Kropek Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Koniecznie daj znać! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Na jakieś 30 telefonów dzisiaj, nie zawiesiłem, ani nie wyciszyłem mikrofonu uchem także albo się poprawili albo to fart. Zobaczymy jeszcze jutro:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpiast Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Edit: Znalazłem już Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Dnia 16.09.2016 o 12:08, jabartu napisał: Jako ciekawostkę mogę podać że u mnie przy włączonej blokadzie przy twarzy w czasie rozmowy czasami włączyła się aplikacja notatki. redmi3-root-MIUI8.1v6.9.8 Nie wiem czy to kogoś pocieszy ale dokładnie to samo mam na Redmi 2 i najnowszym romie eu 6.9.15. Czujnik zbliżeniowy działa zupełnie przypadkowo i na 4 odebrane rozmowy przy dwóch włączyły się notatki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Notatki to mały pikuś. Gorsze jest rozłączanie, dzwonienie w tym samym czasie co innych osób, wyciszanie itd 😂 Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek_r1 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 No nie chcę zapeszać, ale po aktualizacji do 6.9.15 jakby się polepszyło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 5 godzin temu, arek_r1 napisał: No nie chcę zapeszać, ale po aktualizacji do 6.9.15 jakby się polepszyło. Niestety problem dalej jest. Nie tak często ale notatki, zawieszenie rozmowy albo wyciszenie mikrofonu czasami sie zdarzą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Plus taki, że jest to rzadsze. Nikt nie ma pomysłu dlaczego tak się dzieje? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vsiok Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Mam ten sam problem niestety. Podczas gadania zawiesza mi rozmowe lub wycisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 To na 90% wina romu (oprócz przypadków uszkodzonego czujnika). Miałem tak w Redmi2, odpalało notatki, rozłączało i robiło różne dziwne rzeczy, niezależnie od ustawień wygaszania ekranu przy twarzy. Po wgraniu romu eu 6.9.22 problem nie istnieje. Na Redmi 3 mam od momentu wprowadzenia globala zawsze najnowszą wersję dev i tego problemu nie uświadczyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzechuXX Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) Ten sam problem. Najnowszy rom dev. Na końcówce 22 nie było problemu. W tej kalibracji systemowej wykrywa tylko zakrycie czujnika jakaś czarną tacką. Palca nie wykrywa. Redmi Note 3 SE Edited October 4, 2016 by CzechuXX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Dnia 4.10.2016 o 15:17, FromWP napisał: To na 90% wina romu (oprócz przypadków uszkodzonego czujnika). Miałem tak w Redmi2, odpalało notatki, rozłączało i robiło różne dziwne rzeczy, niezależnie od ustawień wygaszania ekranu przy twarzy. Po wgraniu romu eu 6.9.22 problem nie istnieje. Na Redmi 3 mam od momentu wprowadzenia globala zawsze najnowszą wersję dev i tego problemu nie uświadczyłem. No właśnie a u mnie ten problem pojawia się przy globalu (wersja beta), aktualizowanym za każdym razem gdy wchodzi update (czytnik sprawdzałem - działa poprawnie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Działa wam już normalnie ten czujnik przy rozmowach? Wysłane z Huawei P9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 (edited) Dnia 20.09.2016 o 10:39, arek_r1 napisał: Wczoraj nie dzialal ja trza. Dzis byla aktualizacja i poki co nie bylo problemow. Edited October 21, 2016 by mondeoklub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Jeszcze nie sprawdzałem z nowym romem ale generalnie póki co to loteria.. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Odkąd mam telefon, czyli jakieś 3 tygodnie, cały czas działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Po dzisiejszej aktualizacji odnoszę jakieś nieodparte wrażenie, że coś się poprawiło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 U mnie pierwsze odebrane polaczenie po aktualizacji i zawieszone polaczenie za sprawa ucha ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 ja miałam to samo.... po aktualizacji na 6.10.27 od razu zawieszona słuchawka.... chociaż muszę przyznać, że na ostatnich dwóch softach naprawdę rzadko się to zdarzało.... ktoś gdzieś pisał, że zrobił kalibrację wchodząc vol+ i power i tam gdzieś to można wykonać - jednak jak zobaczyłam chińskie krzaczki to yyyy... może ktoś podpowie co i jak... ? no chyba, że to to samo co diagnostyka z samouczka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 37 minut temu, marglcia napisał: jednak jak zobaczyłam chińskie krzaczki to yyyy... może ktoś podpowie co i jak... ? To może podpowiem, innym mniej doświadczonym też się może przydać. 1. Uruchamiamy wyłączony telefon trzymając jednocześnie klawisze vol+ i power. Uruchamia się takie menu serwisowe: Żeby zmienić język na angielski klikamy drugi od dołu po prawej klawisz zaznaczony na tym obrazku na czerwono: Zmienia nam się język na normalny i mamy dostęp do różnych funkcji: Jak klikniemy w sensor test to odpali się menu testowania i kalibracji sensorów: W tym przypadku interesuje nas Proximity sensor, klikamy i mamy: I tu możemy sprawdzić, ewentualnie skalibrować. Z innymi funkcjami, testowaniem, kalibracją podobnie. Po angielsku już trochę łatwiej, trzeba się tylko chwilę pobawić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 FromWP dzięki wielkie za pomoc! w końcu ten tryb po ludzku wygląda.... zrobiłam kalibracje i będę testować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 FromWP dzięki wielkie za pomoc! w końcu ten tryb po ludzku wygląda.... zrobiłam kalibracje i będę testować I jak? Pomogła kalibracja? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 tak mi się wydaje - bo od tego momentu nie zawiesił mi się ani razu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 To muszę u siebie też spróbować. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 U mnie odpukać ale od miesiąca totalny spokój. Nawet 1 incydentu nie bylo, a rozmów dziennie mam koło 50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrmrooz Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Jaki soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 5 godzin temu, mrmrooz napisał: Jaki soft? Najnowszy. Aktualizuję co pt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gren Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 (edited) Cześć podczas włączania trybu serwisowego Vol+ i power na ekranie pozuje się ikona telefonu i kabla o co może mu chodzić chciałem skalibrować czujnik zbliżeniowy nie działa podczas rozmowy.. Edit. u mnie wystarczyło wyłączyć i włączyć te opcje wygaszania ekranu Edited December 10, 2016 by Gren Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian1987 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Witam. Co prawda mam redmi 4x ale problem ten sam. Dziś zauważyłem, że nie wygasza telefonu podczas rozmowy i czujnik światła nie działa prawidłowo. Zrobiłem tak jak ktoś tu napisał żeby usunąć odcisk palca i blokady. O dziwo po zrobieniu tego zaczęło wszystko działać jak trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
spongebob44 Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Problem z przypadkowym włączaniem się opcji telefonu podczas połączenia rozwiązany. Wystarczyła wymiana aplikacji systemowej na inny menedżer połączeń. Telefon + Kontakty i Połączenia Oto aplikacja która załatwia problem https://play.google.com/store/apps/dev?id=9069494661257660111 Potem: zmiana domyślnej aplikacji połączeń itd... Wszystko opisane na filmiku co należy po instalacji zrobić (niestety nie po polsku): https://www.youtube.com/watch?v=Arghkdd278E Pozdrawiam Xiaomi Redmi 6A Global Version Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts