarCiNWz Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Jak trzyma bateria w tym ROMie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted April 25, 2016 Author Share Posted April 25, 2016 Sorry ale używam ten rom dopiero dzień i na razie nie mam zdania na temat baterii. Jednak twórcy miui mogli by wgrać program z tego roku od czytnika linii papilarnych bo działa rewelacyjnie, nawet lepiej niż na chińskim stable Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixolh Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Dnia 25.04.2016 o 19:36, Smigoll napisał: Sorry ale używam ten rom dopiero dzień i na razie nie mam zdania na temat baterii. Jednak twórcy miui mogli by wgrać program z tego roku od czytnika linii papilarnych bo działa rewelacyjnie, nawet lepiej niż na chińskim stable Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Kolego, czytnik linii papilarnych jest właśnie z miui Na laptopie mam swoją wersję z działającym czytnikiem linii i nowszymi źródłami dla AOSP z Note2http://www.needrom.com/download/aosp-stable-rom/ Nie testowałem tylko Radia FM ale przeczuwam że będzie trzeba przeportować radio z Miui... Jedyny myk jaki jeszcze został do poprawy to tłumaczenia w aplikacji Settings i Framework... Z tego co czytałem to autor ma wydać za jakiś czas nową wersję to może wtedy zabiorę się za tłumaczenie... Dodam że na antutu AOSP uzyskał o wiele wiecej punktów niż miui. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 ROM raczej się nie "przyjmie", większość kupuje telefony Xiaomi właśnie dla MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 Kupować telefon dla systemu.... Miui można znaleźć na każdy telefon. Tu chodzi o to, że xiaomi robi bardzo dobre telefony. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 18 minut temu, Smigoll napisał: Miui można znaleźć na każdy telefon. Tak, pokaż mi działające MIUI dla Samsunga GT-I9515. 20 minut temu, Smigoll napisał: Tu chodzi o to, że xiaomi robi bardzo dobre telefony. To racja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 ...Rom dla GT-I9515... http://forum.android.com.pl/index.php?/topic/256543-MIUI-v7-6.2.3-PL-4.4.2-(TW-Based) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 I to ma być w pełni działające MIUI ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 Korzystałem z takiego na GT-I9100 i stwierdzam że nie ma takich różnic dla których miałbym go porzucić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nv7 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Dzięki za info o romie, długo czekałem na AOSP/CM. Rom działa bardzo dobrze (BT - sw3 + słuchawki również). Jedyny mankament na jaki trafiłem, to fingerprint po jakimś czasie przestaje działać (info o first boot). Mowa oczywiście o wersji 3.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Korzystałem z takiego na GT-I9100 i stwierdzam że nie ma takich różnic dla których miałbym go porzucić Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Może na i9100 działa ale tu mowa o i9515, czytałeś co tam pieszą, co działa a co nie? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma! Koniec off-topic. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLAN Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 jestem na na sofcie 3 dni, moje wrażenia jak najbardziej na plus, bateria lepiej zarządzana do 3 dni wytrzymuje, (na Miui 2 dni to był max), brak zawiech (ekran wytrzymuje ok 4h wykresików nie będę zamieszczał ) i taka dygresyjka telefon nie kupiłem dla Miui ale parametrów.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 (edited) Ten który podałeś jest na całkiem inny telefon ! prosiłem na i9515 ! gdzie ten ROM ? Tak jak pisałem " większość kupuje telefony Xiaomi właśnie dla MIU" , właśnie dla tego dałem żonie SGS4 i kupiłem sobie RMN3 Dnia 1.05.2016 o 00:25, Smigoll napisał: Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma! Koniec off-topic WOW ale "merytoryczna" odpowiedź ! Edited May 3, 2016 by leonov Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Dnia 29.04.2016 o 13:30, Smigoll napisał: Kupować telefon dla systemu.... Miui można znaleźć na każdy telefon. Tu chodzi o to, że xiaomi robi bardzo dobre telefony. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Większość świadomych użytkowników iPhone'ów kupuje go dla systemu, nie inaczej jest w przypadku Xiaomi. MIUI mocno wpływa na sprzedaż telefonów od Xiaomi, nie ma co ukrywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Większość świadomych użytkowników iPhone'ów kupuje go dla systemu, nie inaczej jest w przypadku Xiaomi. MIUI mocno wpływa na sprzedaż telefonów od Xiaomi, nie ma co ukrywać. Tych świadomych jest mało bo większość kupuję iPhone dla jabłuszka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majster79 Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Witajcie. Chcę wrzucić ten ROM, mam zablokowany bootloader, czy muszę najpierw iść przez wersję 3.1, czy od razu daję wersję 3.2 ? Moje specyfikacje: Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Jeśli chcesz wrzucić ten rom to masz wersje 3.2 na zablokowany bootloder, tylko zaznaczasz user data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majster79 Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 (edited) Dnia 13.05.2016 o 10:03, situ napisał: Jeśli chcesz wrzucić ten rom to masz wersje 3.2 na zablokowany bootloder, tylko zaznaczasz user data. Dziękuję za odpowiedź. Edited May 17, 2016 by majster79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Na tym romie co masz to zaznacz,żeby nie było jakiś później błędów. Niestety stracisz swoje dane. Zrób kopie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majster79 Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 (edited) Świetny ten ROM w porównaniu z MIUI niesamowicie lekki. Zainstalowałem wersją z Gravity box, rewelacja, tyle funkcji. Kawał dobrej roboty. Dziękuję za pomoc. Edited May 17, 2016 by majster79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLAN Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 witam, czytałem , że kamera ma opcje slow motion, może ktoś podpowiedzieć gdzie ona się ukryła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ragnagord Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 miui zabija praktycznie wszystkie aplikacje czasami nawet w trakcje korzystania z niej co jest całkowitą porażką a znowu aosp nie zabija ani jednej , jak żyć i tak źle i tak źle bo dobrze chodzi wszystko do czasu aż za dużo ramu nie jest wykorzystywane Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLAN Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 (edited) jest wersja 3.3 " Oryginalny temat:http://en.miui.com/thread-210071-1-1.html " Edited May 19, 2016 by aLAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawv Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Jest już wersja 4.0 z opisu wynika że w pełni sprawna. Wątek jak powyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 Jak dostaną komputer to zmienię 1 post ale to trochę może potrwać Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawv Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Pierwsze wrażenia po prawie 2 dniach korzystania, z wersji 4.0 1. umiarkowanie płynnie (mam RN3 z 3 gb ramu). Genralnie ok, ale zdarzają się mikroprzycinki. 2. nie stwierdzono błędów z BT, nie zrywa połączenia, ale trochę krótko testuję - dla mnie to był główny cel przejścia na ten ROM. 3. brakuje mi kilku rzeczy z miui, lub cyanogenmoda: nie ma trybu czytania (więcej czerwonego, mniej niebieskiego swiatła o ustalonych godzinach), tryb automatycznego ściszania (o ustalonych godzinach) działa umiarkowanie dobrze, ale jeszcze sprawdzam 4. nie mogę się przyzwyczaić do czcionki, na szczęście jest opcja instalacji własnych, po kilku próbach udało mi się zainstalować goglowe roboto. 5. fingerprint działa tak jak opisano powyżej, sposób działania z miui jest jednak o wiele przyjemniejszy 6. Radio włączyłem żeby sprawdzić, działa. Nie korzystam na co dzień, więc ciężko mi powiedzieć coś więcej 7. inaczej są poustawiane guziki pod ekranem. Np. opcja ostatnich aplikacji jest pod długim przytrzymaniem środkowego guzika. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, nie ma możliwości własnego ustawienia 8. Root jest 9. Grzeje się, jakbym znów trzymał LG G3. Szczególnie podczas grania. Nie zrestartował się, ale po pół godzinie musiałem go odłożyć bo się nie dało trzymać. Jest opcja ustawienia taktowania i zabawy parametrami telefonu, tylko po co, skoro na miui bywał co najwyżej ciepły. System wymaga popracowania nad nim, jeśli ktoś nie gra za dużo, to grzanie raczej nie będzie go dotyczyć. 10. Bateria - nie zauważyłem znaczących różnic, może ciut szybciej ubywa. SOT z wczoraj to minimalnie ponad 4h, ale sporo grałem, sporo youtuba. Generalnie ok. 11. Kolory jakby ciut wyblakłe, ale to może być też wina innego oświetlenia. Można ustawić swoje preferencje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts