penetratore Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Witam, u mnie coś nie tak, mam Redmi 2 2gb. Jak przyciskam aktualizuj to coś ściąga, potem restartuje, a wersja systemu się nie zmienia. Od nowości nigdy nie było problemu z aktualizacją bo sama się sięgała a teraz klops. Co teraz? Nowy system? Stracę wszystkie dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Nie, nie stracisz danych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted April 15, 2016 Author Share Posted April 15, 2016 Może idiotyczne pytanie Ale jak mam poznać która mam wersje tel? 2014811 czy 2014813. dodatkowo do wersji tel dochodzą wersje pliku wt88047 i wt86047. Słowo komentarza od kogoś proszę. Jakby była jakaś notka przy ROM-ach to nie zadawał bym głupich pytań. W poradniku nie ma nic napisane o wygraniu TWRP a w innym miejscu już jest wymagane. Hmmm ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Jak nie wiesz jaką masz wersję telefonu, to lepiej nic nie ruszaj, nikt w jednym poście nie stworzy dla ciebie indywidualnej instrukcji. Masz to napisane na telefonie bodajże pod baterią, dodatkowo jak nie chce Ci się rozbierać, to w ustawieniach, informacje o telefonie! Nowe nazwy romów są dla Androida 5.1, bezpieczniejsza dla mniej doświadczonego usera jest instalacja ostatniej stabilnej wersji romu dla 4.4.4, która ma w sobie nazwę modelu telefonu, fakt na miui.pl trochę trudno znaleźć starsze wersje, łatwiej na xiaomi.eu w stabilnych wersjach! Jak tam to już znajdziesz, to będzie też instrukcja instalacji i link do działającego TWRP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted April 18, 2016 Author Share Posted April 18, 2016 Znalazłem, ściągnąłem, zaktualizowane, testuje... Ciekawe czy usunięty został błąd blokowaniem się trybu słuchawkowego Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Jak nie wiesz jaką masz wersję telefonu, to lepiej nic nie ruszaj, nikt w jednym poście nie stworzy dla ciebie indywidualnej instrukcji. Masz to napisane na telefonie bodajże pod baterią, dodatkowo jak nie chce Ci się rozbierać, to w ustawieniach, informacje o telefonie! Nowe nazwy romów są dla Androida 5.1, bezpieczniejsza dla mniej doświadczonego usera jest instalacja ostatniej stabilnej wersji romu dla 4.4.4, która ma w sobie nazwę modelu telefonu, fakt na miui.pl trochę trudno znaleźć starsze wersje, łatwiej na xiaomi.eu w stabilnych wersjach! Jak tam to już znajdziesz, to będzie też instrukcja instalacji i link do działającego TWRP! Jak trudno?? Czy dział Pobierz MIUI to za mało? Masz tam jak byk napisane Wersje stabilne takie i takie, Archiwum MIUIPolska... Bez przesady. Na xiaomi.eu masz gorzej bo tam są oddzielne wątki z każdą wersją, choć stabilne są w jednym miejscu. Wysłano z MiNote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Może dlatego że stabilne są w jednym miejscu od razu widocznym w sekcji pobierania romów razem z linkami do instrukcji i odpowiedniego TWRP, odniosłem takie wrażenie, to akurat szczegół, nie to było główną treścią odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted April 19, 2016 Author Share Posted April 19, 2016 Bateria strasznie leci chciałbym wrócić do 4.4. W tym linku Acid piszę że wipe i tyle... tzn zaktualizować tel aplikacja aktualizuj ROM-em 4.4 ? Tzn że teraz już stracę dane? Może została titanium backup A potem aktualizacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted April 28, 2016 Author Share Posted April 28, 2016 To w końcu mogę aktualizować przez Aktualizuj system / aktualizuj z pliku ZIP to odnośnie przejścia z 5.1 do 4.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 Robił ktoś tak przejście z 5.1 na 4.4 ? Jakie jest ryzyko że "ucegle" telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpw8 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Podbijam Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Udało Ci się coś wymyśleć w tym temacie? Ja też chcę wrócić do 4.4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcox Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Czy moglby ktos proszę napisać osobie bardzo słabo zaznajomionej z temetem instrukcje krok po kroku jak przywrócić poprzedni system? Po instalacji jednej z wersji miui dla andka 5.1 telefon nie chce się wlaczyc, zostaje na logo miui. Udalo mi sie uzyskac dostep do pamieci telefonu z poziomu PC oraz mam TWRP 3.0.0-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts