dj1978 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 10 minut temu, wajs napisał: Dziś rano dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera, odblokowałem, zainstalowałem TWRP i przez niego wrzuciłem rom: miui_HMNote3ProGlobal_6.3.31_bdbd4cfe91_5.1.zip i tym oto sposobem stałem się szczęśliwym posiadaczem języka polskiego w telefonie. Też czekam na zgodę odblokowania, myślałem, że obejdzie się bez tego i wgram sobie dev przez apk updater. No ale o problemach z tym już było dużo napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Jak już dostaniesz zgodę na odblokowanie, to wgraj do telefonu chiński rom: kenzo_images_6.3.17_20160129.0000.14_5.1_cn, bo na V7.2.3.0, to nawet odblokować się nie chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Przecież jest info, że odblokowanie tylko na China Dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emef Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 (edited) A ja mam zgodę na odblokowanie i po próbie logowania sie do MiUnlock 1.1 wyskakuje info " Network error". Pisałem do supportu i stwierdzili, że maja problemy z serwerami i trzeba czekać 1-2 tygodnie. To jak to jest - niektórym odblokowanie działa, a niektórym nie? Kompletnie nic już z tego nie rozumiem. Sprawdzałem zresztą różne wersje MiUnlock - starsze i tę najnowszą - i wszędzie wyskakuje ten sam błąd. Zastanawiam się czy nie lepiej założyć nowe konto Xiaomi i od nowa wysyłać prośbe o odblokowanie - może byłoby szybciej... Edited April 25, 2016 by emef Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilkor Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Dostępna jest nowy Dev. Global Beta ROM 6.4.14 . Mam dobrą wiadomość po pobraniu wersji zip pod recovery udało mi się zaktualizować poprzez aplikację updater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 3 godziny temu, wilkor napisał: Dostępna jest nowy Dev. Global Beta ROM 6.4.14 . Mam dobrą wiadomość po pobraniu wersji zip pod recovery udało mi się zaktualizować poprzez aplikację updater No i oto chodziło, potwierdzam, aktualizacja działa przez apk updater Link to comment Share on other sites More sharing options...
emef Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Ja też potwierdzam. Właśnie idzie aktualizacja poprzez Updater Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Nie macie problemów z zapisem danych na karcie SD? Chodzi o rom 6.4.14, np. nawigacja krzyczy, że nie może zapisać map na karcie SD, bo nie ma uprawnień, czy coś w tym stylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Poszło!!! Tylko jak uzyskać root? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Musisz odblokować bootloader. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Odblokowany (czyli miałem rom china dev). Potem wgrałem Global Stable a następnie przeszedłem na global dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Koledzy mam pytanie dlaczego dla Redmi Note 3 Pro ROM w wersji global jest "cięższy" o około 200MB w porównaniu z ROMem China? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Chyba trochę więcej języków jest + aplikacje google. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Koledzy mam pytanie dlaczego dla Redmi Note 3 Pro ROM w wersji global jest "cięższy" o około 200MB w porównaniu z ROMem China? 95% tego przyrostu to aplikacje Google. Wysłano z MiNote 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Wiadomo już coś odnośnie poprawy sensorów? (żyroskop szczególnie daje mi się we znaki). W ciemnych pomieszczeniach np. filmy 360 się przycinają. Na en.miui.com jest zgłoszona sprawa http://en.miui.com/thread-244626-1-1.html rozumiem że to kwestia oprogramowania bo po aktualizacji np. global na najnowszy wciąż problem się utrzymuje. Macie jakieś info w tej sprawie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 2 godziny temu, Pawel978 napisał: Wiadomo już coś odnośnie poprawy sensorów? (żyroskop szczególnie daje mi się we znaki). W ciemnych pomieszczeniach np. filmy 360 się przycinają. Na en.miui.com jest zgłoszona sprawa http://en.miui.com/thread-244626-1-1.html rozumiem że to kwestia oprogramowania bo po aktualizacji np. global na najnowszy wciąż problem się utrzymuje. Macie jakieś info w tej sprawie? Na 6.4.14 fily 360 fruwją bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 9 godzin temu, ik`ey napisał: Na 6.4.14 fily 360 fruwją bez problemu Nawet gdy jesteś w całkowicie ciemnym pomieszczeniu? 9 godzin temu, ik`ey napisał: Na 6.4.14 fily 360 fruwją bez problemu Jaki masz Rom? Sprawdzałeś w zupełnie ciemnym pomieszczeniu? Bo właśnie mam problem z tymi filmami przykładowo ale tylko w ciemnych pomieszczeniach. Zobacz jeszcze z włączonym auto-brightness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyga123 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Powiedzcie mi warto przechodzić z Global Stable na tego Dev, prócz języka polskiego. Chodzi lepiej, gorzej, czegoś jest więcej i wgl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Jaki masz Rom? Sprawdzałeś w zupełnie ciemnym pomieszczeniu? Bo właśnie mam problem z tymi filmami przykładowo ale tylko w ciemnych pomieszczeniach. Zobacz jeszcze z włączonym auto-brightness. W ciemnym też ok Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wewsie Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Witam Jak sprawdzić jaką sie ma wersję ROM - dostałem telefon z niesprawdzonego sklepu ( Spemall ) i nie jestem pewien od czego zacząć. Języki są wszystkie , Miui jest niby Global 7.1 ale na stronie http://en.miui.com/download-301.html#439 jest niezbyt jasno napisane - jest tam tylko Qualcom Global oraz Qualcom China. A ja mam wersję z Qualcomem ( cyzli PRO ) ale tylko z 16GB ( co często - np w ZTE - znaczy że nie jest to normalna globalna wersja) Chciałbym się upewnić czy mogę wgrywać ten Global - a przy okazji też zapytać czy długo się czeka ( teraz) na odblokowanie bootloadera Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 @wewsie Skoro masz wersję z SD(snapdragon) to możesz wgrywać, to ile ramu masz nie ma znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaSkA3eR Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Dnia 23.04.2016 o 23:52, R4z3l napisał: @KaSkA3eR napisz żeby Ci wgrał czy też został oryginalny system, to co on tam wrzuca jest niby ok, ale mi malwarebytes znalazł jakiegoś trojana w tym śmieciowym systemie. Telefon kupowałem właśnie od goldway Niestety wgrał już jego system :/ Telefon już we Francji także niebawem go dostanę. Zobaczymy jak będzie działał jeśli OK to się wstrzymam z instalacją globala, jak nie to wgram global deva Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin7d Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Wyszła aktualizacja global dev na ota 6.4.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domsantiago Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 @marcin7d dlatego nie mogę wgrać 6.4.14... Wyszła już nowa wersja, trzeba czekać aż wyjdzie jako plik, ale kaszana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 (edited) Chyba to nie ma znaczenia. Wgrałem przed chwilą 6.3.31 do nowego telefonu a teraz znalazło mi aktualizację i się ściąga. Muszę przyznać, że xiaomi postarało się żeby utrudnić życie użytkownikom. Dawno tak się nie namęczyłem żeby wgrać jakiś rom. Ogólnie ludzie też głupoty piszą bo wszędzie, że najpierw global stable a potem dev, guzik prawda. Ze stable nie da się przejść na dev przez appke do aktualizacji, co można przeczytać na tym forum, tylko miflash. Mam nadzieję, że dostanę zgodę odblokowania bootloadera i w przyszłości wszystko będzie normalnie przez twrp Edited May 4, 2016 by Albin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domsantiago Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 @marcin7dd @Albin tylko że jak była dostępna wersja 6.4.14 to mogłem zrobić update z globala 7.2.3, a chciałem zrobić backup, minęły 2 dni(byłem u dziewczyny) próbowałem wgrać 6.4.14 i nie mógł zweryfikować bo wyszła ota 6.4.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Nie wydaje mi się, że to ma jakiś związek bo masz stable a chcesz dev, apka nie znajdzie Ci dostępnych wersji dev i nie sprawdzi czy ta, którą chcesz zainstalować z zipa jest najnowsza (tak mi się wydaje, stable sprawdza nowe wersje stable a dev nowe devy). Wydaje mi się, że sam mechanizm aktualizacji jakoś kuleje, w miuipolska to nigdy mi nie działało, zawsze instalowałem nowe wersje przez twrp. Proponuję wgrać Ci tą wersję http://en.miui.com/thread-262559-1-1.html przez mi flash, znajdzie Ci ota i będziesz miał 6.4.28. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domsantiago Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 @Albin Ale będę musiał przez mi flash znowu, a to jest ryzyko, podobno nie chce przejść czasem. A co do updatera systowego, to wyświetlił ostrzeżenie że wersja jest starsza od obecnej i że trzeba wymazać dane. Mogłem wtedy zrobić i było by po problemie, ale musiałem zgrać foty. @Albin A da się przez recovery flash przez mi pc suite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 próbowałem ale mi się nie udało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domsantiago Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 @Albin Poczekajmy aż wyjdzie w pliku, wtedy się uda, zobaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BK-201 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 6.3.31 - było bardzo dobre 6.4.14 - nie podobało mi się, bo było mniej języka polskiego i moim zdaniem bateria szybciej się rozładowywała 6.4.28 - ktoś już ma? jak wygląda sprawa spolszczenia? jak bateria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaSkA3eR Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Jest mi ktoś w stanie powiedzieć jak mam wgrać global dev'a? Na forum miui czytam, że wystarczy wgrać miflash'em global stable a pozniej updaterem global dev. Juz sie gubie w tym :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 2 godziny temu, BK-201 napisał: 6.3.31 - było bardzo dobre 6.4.14 - nie podobało mi się, bo było mniej języka polskiego i moim zdaniem bateria szybciej się rozładowywała 6.4.28 - ktoś już ma? jak wygląda sprawa spolszczenia? jak bateria? 6.4.28 - w mojej ocenie 98% spolszczony, lepiej niż 6.4.14. Bateria bez zarzutów Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaSkA3eR Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 1 minutę temu, dj1978 napisał: 6.4.28 - w mojej ocenie 98% spolszczony, lepiej niż 6.4.14. Bateria bez zarzutów @dj1978Powiedz mi w jaki sposób wgrałeś sobie 6.4.28? Czy przechodziłeś z global stable a jeśli tak to czy przez updater, czy od razu mi flashem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 1 minutę temu, KaSkA3eR napisał: @dj1978Powiedz mi w jaki sposób wgrałeś sobie 6.4.28? Czy przechodziłeś z global stable a jeśli tak to czy przez updater, czy od razu mi flashem? Z global stable przechodziłem przez updater na 6.4.14. Poszło z pliku bez problemu. Potem już OTA na 6.4.28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts