piotrom87 Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 (edited) A może po prostu na dniach wypuszczą update do 6.0 ale już Stable? Dlatego odpuścili sobie już wydawanie Dev. Edited October 28, 2016 by piotrom87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceper Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 No oby , nie mogę się doczekać andka w nowszej wersji jak większość użytkowników globala którzy nie chcą bawić się we wgrywanie softu na własną rękę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Sam Android 6.0 nie w przypadku MIUI nie zmienia prawie nic. 95% jego funkcjonalności masz w nakładce producenta przy Androidzie 5.1. Nie twierdzę, że nie warto go instalować, ale nie ma dużej różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Panowie mam pytanie bo jestem na romie global dev z 13 i chciałbym zrobić kopię całego systemu w razie jakiejś awarii aby po wgraniu softu nie bawić się w wgrywanie apek, ustawień itp. Wiem że jak miałem miuipolska i twrp to była taka opcja a teraz bez twrp nie wiem.Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 zostaje Ci kopia zapasowa miui - to tak na szybko bez roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 20 godzin temu, piotrom87 napisał: A może po prostu na dniach wypuszczą update do 6.0 ale już Stable? Dlatego odpuścili sobie już wydawanie Dev. Global Dev będzie aktualizowany jeszcze bardzo długo, teraz była przerwa bo mieli jakieś kłopoty ze stabilnością. 19 godzin temu, polomaski napisał: Panowie mam pytanie bo jestem na romie global dev z 13 i chciałbym zrobić kopię całego systemu w razie jakiejś awarii aby po wgraniu softu nie bawić się w wgrywanie apek, ustawień itp. Wiem że jak miałem miuipolska i twrp to była taka opcja a teraz bez twrp nie wiem. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Przez OTA nie powinno być żadnego problemu. 23 godziny temu, wetekHTL napisał: Czy mogę bez problemu to zrobić czy mogą być jakieś crashe? Możesz bez problemu to zrobić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 do wersji 6.0 stable ? Moja żona ma od dawna androida 6.0.1 na 6.10.13 na kenzo. To jest jakaś wersja testowa androida 6.0.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asusx Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Witam wszystkich, Posiadam R3Pro na romie global dev 6.8.18 zastanawiam się nad aktualizacją do androida 6.0. I tutaj moje pytanie. Jak oceniacie andka 6.0 pod względem błędów i wydajności oraz ew. funkcji. Czy warto już teraz aktualizować czy jeszcze lepiej poczekać? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 @asusx Nie poczułem dużej różnicy, ale aktualizuj co masz do stracenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asusx Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Dzieki z odpowiedź "adrx" ale czytałem ,że po aktualizacji do andka 6.0 niektórym blokuje się bootloader i o to mam największą obawę. Czy ktoś to moze potwierdzić lub zaprzeczyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Mogę zaprzeczyć. Co mi szkodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 1 godzinę temu, asusx napisał: Dzieki z odpowiedź "adrx" ale czytałem ,że po aktualizacji do andka 6.0 niektórym blokuje się bootloader i o to mam największą obawę. Czy ktoś to moze potwierdzić lub zaprzeczyć ? W moim przypadku tak się stało. Ale odblokowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 2 godziny temu, asusx napisał: czytałem ,że po aktualizacji do andka 6.0 niektórym blokuje się bootloader Skoro używasz global dev to po co ci odblokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asusx Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 3 minuty temu, adrx napisał: Skoro używasz global dev to po co ci odblokowany bootloader? aby zrootować urządzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 A że tak głupio spytam, to jest root na global dev 6.10.13? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 17 godzin temu, whiro napisał: A że tak głupio spytam, to jest root na global dev 6.10.13? Proszę http://en.miui.com/thread-358819-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Które wydanie global dev jest waszym zdaniem najbardziej sprzyjające baterii i ogólnie sprawowania systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
taba19 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Witam czy można jakoś ustawić by Obraz MMS wyświetlał się od razu ?? w wiadomości a nie tak jak jest domyślnie ze widać czarny kwadrat i po kliknięciu go ukazuje3 się obraz z MMS> serdecznie dziękuje za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 3 godziny temu, Pawel978 napisał: Które wydanie global dev jest waszym zdaniem najbardziej sprzyjające baterii i ogólnie sprawowania systemu? Nie widzę różnicy pomiędzy nimi. Najlepiej zainstaluj najnowszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wogidek Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Panowie mam pytanko. Co update przez Ota jest dostępny root? Bo chciałbym przejść z miui polska na global DEV ale muszę miec roota. Podoba mi się że co tydzień jest update przez Ota, czym jeszcze bardzo się różni od miui polska? Tapnięte z Redmi Note 3 Pro 32GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 @Wogidek Kilka postów wyżej podałem link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcuso86 Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Po ostatniej aktualizacji cały czas wyświetla mi się taki komunikat. Wie ktoś jak to wyłączyć? Bo jakoś nijak nie działa mi ta weryfikacja numeru Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcuso86 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Witam Czy po ostatniej aktualizacji 6.11.24 wam tez nie chce pobrać danych pogody? Przy probie odświerzenia pisze że nie można sie połaczyć z siecią Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 To nie aktualizacja tylko serwer pogodowy na 6.11.3 jest to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Witam Czy po ostatniej aktualizacji 6.11.24 wam tez nie chce pobrać danych pogody? Przy probie odświerzenia pisze że nie można sie połaczyć z sieciąTen problem już był na ostatniej wersji i ten problem jest też w miuipolska xiaomi eu, ja mam pogodę pobraną z sklepu play i jest dobrze. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) Zrobiłem wszystko jak tu: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ( rom wgrywałem z karty sd, ten rom: xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_V8.0.5.0.LHOCNDG_v8-5.1.zip) i jak chce włączyć to pojawia mi się 2x na 1s logo "mi.com" z wibracjami i tel się wyłącza co zrobić ?, to samo się dzieje jak chce wejść w twrp Edited November 25, 2016 by Sebeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 20 minut temu, Sebeek napisał: Zrobiłem wszystko jak tu: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ( rom wgrywałem z karty sd, ten rom: xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_V8.0.5.0.LHOCNDG_v8-5.1.zip) i jak chce włączyć to pojawia mi się 2x na 1s logo "mi.com" z wibracjami i tel się wyłącza co zrobić ?, to samo się dzieje jak chce wejść w twrp podłącz telefon do komputera , przytrzymaj power + volume - , wejdzie w tryb fastboot , tu masz link jak przejść z fastboot do edl http://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/guide-how-to-reboot-to-edl-fastboot-t3394292 potem miflash i instalacja oficialnej wersji miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 @mariusz.ur Wgrałem china dev miflashem w trybie fastboot odblokowałem ponownie bootloade,r wgrałem twrp, wgrywam xiaomi.eu ale w logach mam: Failed to decrypt data. Unable to decrypt with default password. You may need to perform a Format Data. Updating partition details .... ...done tu coś leci jakies linijki i na koniec Unable to mount storage Po tym jak wejde w twrp mam do wpisania jakieś właśnie hasło ale też mogę przesunąć suwak w prawo i mam wszystkie opcje, właśnie tęz tak miałem jak wgrywałem pierwszym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 zrób format data w twrp , nic więcej 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) Nie ma to jak mieć słaby net i stracić 1h na niepotrzebne pobieranie Ok niby działa ale teraz mam coś że nie znaleziono partycji dla /sdcard Ps. po wgraniu tego xioami.eu które "nie działa" z powodu tych błędów blokuje mi się bootloader Edited November 25, 2016 by Sebeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 twrp / mount (zamontuj) / sd card (karta sd) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) Zrobiłem inaczej, po tym jak pojawiało się na chwile 2x "mi.com" wszedłem w fastboot odblokowałem bootloader i tel normalnie się uruchomił z xiaomi.eu Ps. na sam koniec w twrp było info czy chce zainstalować superSU i wybrałem że chce ale jakoś nie widzę aplikacji w tel co dalej ? I czy da się mieć ikony aplikacji jakie są na domyślnym launcher'e używając Nova Launcher nie instalując paczek ikon z google play ? Edited November 25, 2016 by Sebeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Dlaczego piszecie o instalacji xiaomi.eu w temacie o global dev? To w ogóle nie jest ze sobą związane. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szunaj4 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Po ostatniej aktualizacji zauważyłem częste wysypywanie się przeglądarki. Tez tak macie? :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 31 minut temu, szunaj4 napisał: Po ostatniej aktualizacji zauważyłem częste wysypywanie się przeglądarki. Tez tak macie? :-/ Ja u siebie tego nie zauważyłem, nareszcie wszystko w miarę dobrze działa po przejściu z xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts