wolf Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 (edited) Od wczoraj mam problem z przywróceniem kopii pulpitu z Chmury Xiaomi. ROM 6.3.31, Mi4. Zrobiony wipe. Zalogowałem się, pobrałem kopię SMSów i spisu połączeń, ale apki nie idą. Czy ktoś ma podobny problem na tym lub innym ROMie? Czy to problem z chmurą? Próbowałem zalogować się do chmury pod adresem http://i.xiaomi.com/ , ale serwer nie odpowiada. Edited April 11, 2016 by wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
niwdew Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Ja loguje sie przez i.mi.com , moze tak? Wysłane z mojego Lenovo A5500-H przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted April 12, 2016 Author Share Posted April 12, 2016 Tak, pod tym adresem można się zalogować, ale ja problem z logowaniem postawiłem jako hipotezę, że chmura padła. Głównie chodziło o przywrócenie kopii aplikacji pulpitu z chmury na telefon. Niwdew czy mogłbyś sprawdzić, czy dasz radę przywrócić kopię? Oczywiście jeśli masz MIUI, bo widzę że piszesz z Lenovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Też mam problem. Zmieniłem redmi 1s na mi4. Zrobiłem synchronizację, skopiowalo mi SMS, historię połączeń tylko nie aplikacje, pulpit itp. Da się wymusić instalacje z chmury aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Ja również ostatnio po wgraniu ROMu xiaomi.eu i całkowitym wipe'ie Redmi 3 miałem problem z przywróceniem pełnej zawartości. Tak jak u Was, pobrało jedynie SMSy, kontakty i historię połączeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 To ja się podłączę pod temat, bo jak pisałam w osobnym wątku, to nikt chyba go nie zauważył Mój problem z chmurą jest taki: na telefonie (Mi4c) wszystko wygląda cacuś. Powłączana synchronizacja, widzi jedno urządzenie (właśnie siebie), co prawda cały czas wyświetla, że ma jakieś zaległe elementy do synchronizacji, i nie chce ich przemielić nawet na WiFi... Ale po wejściu na MiCloud (i.mi.com) pokazuje mi: dwa połączone urządzenia, świętej pamięci HTC i Samsunga, na którym MIUI było wgrane 3 lata temu; ostatnie zdjęcia sprzed 3 lat (właśnie z tego Samsunga) i wiadomości również sprzed 3 lat (też z niego). Czyli tak, jakby w ogóle nie załapał, że od miesiąca ma aktywne konto na zupełnie innym modelu, w dodatku swoim własnym, i jakby na kompie i na telefonie widział dwa oddzielne, różne konta (a konto jest to samo, logowanie po mailu i niezmienione hasło). Na tego Mi4c miesiąc temu ściągnął mi aktualną kopię SMSów i połączeń, czyli gdzieś tam ją ma w sobie, tylko czemu, kurza twarz, nie chce mi jej pokazać?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted April 13, 2016 Author Share Posted April 13, 2016 15 godzin temu, asffaf napisał: Też mam problem. Zmieniłem redmi 1s na mi4. Zrobiłem synchronizację, skopiowalo mi SMS, historię połączeń tylko nie aplikacje, pulpit itp. Da się wymusić instalacje z chmury aplikacji? Konto Xiaomi / Chmura Xiaomi / Przywracanie z kopii / wybieramy kopię i OK, ale u mnie zatrzymuje się na 27%, a efektów na pulpicie nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted April 18, 2016 Author Share Posted April 18, 2016 Usunąłem starą kopię z Chmury Xiaomi. Po dwóch dniach utworzona została nowa kopia (ustawione wykonanie kopii co 7 dni). W międzyczasie zainstalowałem ostatni ROM. Dziś próbuję pobrać ustawienia pulpitu z nowej kopii, ale przywracanie zatrzymało się na 35%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Wczoraj też testowałem przywracanie z kopii na chmurze Xiaomi - przez cały dzień 6 % i stoi - zrezygnowałem całkowicie z kopii aplikacji i danych na tej chmurze bo to porażka jest .Przesyłanie danych max 20kB . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chantaz Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Ja również miałem problemy na Redmi Note 3 Pro i Redmi 3 jak zmieniałem systemy. Aplikacje się praktycznie nie ściągają, całą noc to się może 2% ściągało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Hej, chyba odkryłam, o co chodzi z tymi kopiami... Otóż jak się zaloguję przez maila - to pokazuje mi dane sprzed 3 lat. SMSy, połączenia, galerię itp. Czyli z jednego z poprzednich telefonów. Jak się zaloguję przez nr telefonu - to pokazuje najświeższe, sprzed kilku sekund. I mogę z chmury wysyłać sms itp. Dziś robiłam factory wipe i przywrócił mi tę najświeższą kopię, aktualną. Głupi jakiś strasznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 8 godzin temu, magyarek napisał: Hej, chyba odkryłam, o co chodzi z tymi kopiami... Otóż jak się zaloguję przez maila - to pokazuje mi dane sprzed 3 lat. SMSy, połączenia, galerię itp. Czyli z jednego z poprzednich telefonów. Jak się zaloguję przez nr telefonu - to pokazuje najświeższe, sprzed kilku sekund. I mogę z chmury wysyłać sms itp. Dziś robiłam factory wipe i przywrócił mi tę najświeższą kopię, aktualną. Głupi jakiś strasznie... Udało Ci się przywrócić kopię aplikacji pulpitu na telefon? Jeśli Ci się udało, to napisz jaki fon i które MIUI. Nie bardzo rozumiem Twój opis logowania przez e-mail. Ja w aplikacji Konto Xiaomi mogę zalogować się tylko przez nr tel. Proszę rozwiń temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 9 minut temu, wolf napisał: Udało Ci się przywrócić kopię aplikacji pulpitu na telefon? Jeśli Ci się udało, to napisz jaki fon i które MIUI. Nie bardzo rozumiem Twój opis logowania przez e-mail. Ja w aplikacji Konto Xiaomi mogę zalogować się tylko przez nr tel. Proszę rozwiń temat. Logowanie do konta Xiaomi podczas pierwszego rozruchu, w trakcie konfiguratora, odbywało się w czasach MIUI Polska, za pomocą numeru telefonu lub adresu e-mail. Teraz system automatycznie rozpoznaje kartę SIM przypisaną do konta i w konfiguratorze wpisuje się tylko hasło do konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Nie, ja mówiłam o logowaniu się do chmury via PC. W telefonie faktycznie, pamięta kartę i krzyczy tylko o hasło. A na stronie wygląda to tak, jakby miał dwa osobne konta, jedno na mail, z danymi sprzed 3 lat, i jedno na nr telefonu, z bieżącą kopią. Bez sensu to ciut, ale znalazłam kopię, której szukałam, i to mi do szczęścia wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 53 minuty temu, magyarek napisał: Nie, ja mówiłam o logowaniu się do chmury via PC. W telefonie faktycznie, pamięta kartę i krzyczy tylko o hasło. A na stronie wygląda to tak, jakby miał dwa osobne konta, jedno na mail, z danymi sprzed 3 lat, i jedno na nr telefonu, z bieżącą kopią. Bez sensu to ciut, ale znalazłam kopię, której szukałam, i to mi do szczęścia wystarczy A nie jest tak, że te dwa konta są dla różnych kart SIM (numerów telefonów)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Nie. Numer mam jeden i ten sam od 15 lat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Dnia 21.04.2016 o 07:39, wolf napisał: Udało Ci się przywrócić kopię aplikacji pulpitu na telefon? Jeśli Ci się udało, to napisz jaki fon i które MIUI. Hej, koledzy, ja nie wiem, z czym wy mieliście problem z tym przywracaniem z chmury Wczoraj wieczorem zrobiłam downgradzik do 6.3.10, nawet byłam gotowa na ręczne ustawianie wszystkiego po wipe, ale telefon mnie zapytał, czy przywrócić kopię z chmury, no to się zgodziłam, bo już późno było i spać mi się chciało Dzisiaj rano patrzę, a telefon wygląda dokładnie tak, jak przed downgradem (no tylko aplikacje bez ustawień, czyli trzeba się logować, ustawiać dzwonki i inne popierdółki). Oczywiście SMSy, połączenia, Galeria też jest... Mi4c, downgrade 6.4.14->6.3.10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Z kopii lokalnej zajęło by to kilka minut nie nockę a z romem w którym działa prawidłowo miała byś również swoje ustawienia aplikacji dzwonków i innych pierdółek. Jedyne co by zostało do zrobienia to co najwyżej odpowiedzi na pytania systemu przy pierwszych uruchomieniach aplikacji. Ale nie na 6.4.21 i Redmi 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 A ja nie twierdzę, że zajęło nockę. Włączyłam przywracanie i poszłam spać Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 W dniu dzisiejszym, na nowym Mi4, po instalacji najnowszego MIUI, udało mi się przywrócić kopię pulpitu. 24 apki ściągnęły się w ok. 30 min. Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem factory reset, a przywracanie kopii uruchomiłem w trakcie pierwszej konfiguracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Że tak zapytam. Korzystając z faktu, że telefon wyczyszczony i wyłączony pojechał na gwarancję, chcę sobie zrobić porządek w SMSach. Wykasować spamy, jakieś śmieci itp. Czy dobrze rozumiem, że jak teraz pousuwam je z chmury przez stronę i.mi.com, to jak będę przywracać na telefon po powrocie, to już mi się zsynchronizują wyczyszczone? Bo ostatnio pracowicie pousuwałam wszystko z telefonu i szlag mnie trafił, jak mi się znowu wgrały w całości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Tak. Jak zrobisz porządek na Mi Cloud, to nic niepotrzebnego nie wróci Ci do telefonu Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioben Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Ciekawe czy są lepiej zabezpieczeni od Apple. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts