Acid Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Nie. Nikt nie pisał informacji o terminie kiedy będzie. Dopiero co pojawił się w wersji dev a to dopiero chyba drugie wydanie. Do Stable daleko. Będzie pl ale kiedyś. Wysłano z MiNote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diadomciu Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Nie. Nikt nie pisał informacji o terminie kiedy będzie. Dopiero co pojawił się w wersji dev a to dopiero chyba drugie wydanie. Do Stable daleko. Będzie pl ale kiedyś. Wysłano z MiNote O to mi chodziło właśnie, nie mówiłem że chce go już na teraz. Po prostu przeczekam, jestem cierpliwy. Pozdrawiam. Wysłane z SGS3 przy użyciu Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 W global dev masz polski, czy będzie w stable nie wiadomo ale czemu nie chcesz global dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diadomciu Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Bo nie jestem tak zaawansowanym i wymagającym userem jak Wy i na razie wystarczy mi ten ROM, który mam. Jak pojawi sie Stable to wtedy go sobie wgram, chyba że międzyczasie Dev będzie dopracowany lepiej to wtedy sobie wgram właśnie wersje deweloperską. Nie krzyczcie już na mnie. Wysłane z SGS3 przy użyciu Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Działa wam dźwięk migawki w aparacie? U mnie jest cisza bez względu czy mam ja na on czy off Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba41 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Panowie pomocy po kombinacjach telefon mi zdechł !!!! po próbie wrzucenia SuperSU telefon nie wstał... jak jest podłączony kabel to mruga czerwona dioda, nie da się go uruchomić.. teoretycznie wykrywa port Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (Com10) i za pierwszym razem nawet przeszedł flashowanie poprzez MiFlash rom chiński DEV ale i tak nie wstał ... teraz nawet MIflash go nie widzi ... jest szansa czy mogę go wyrzucić przez okno ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekGP Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 (edited) Na ile się orientuję, na dzień dzisiejszy raczej nie ma metody bezinwazyjnej na "postawienie" telefonu. Większość użytkowników z tym błędem korzysta z tego: http://en.miui.com/thread-245347-1-1.html oczywiście żegnasz się z gwarancją. Spróbój jeszcze wcześniej takiej metody: Bateria musi być naładowana przynajmniej w 30%, wyłączasz telefon (będąc np w trybie fastboot należy przytrzymać VOL- przez około 50 sekund), podłączasz telefon do komputera i zaraz potem przytrzymujesz oba przyciski od głośności) powinna mrugać czerwona dioda a telefon zostać rozpoznany jako Qualcomm HSUSB QLoader 9008 poniżej link - wiem że to RN3 ale może zadziała, wypróbuj kilka razy http://en.miui.com/thread-267263-1-1.html Edited April 18, 2016 by KrzysiekGP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contrast75 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Jak ktoś nie czuje się na siłach aby samemu wgrać Global Dev to POLECAM Foster Technologies z Warszawy. Byłem, system wgrany szybko i w miłej atmosferze. Foster Technologies Heroldów 17d / 9 01-991 Warszawa W godzinach najlepiej 11-17 lub 20-21 tel 888 41 43 45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Normalnym na tym romie jest to że bateria ucieka dość szybko? Przez noc gdzie nie robiłem nic prawie 10%, w dzień tak sobie widzę trzyma, wczoraj przyszedł telefon i wgrałem na czysto global stable najnowszy i potem najnowszy global dev i od wczoraj 17 godzina 40% poszło a na ekranie 2h tylko siedzę (pomijam fakt że trochę go męczyłem bo nie mogłem na początku go zainstalować i kilkanaście razy go włączyłem). Następna aktualizacja powinna poprawić? Bo nie chce mi się bawić z odblokowaniem bootloadera żeby miuipolska wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Pawel978 wylaczales go kilka razy sam napisałeś a to zjada niekiedy 1-2% każdemu ,a po drugie pewnie była fascynacja telefonem ,możesz sprawdzić sobie ustawienia-urzadzenie-bateria wydajność co tam zjadło ta baterie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Rozumiem, w takim razie poczekam do kolejnego ładowania jaki będzie wynik. Ta noc najbardziej mnie zdziwiła, prawie 10% przez 5h bezczynności. Tylko budzik był i tryb oszczędzania baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Pawel978 wylaczales go kilka razy sam napisałeś a to zjada niekiedy 1-2% każdemu ,a po drugie pewnie była fascynacja telefonem ,możesz sprawdzić sobie ustawienia-urzadzenie-bateria wydajność co tam zjadło ta baterie Zrób kompletny teset naladuj na 100% baterie i obserwuj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Czy ktoś juz próbował odblokować bootloader przez miunlock na tym romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Jest już aktualizacja OTA do 6.4.14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) 6 minut temu, pivor napisał: Czy ktoś juz próbował odblokować bootloader przez miunlock na tym romie? Na 6.3.18 można było odblokować. Więc na tym prawdopodobnie też będzie się dało. Edited April 19, 2016 by rzadzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Jak ktoś nie czuje się na siłach aby samemu wgrać Global Dev to POLECAM Foster Technologies z Warszawy. Byłem, system wgrany szybko i w miłej atmosferze. Foster Technologies Heroldów 17d / 9 01-991 Warszawa W godzinach najlepiej 11-17 lub 20-21 tel 888 41 43 45 Tak z ciekawości - ile płaciłeś? Jakie tam mają stawki? