Frart Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Cześć, Ile narzucą mi vatu jeśli wykryją ,że to nie prezent a telefon(23%? ale czego jak okreslą cene?)? Przykładowo płace 230$ i czekam na przesyłkę z ibuygo lub geekbuying. Wiem że to się zdarza nader rzadko ale chciałbym mieć pewność by nie zabrakło mi kasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (230 $ × kurs dolara) - 23% Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frart Posted April 19, 2016 Author Share Posted April 19, 2016 A opłaca się brać na ibuygo Add Import Duty Insurance: $10.75 ? Według opisu pokrywają koszty vatu, a jeśli nawet zostanie narzucony to należy im przesłać skany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Zależy od ciebie. Jedni ryzykują i biorą bez inni płacą. Ja płaciłem bo nie chciało mi się później jeszcze walczyć z UC (dla wygody). To jest ruletka. Zamawiałem już kilka tel z Chin i żaden nie wpadł a UC. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 3 godziny temu, Frart napisał: ? ale czego jak okreslą cene dostaniesz wezwanie do przedłożenia skanu z zamówienia oraz potwierdzenia wpłaty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R4z3l Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) oraz danych takich jak numer dowodu osobistego, pesel, adres ... przerabiałem to parę dni temu. Za tel płaciłem $181, VAT i opłata wyszło niecałe 160 PLN. Jakby co to służę pomocą. Edited April 19, 2016 by R4z3l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 No nie wiem czy to się zdarza tak rzadko. Ja, od początku roku, na 4 zamówione telefony, trzy razy płaciłem vat. Mowa oczywiście o zwykłej poczcie, typu China Post, NL Post, itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R4z3l Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 zdarza się to bardzo często (w niektórych WERach może nieco rzadziej), a będzie jeszcze częściej bo przecież skądś ten program 500+ trzeba sfinansować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 1 godzinę temu, R4z3l napisał: zdarza się to bardzo często (w niektórych WERach może nieco rzadziej), a będzie jeszcze częściej bo przecież skądś ten program 500+ trzeba sfinansować. WERY werami, ale i tak to WER Warszawa "naznacza" paczkę do oclenia, a dopiero regionalne WERy czynią swoją powinność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 E tam, od października sciagnąlem kilkanaście paczek z różną elektroniką ( w tym 7 telefonow)i VAT miałem tylko raz na własne życzenie bo wybrałem DHL. Wer Warszawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Pozostałe jaki miały szip? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Większość China post, raz sweden post,dwa nl post, i raz malesia post-tej nie polecam. Szło 80dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Wczoraj przyszedł mi note 3 pro z ibuygou DHL z Chin, w piątek wysłali, kupiłem ubezpieczenie od vatu za nieco ponad 10$ i w sumie opłacało się bo 62 zł podatku naliczyli, nie wiem czemu akurat tyle, może przez to że etui miałem do telefonu a sam telefon zadeklarowali wartość 20$, oczywiście wysłane jako gift z opakowaniem prezentowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Pewnie podatek od 20$ i opłata za odprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptys Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 było kupować w http://www.spemall.com/ za 14$ masz kuriera z gwarancją braku vat-u i to działa bo razem z znajomym kupowałem z tego źródła Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexon12 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Też kupowałem ze spemalla i vatu nie dostałem, jak i również mój znajomy, który też tam kupował Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts