Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 PRO - vat

Frart

Recommended Posts

Cześć,

Ile narzucą mi vatu jeśli wykryją ,że to nie prezent a telefon(23%? ale czego jak okreslą cene?)? Przykładowo płace 230$ i czekam na przesyłkę z ibuygo lub geekbuying. Wiem że to się zdarza nader rzadko ale chciałbym mieć pewność by nie zabrakło mi kasy.

Zależy od ciebie. Jedni ryzykują i biorą bez inni płacą. Ja płaciłem bo nie chciało mi się później jeszcze walczyć z UC (dla wygody). To jest ruletka. Zamawiałem już kilka tel z Chin i żaden nie wpadł a UC.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

oraz danych takich jak numer dowodu osobistego, pesel, adres ... przerabiałem to parę dni temu. Za tel płaciłem $181, VAT i opłata wyszło niecałe 160 PLN. Jakby co to służę pomocą.

Edited by R4z3l

1 godzinę temu, R4z3l napisał:

zdarza się to bardzo często (w niektórych WERach może nieco rzadziej), a będzie jeszcze częściej bo przecież skądś ten program 500+ trzeba sfinansować. :-)

WERY werami, ale i tak to WER Warszawa "naznacza" paczkę do oclenia, a dopiero regionalne WERy czynią swoją powinność. :)

Wczoraj przyszedł mi note 3 pro z ibuygou DHL z Chin, w piątek wysłali, kupiłem ubezpieczenie od vatu za nieco ponad 10$ i w sumie opłacało się bo 62 zł podatku naliczyli, nie wiem czemu akurat tyle, może przez to że etui miałem do telefonu a sam telefon zadeklarowali wartość 20$, oczywiście wysłane jako gift z opakowaniem prezentowym ;)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...