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 31 minut temu, Mark1991 napisał: Jest już aktualizacja OTA do 6.4.14. Tu http://en.miui.com/download-301.html#438 jeszcze na razie brak informacji na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 2 minuty temu, Simono_pl napisał: Tu http://en.miui.com/download-301.html#438 jeszcze na razie brak informacji na ten temat. Tam to najnowszy global stable jest, 7.1.8.0 a tu ludzie mają już 7.2.3.0 i to od ponad tygodnia, systemowy update widzi aktualizację, 192 MB waży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcingp5 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) 19 godzin temu, Seba41 napisał: Panowie pomocy po kombinacjach telefon mi zdechł !!!! po próbie wrzucenia SuperSU telefon nie wstał... jak jest podłączony kabel to mruga czerwona dioda, nie da się go uruchomić.. teoretycznie wykrywa port Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (Com10) i za pierwszym razem nawet przeszedł flashowanie poprzez MiFlash rom chiński DEV ale i tak nie wstał ... teraz nawet MIflash go nie widzi ... jest szansa czy mogę go wyrzucić przez okno ? Miałem niemal to samo migająca czerwona dioda. Pomogło o dziwo nie wiem dlaczego komenda w cmd: fastboot oem device-info Ktoś wie jak zrobić roota ? Edited April 19, 2016 by marcingp5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolec666 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 (edited) Co do rota to ja sfleshowałem z tego linka: http://xiaomitips.com/download/supersu-flashable-zip/ supersu 2.68 i śmiga root. Oczywiście bootloader odblokowany. A do co do czerwonej diody to ja sfleszowałem 2 razy china dev i mój fon ożył. Mi flash też mi go nie wykrywał, dopiero po jakimś czasie wkoczyło na com 10 i odpaliłem flesh, Spróbuj też vol - i power lub vol - i podłącz kabel do kompa może ci teraz odpali fastboot, A wtedy to wystarczy flash i tel wstanie. Edited April 19, 2016 by bolec666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
painball Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Czyli można w końcu mieć PL bez odblokowania bootloader'a;) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Juz był język polski w wersji z tego tematu. Dzisiaj wyszła najnowsza. Już ściagneła się przez ota. Śmiga bardzo ładnie ale za wcześnie żeby rozmawiać o bugach Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Pokazała się v6.4.14 Ktoś już testował? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Ja od rana jestem na 6.4.14 i jak narazie nie zauważyłem żadnych błędów. Ale to zbyt krótki czas żeby powiedzieć coś więcej. Trzeba poużywać z tydzień i zobaczymy co w trawie piszczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 21 minut temu, monsiejowa napisał: Ja od rana jestem na 6.4.14 i jak narazie nie zauważyłem żadnych błędów. Ale to zbyt krótki czas żeby powiedzieć coś więcej. Trzeba poużywać z tydzień i zobaczymy co w trawie piszczy. Jest już 100% PL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Chyba tak ale dla pewności jak tak bardzo chcesz wiedzieć czy 100% po polsku zainstaluj i poszperaj Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Jest też stable , czy ktoś wie czy jest w nim j.polski ? http://en.miui.com/download-301.html#440 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 2 minuty temu, Erlo17 napisał: Jest też stable , czy ktoś wie czy jest w nim j.polski ? http://en.miui.com/download-301.html#440 Pomyliłeś romy, nie na ten procesor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 38 minut temu, dj1978 napisał: Jest już 100% PL? Nie zauważyłem żadnych krzaczków ani nic po angielsku. Wcześniej chyba opcjach programisty było coś po angielsku a teraz jest wszystko w pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Ja mam niestety po angielsku co nieco, np. fingerprint & lockscreen, albo romaing enabled, troszkę mam po angielsku a po aktualizacji dałem fabryczne ustawienia. Takie pytanie, po aktualizacjach nie trzeba robić factory reset? Wystarczy jedynie zaktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 @Erlo17 Kilka dni temu@Acid zdementował plotki o Global Stable PL, nie pojawi się w najbliższym czasie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 44 minuty temu, Pawel978 napisał: Ja mam niestety po angielsku co nieco, np. fingerprint & lockscreen, albo romaing enabled, troszkę mam po angielsku a po aktualizacji dałem fabryczne ustawienia. Takie pytanie, po aktualizacjach nie trzeba robić factory reset? Wystarczy jedynie zaktualizować? Ja mam Global Dev 6.3.31 i mam to po polsku, czyli odciska palca, ekran blokady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 24 minuty temu, jack78 napisał: Ja mam Global Dev 6.3.31 i mam to po polsku, czyli odciska palca, ekran blokady Też tak miałem, chyba dlatego że zrobiłem factory reset po aktualizacji pojawiły się angielskie słowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marycha Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Ja nie robiłem "ustawień fabrycznych" . Na 6.4.14 faktycznie po angielsku są dwie pozycje w ustawieniach : Lock Screen oraz Lite mode a także wewnątrz ustawień blokady : Znalazłem jeszcze jedno - w ustawieniach telefonu : VoLTE I co ciekawe oprócz Lite Mode i VoLTE na romie 6.3.31 wszystkoe pozostałe miałem po polsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
BK-201 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 To będzie moja pierwsza aktualizacja. Czy aktualizując tracę jakieś dane, zapisane ustawienia np. głośność, dzwonki, kolory led itp. itd.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts