xargos Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 (edited) Poradnik jak dotrzeć do uprawnień Google Play oraz włączyć je gdy są ukryte. (Sprawdzane na Mi4) Sam borykałem się z problemem odnalezienia tej zakładki. Bo jak widać poniżej, na liście aplikacji uprawnienia są zaszarzone, a w sekcji Panel sterowania->Uprawnienia -> uprawnienia -> nie ma "usługa Google Play" w ogóle No więc ustawienia uprawnień dla Google Play są w : Ustawienia -> Urządzenie ->Prywatność-> Lokalizacja-> Dostęp do lokalizacji -> Usługi Google Play ->Uprawnienia. Nie ma? W takim razie w opcjach "Lokalizacja" (j.w) wybieramy "Dostęp do mojej lokalizacji" (1), potem Historia lokalizacji Google (2). Pojawi się okno konfiguracji gdzie musimy uruchomić opcje lokalizacji i to samo dla naszego urządzenia. Wracamy i w oknie "Lokalizacja" wybieramy "Dostęp do lokalizacji" (3) i na liście powinien pojawić się "Usługi Google Play". Tam mamy opcje dla aplikacji "Usługi Google Play" (opcje wymuś zatrzymanie i wyłącz) łącznie z interesującymi nas uprawnieniami. Po zmianach możemy wyłączyć historię lokalizacji Google. Edited April 8, 2016 by xargos 1
Winiu89 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 U mnie tą drogą wygląda to tak samo jakbym wszedł przez "aplikacje" czyli wszystko na szaro Wysłane z mojego Mi-4c
xargos Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 Uruchamia ci się okno z miui a mi z androida. Może ktoś jeszcze zweryfikuje ten bug. Bo zakładam że bug jest u mnie. A może ma to związek z wersją jądra. U mnie 6 u ciebie 5.11
cort06 Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 ja również mimo to nie mam tych ustawień... a przydałoby się ograniczyć upraawnmienia. Szczególnie do lokalizacji ze względu na opisywany przezemnie w innym dziale problem...
strawinski Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Co należy ustawić w fonie, żeby widział, że już nie mieszkam w Polsce? Mam włączone wszystkie usługi lokalizacyjne. Czy pozostaje instalacja ROMu na czysto?
cort06 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Co należy ustawić w fonie, żeby widział, że już nie mieszkam w Polsce? Mam włączone wszystkie usługi lokalizacyjne. Czy pozostaje instalacja ROMu na czysto? Jak to żeby widział, że nie mieszkasz w Polsce? A gdzie Ci pokazuje, że mieszkasz w Polsce? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
KLP89 Posted September 2, 2016 Posted September 2, 2016 Odnośnie tematu, Powyższy sposób nie działa - dalej mam szare pole zarządzanie uprawnieniami. Dodam że mam roota ale nie wiem jak sobie poradzić z wyłączeniem lokalizacji dla sklepu play... komuś się to udało?
xargos Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 W miui 8 nie trzeba już tak kombinować (choć sposób opisany wyżej nadal mi działa - na pewno wchodzicie przez " Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia ->Prywatność-> Lokalizacja-> Dostęp do lokalizacji -> Usługi Google Play ->Uprawnienia" ?). Teraz można określić uprawnienia dla usług google play z "Panel Sterowania -> Uprawnienia-> Menadżer uprawnień" i tam wchodzicie w kolejnej aplikacje (Aparat, Czujniki na ciele itd) i na liście jest Usługi google play gdzie możemy je zatwierdzić lub nie. Dać screeny?
cort06 Posted September 18, 2016 Posted September 18, 2016 U mnie ten sposób mimo wszystko nie działa. Nie mam usług na liście w menedżerze uprawnień. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
xargos Posted September 19, 2016 Author Posted September 19, 2016 U mnie to tak wygląda. A u was w Czujniki na ciele co jest?
marioforever Posted January 26, 2018 Posted January 26, 2018 Dnia 2.09.2016 o 12:26, KLP89 napisał: Odnośnie tematu, Powyższy sposób nie działa - dalej mam szare pole zarządzanie uprawnieniami. Dodam że mam roota ale nie wiem jak sobie poradzić z wyłączeniem lokalizacji dla sklepu play... komuś się to udało? na Globalu 8.2.9.0 wyłaczenie lokazlizacji sklepu Play i innych w: Panel sterowania-->uprawnienia-->uprawnienia-->lokalizacja i tam masz sklep play który można wyłączyć.
KLP89 Posted January 26, 2018 Posted January 26, 2018 na Globalu 8.2.9.0 wyłaczenie lokazlizacji sklepu Play i innych w: Panel sterowania-->uprawnienia-->uprawnienia-->lokalizacja i tam masz sklep play który można wyłączyć.Wow ale z Ciebie archeolog przesiadłem się z Redmi Note 3 Pro na iPhona SE a od miesiąca korzystam z OnePlusa 5T Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
marioforever Posted January 26, 2018 Posted January 26, 2018 Ze wcześniejszych wpisów inni nie mogli znaleźć więc chyba w różnych wersjach jest w innych miejscach napisałem jak jest na 8.2.9.0. gdyby ktoś szukał.
Recommended Posts