luki! Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Zastanawiam się dlaczego nie można wgrać dev global przez TWRP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membership Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 8 minut temu, luki! napisał: Zastanawiam się dlaczego nie można wgrać dev global przez TWRP... Jak masz zablokowany bootloader to nie możesz wgrać przez TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 4 minuty temu, Membership napisał: Jak masz zablokowany bootloader to nie możesz wgrać przez TWRP. A jak wgrasz TWRP przy zablokowanym bootloaderze.... NIe da się. Dlatego oczywisty jest fakt, że mam odblokowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Jak jest z zarządzaniem RAMem na wersjach z 2GB RAM? Bo na xiaomi.eu słabo to wygląda. Ubijanie aplikacji w tle to norma. Tak jak by włączył opcje zabijania wszystkiego co jest w tle. Na Global Dev lepiej to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simek Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Panowie, czy jak zrobię factory reset to na telefonie pozostanie ten sam rom czy może cofnie go do fabrycznego ? Po tej najnowszej aktualizacji mam dużo więcej rzeczy po angielsku niż wcześniej i bateria coś szybko schodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Factory reset pozostawi obecnie zainstalowany ROM. Downgrade zrobisz przez MiFlash. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domsantiago Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 też mam ten sam problem, mam wersje 7.2.3.0 global ale nie mogę wgrać dev, sądzę że trzeba poczekać na nową wersję Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Czy komuś z was działa lte na najnowszej wersji? Miałem problemy na poprzedniej ale udało się ustawić a teraz tylko H+ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Jest już nowa wersja dostępna w pliku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 4 minuty temu, dj1978 napisał: Jest już nowa wersja dostępna w pliku? A co masz bana na przeglądarkę? http://en.miui.com/download-301.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 17 minut temu, KrzysiekGP napisał: A co masz bana na przeglądarkę? http://en.miui.com/download-301.html Żle się wyraziłem, chodziło o plik z dev 6.4.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membership Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 ACID - Nie wiem jak to robisz, poniżej pokazuje jak wgrywam DEVa: Zaczynam od podłączenia telefonu pod PC i sprawdzenia w menedżerze urządzeń czy wszystko ok: Teraz lecimy z adb - komendy wpisane i telefon przechodzi w tryb z migającą czerwoną diodą: Znowu sprawdzenie managera urządzeń czy wszystko ok : W tym momencie odpalam MiFlash jako admin i ładuje ROM 6.3.31: ścieżka c:/ i oryginalna nazwa po rozpakowaniu, zaznaczona opcja Flash All i lecimy... 31 sekund i ERROR: Telefon po takiej akcji normalnie się włącza lecz nie działa WiFi - po ponownym Flashu na Global Stable wszytko wraca do normy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gozdziu Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Panowie, mam odblokowany bootloader i soft 7,1,8,0LHOMICL Najpierw muszę wgrać chinski 6.4.21 czy moge od razu przejsc na ten z xiaomi.eu? Przez co wgrać 6.4.21? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Jeżeli masz już odblokowany bootloader, to teraz możesz zainstalować TWRP i od razu xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gozdziu Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 @ Wrzuciłem twrp przed cmd ale nie mogę wejść w tryb recovery. Przy włączenia fona przyciskami vol up+unlock pojawia mi się na ekranie obrazek żebym podłączył kabel usb.. Podrzuci ktoś jakiś poradnik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaSkA3eR Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Pytanie do was, zamierzam kupić telefon od Goldway'a 3/32 i na screenshotach on ma 7.1.9.0 co chyba jest tym śmieciowym systemem. Warto pisać do niego żeby zmienił system na global dev 6.3.31? Telefon biorę dla znajomej i wydaje mi się, że to co goldway daje powinno być ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 @Membership A może zaznacz na dole w MiFlashu inną opcję? Np. Flash all except storage? Aha, skróć ścieżkę dostępu, nazwij ten folder jednym wyrazem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membership Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 27 minut temu, Morvi napisał: @Membership A może zaznacz na dole w MiFlashu inną opcję? Np. Flash all except storage? Aha, skróć ścieżkę dostępu, nazwij ten folder jednym wyrazem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wszystko przetestowane, nadal lipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Ja już z desperacji próbowałem nawet odblokować telefon nieoficjalną metodą posiłkując się tymi postami: http://forum.miui.co.in/forum/mi-devices/redmi-note-3/tutorial-guides-aa/35165-redmi-note-3-snapdragon-unlock-the-beast http://en.miui.com/thread-256464-1-1.html http://en.miui.com/thread-249666-1-1.html I też lipa! Wszystko idzie bez problemu, tylko po komendzie: fastboot oem unlock-go jest komunikat: FAILED (remote: oem unlock is not allowed) Nie wiem co jest z tym telefonem, zablokowany na amen, Powróciłem do Global Stable V7.2.3.0 i teraz już tylko pozostaje czekać na oficjalne pozwolenie odblokowania. Chyba prędko języka pl w telefonie nie będę miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 2 godziny temu, gozdziu napisał: @ Wrzuciłem twrp przed cmd ale nie mogę wejść w tryb recovery. Przy włączenia fona przyciskami vol up+unlock pojawia mi się na ekranie obrazek żebym podłączył kabel usb.. Podrzuci ktoś jakiś poradnik? Zrób wg instrukcji stąd: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Działające TWRP możesz ściągnąć stąd: https://dl.twrp.me/kenzo/ Jedna uwaga: podczas instalacji za pomocą tego skryptu po wgraniu TWRP następuje restart - olej instrukcję z instalatora i po zgaśnięciu ekranu wciśnij od razu i trzymaj Vol+. Jeżeli tego nie zrobisz, to wróci stare recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patologia941 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Wgrałem global 7.2.3.0 przez miflash, poszło gładko. Potwierdzam, że nie da się przez updater wgrać zipa z dev romem. Co więcej MI PC Suite po podłączeniu telefonu wyświetla komunikat "You need to update your device to use MI PC Suite...". Link to comment Share on other sites More sharing options...
coreboot Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Działa wam synchronizacja kalendarza i książek google. Od aktualizacji do 6.4.14 dev te dwie rzeczy się nie synchronizują? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 (edited) Jak ja chciałem przejść ze stable na dev to też nie chciało na początku wejść a potem jak miałem podłączonego do komputera to zaskoczyło i weszło przez updater z wersji stable 7.1.8.0 i działa wszystko jak należy (nie licząc żyroskopu który mają poprawić w kolejnych aktualizacjach). Dziwne to wgrywanie romu dev jest przez updater, może i to poprawią. Edited April 23, 2016 by Pawel978 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coreboot Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Działa wam synchronizacja kalendarza i książek google. Od aktualizacji do 6.4.14 dev te dwie rzeczy się nie synchronizują? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mój błąd - miałem wyłączone uprawnienia do kalendarza. Już działa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
R4z3l Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 @KaSkA3eR napisz żeby Ci wgrał czy też został oryginalny system, to co on tam wrzuca jest niby ok, ale mi malwarebytes znalazł jakiegoś trojana w tym śmieciowym systemie. Telefon kupowałem właśnie od goldway Link to comment Share on other sites More sharing options...
gozdziu Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 (edited) 22 godziny temu, rzadzu napisał: Zrób wg instrukcji stąd: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Działające TWRP możesz ściągnąć stąd: https://dl.twrp.me/kenzo/ Jedna uwaga: podczas instalacji za pomocą tego skryptu po wgraniu TWRP następuje restart - olej instrukcję z instalatora i po zgaśnięciu ekranu wciśnij od razu i trzymaj Vol+. Jeżeli tego nie zrobisz, to wróci stare recovery. Wgrałem od nowa z instrukcją i ciągle nie mogę wejść w recovery.. wyświetla mi na ekranie obrazek żebym podłączył usb, a to nic nie daje. http://i.imgur.com/sByIcWS.jpg Obecnie siedzę na miui dev 6.4.21, mam odblokowany bootloader.. Jak wgrać xiaomi eu? Twrp nie chce mnie słuchać. Edited April 24, 2016 by gozdziu Link to comment Share on other sites More sharing options...
patologia941 Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Ok. Wiem już dlaczego dev nie wchodzi przez updater (pkt. 2 na screenie) i nie wiem jakim cudem niektórym się to udało. Trzeba po prostu poczekać aż dadzą możliwość update'u. Natomiast dalej nie rozgryzlem dlaczego mi pc suite nie wykrywa global 7.2.3.0 po podłączeniu. W trybie recovery wyskakuje komunikat, że nie można uzyskać informacji o wybranym romie. Może to też kwestia czasu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 3 godziny temu, patologia941 napisał: Ok. Wiem już dlaczego dev nie wchodzi przez updater (pkt. 2 na screenie) i nie wiem jakim cudem niektórym się to udało. Trzeba po prostu poczekać aż dadzą możliwość update'u. Natomiast dalej nie rozgryzlem dlaczego mi pc suite nie wykrywa global 7.2.3.0 po podłączeniu. W trybie recovery wyskakuje komunikat, że nie można uzyskać informacji o wybranym romie. Może to też kwestia czasu... a co ma OTA do updatera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 7 godzin temu, gozdziu napisał: Wgrałem od nowa z instrukcją i ciągle nie mogę wejść w recovery.. wyświetla mi na ekranie obrazek żebym podłączył usb, a to nic nie daje. http://i.imgur.com/sByIcWS.jpg Obecnie siedzę na miui dev 6.4.21, mam odblokowany bootloader.. Jak wgrać xiaomi eu? Twrp nie chce mnie słuchać. Przecież napisałem wyraźnie: "Jedna uwaga: podczas instalacji za pomocą tego skryptu po wgraniu TWRP następuje restart - olej instrukcję z instalatora i po zgaśnięciu ekranu wciśnij od razu i trzymaj Vol+. Jeżeli tego nie zrobisz, to wróci stare recovery." Czyli: w momencie jak na ekranie pojawi Ci się napis: "Recovery powinno być zainstalowane" (przed restartem) przygotuj się do wciśnięcia Vol+. Naciskasz dowolny klawisz na klawiaturze i jak tylko zgaśnie ekran naciskasz Vol+ - powinieneś wejść od razu do TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simek Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Panowie czy to normalne jak przy zamknięciu wszystkich aplikacji w tle to pisze że tylko 1.3 gb ram wolne, mimo że posiadam wersję 3gb telefonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Jak najbardziej. Wysłano z MiNote 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 @Simek Przecież działa Ci system i inne aplikacje w tle, które nie wyświetlają się akurat w miejscu, o którym wspomniałeś. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Czy to normalne, że z 3gb Ram, zajęte mam średnio 1,5gb? Na czystym telefonie było to 1,2gb, a np. na redmi note 2 2gb na starcie jest zajęte 500mb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 (edited) 17 godzin temu, Simek napisał: Panowie czy to normalne jak przy zamknięciu wszystkich aplikacji w tle to pisze że tylko 1.3 gb ram wolne, mimo że posiadam wersję 3gb telefonu ? 17 godzin temu, Acid napisał: Jak najbardziej. Wysłano z MiNote 7 minut temu, pivor napisał: Czy to normalne, że z 3gb Ram, zajęte mam średnio 1,5gb? Na czystym telefonie było to 1,2gb, a np. na redmi note 2 2gb na starcie jest zajęte 500mb. Przeczytałbyś stronę wcześniej i miałbyś od razu odpowiedź... Edited April 25, 2016 by luki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 pivor, na czystym telefonie, zaraz po instalacji Global Dev 6.3.31 mam wolne 1,8GB ... Dziś rano dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera, odblokowałem, zainstalowałem TWRP i przez niego wrzuciłem rom: miui_HMNote3ProGlobal_6.3.31_bdbd4cfe91_5.1.zip i tym oto sposobem stałem się szczęśliwym posiadaczem języka polskiego w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts