Czaper Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Witam serdecznie, nie mam już kompletnie pomysłu na tego Mi Pada, siedzę nad nim drugi dzień, od początku pasmo rozczarowań. Zamówiłem go na geekbuying z androidem, ale brakło i przysłali z mi z Windą, uznałem, że to żaden problem, bo sam zmienię, ale jednak nie jest to takie trywialne. Wgrywałem ROM Chiński dev (latte_images_6.3.19_20160129.0000.14_5.1_cn) ale nie umiałem go zrootować, więc wgrałem jakiś prerootowany wietnamski, który mam teraz. Bootloader odblokowałem przez fastboot oem unlock (teraz mam error 3 przy uruchomieniu, na potrzeby skasowania Windy było ok, pomijając 20 godzin bootloopów) jak dam fastboot oem verified, to błąd znika. Co robiłem: Wgrywałem skrypt flash_TWRP ze strony głównej z opodwiednim TWRP.img - bez błędów, nie działa; Wgrywałem manualnie fastboot flash recovery TWRP.img - bez błędów, nie działa; Na wietnamczyku, mając roota, chciałem wgrać przez flashify, to mi napisał, że w ogóle nie mam partycji recovery (obrazek). Każda z tych rzeczy zarówno z fastboot oem unlock (error 3) i fastboot oem verified. W międzyczasie musiałem zrobić sztuczkę z tym Native-release, żeby Android w ogóle wstał za pierwszym razem. Na tym etapie docenię każdą formę pomocy.
hhunter22 Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 (edited) @Czapertam coś było żeby nie pozwolić tabowi uruchomić się ponownie do systemu po wgraniu twrp tylko po wgraniu z fastboota od razu wskoczyć do twrp. mam nadzieję że dobrze mówię że niby po uruchomieniu systemu twrp zostaje "nadpisane". czyli po wgraniu twrp od razu power i vol+ aż sie uruchomi twrp. dobrze mówię? error 03 znika po wgraniu miui.pl Edited April 22, 2016 by hhunter22
Recommended Posts