goldie77 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Dnia 28.01.2016 o 11:54, AndropaX napisał: Trzeba mieć kartę usim Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ja mam kartę USIM z Orange. Wybieram preferowaną sieć Orange 4G LTE - mówi że rejestruje w sieci, po czym nie rejestruje i od razu przestawia na Orange 3g. Ten screen AndropaX - nie mogę go znaleźć nigdzie: Ustawiania/Urządzenie ? nie mam czegoś takiego jak Ty (albo jestem debilem i nie znalazłem). Ustawienia APN: Nazwa: internet APN: internet Proxy: nie ustawiono Port: nie ustawiono Nazwa użytkownika: internet Hasło: ***** (skąd mam wiedzieć jakie ?) Serwer, MMSC, Proxy dla MMS, Port MM - to wszystko jest jako nie ustawiono MCC: 260 MNC: 03 Tryb uwierzytelniania: brak Typ APN: default Protokół APN: ipv4/ipv6 Protokół APN podczas roamingu: ipv4 APN włączono. Dodam że jak zmieniłem nazwę z internet na orange oraz APN na orange - to w ogóle nie działało nic Pomocy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 A jesteś w ogóle w zasięgu sieci lte? Może po prostu nie masz blisko przekaźnika dlatego przerzuca Cię na 3g. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted April 9, 2016 Author Share Posted April 9, 2016 jestem w zasięgu oczywiście, na innym telefonie LG3Mini - LTE zasuwa w Orangu jak złoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Byłeś na tej stronie? Orange masz tam wszystkie ustawiania. Hasło: tez masz internet. Ale dziwne po u mnie po włożeniu karty sim miałem już wszystkie ustawienia poustawiane z automatu i nic nie kombinowałem Lte śmiga. Wprawdzie korzystam z nju ale to jedna sieć. Może spróbuj wyjąc kartę, żeby samo ściągnęło sobie dane ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 Tak byłem, słabo to wygląda, ale znalazłem coś innego, może pomoże, zobaczymy. Na razie jest kupa @AndropaX - czy Ty możesz mi powiedzieć GDZIE znajdę takie menu w MI4C jak na skrinie ? Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Ustawienia, informacje o telefonie, status urządzenia. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie77 Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 (edited) Dzięki, wszystko jasne... Typ sieci komórkowej - HSPA. No nie chce mi się telefon zarejestrować w 4G - to jakiś żart jest chyba... Edit. Dobra już wiem, kartę może i mam USIM ale ta dziadówa ma 2 lata - i nie łapie LTE. Przełożyłem ją do innego telefonu - tylko 3G. Kartę która ma rok włożyłem do MI4C i natychmiast zalogował się w 4G Orange. Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc. Edited April 10, 2016 by goldie77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts