sdaniel1 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Cześć Mam Pytanie. Czy ktoś z Was ma problem z LTE? Po włączeniu preferowanej sieci LTE cały czas telefon gubi zasięg. Karty włączają się i wyłączają. Na Lumii 950 Xl LTE mam cały czas w tych samych miejscach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Jaki ROM masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdaniel1 Posted April 3, 2016 Author Share Posted April 3, 2016 Oryginalny chiński Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Aktualizują te chińskie stable,jak często. Czy warto kupować jak by miał Mi 5 zostać tylko z tym romem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdaniel1 Posted April 3, 2016 Author Share Posted April 3, 2016 Moim zdaniem warto ponieważ Global rom w końcu będzie dostępny. Ogólne wrażenia ze sprzętu są ok. Miui jest ciekawe (to mój pierwszy smartphone chińskiego producenta). Co do częstotliwości aktualizacji nie wypowiem się ma telefon kilka dni. ogólnie jest ok tylko te LTE mnie boli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 moze nie zrozumiałem. Probowales wyłączyć automatyczne szukanie sieci, a wybrac preferowana? U mnie virgin tak szalal, ale ustawiłem plusa na sztywno i trzyma ladnie zasieg(tylko, ze to nie na mi5 bo jeszcze go nie mam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 30 minut temu, sdaniel1 napisał: Moim zdaniem warto ponieważ Global rom w końcu będzie dostępny. Ogólne wrażenia ze sprzętu są ok. Miui jest ciekawe (to mój pierwszy smartphone chińskiego producenta). Co do częstotliwości aktualizacji nie wypowiem się ma telefon kilka dni. ogólnie jest ok tylko te LTE mnie boli. A jaka sieć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdaniel1 Posted April 3, 2016 Author Share Posted April 3, 2016 Pierwsza karta Orange a druga Plus. Na drugiej ustawiony LTE. Faktycznie ustawione mam automatyczne wykrywanie sieci, ustawie na sztywno i zobaczę co się będzie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasodyl Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Miałem to samo ale po ustawieniu manualnym 4g na jednej karcie i2g na drugiej problem ustąpił. Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdaniel1 Posted April 5, 2016 Author Share Posted April 5, 2016 Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 (edited) To ja dodam, że pomimo ustawienia 3g nadal mam problemy z DUAL SIM. Mam ustawione, że karta 1. to domyślne dzwonienie, a karta 2. to domyślny internet (na obu mam obie usługi dostępne). Przy ustawieniu LTE dla 2. karty, 1. czasami się wyłączała... Pomagał restart telefonu, albo zmiana trybu na 2. karcie. Musiałem zatem zrezygnować z LTE... Jednak mimo ustawienia na 3G, nadal zdarzają mi się problemy. Czasami po prostu aplikacje piszą, że internet niedostępny i muszę znów resetować telefon/ zmieniać tryb internetu. Co ciekawe wyłączenie/włączenie transmisji danych nie pomaga... Problem wystąpił nawet dziś na świeżym romie chińskim stable MIUI 7.2.11.0. Zdarzyło mi się też, że telefon leżąc na biurku nie przyjął połączenia przychodzącego. Dopiero po chwili był SMS, że ktoś dzwonił. Zasięg raczej był, bo to centrum miasta i zawsze mam full LTE/HSDPA. Podsumowując: szału nie ma Edited April 13, 2016 by Segor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Segor w jakiej sieci masz karty sim? Mi w PLAY co jakiś czas zdarza się tak samo z połączeniem przychodzącym na LG-ku jak i u żonki na IPHONIE. Również mieszkamy w centrum miasta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 T-mobile jako pierwsza karte (default rozmowy) i Orange na drugiej (default internet). Na obu mam dostępne rozmowy i pakiety internetowe. Spróbuję ustawić zarówno dial jak i internet na tę samą kartę, zobaczymy jak takie ustawienie się sprawdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 W takim razie nie mam pojęcia. Albo trafiłeś z tym połączeniem przychodzącym akurat na jakąś "dziurę". Na prawdę jest to bardzo rzadkie, ale zdarza się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 A mi nie działa LTE w NJU Powinien łapać... a tu nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 (edited) To ja mam pytanie inne, bo przeważnie na drugim slocie SIM nie ma obsługi 3G/4G/LTE... czy w Mi5 2gi slot SIM na pewno obsługuje więcej niż 2G? Wg GSM Arena na drugim slocie jest tylko 2G, podobnie twierdzi PDA DB. Edited April 14, 2016 by K4r0lSz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 (edited) Na obu slotach są wszystkie usługi. Ja na drugim używałem LTE, na pierwszym próbowałem to szwankował, ale dało się ustawić. Zaraz zamienię karty i spróbuję jeszcze raz LTE na pierwszym slocie, abyś miał pewność. Edit: potwierdzam, na pierwszym slocie też działa LTE. Co nie zmienia faktu, że ja nadal mam problem z netem w tym dual simie... Nadal zacina mi się i jest niedostępny i muszę resetować ustawienia... Edited April 14, 2016 by Segor Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidus Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Miałem podobnie-telefon gubił zasięg.Wystarczyło zmienić APN na odpowiedni i śmiga aż miło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Sprawdźcie APN oraz wyłączcie Inteligentne oszczędzanie baterii w Ustawienia->Więcej->Bateria, bo to może powodować zrywanie się transmisji danych (na Mi4 niedawno był ten problem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogartus Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 A jak zmianiłeś sidus APN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Ja może zaktualizuję swoją wypowiedź. Wcześniej zmieniałem APNy, ale nadal były problemy. W aktualnej wersji softu China Stable 7.3.4 wydaje mi się, że już działa ok. Od kilku dni mam włączone LTE i jeszcze nie zauważyłem problemów z niedostępnością na drugiej karcie (ale też rzadko ktoś dzwoni, więc pewności nie mam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Połączył się ktoś z LTE z Plusa? Ja za cholerę nie mogę, ni to ręcznie ani automatycznie. Ręcznie wybieram Plus 4G, ale i tak łączy z 3G. Dual sim, druga karta to Play, łączy bez problemu, nawet 4G+. Wiem, że mi5 nie ma band 20, ale to 800MHz których Plus i tak nie używa. Karty zamieniałem miejscami, bez skutku. Łączy tylko 3G, ale i tak muli i zrywa połączenie jak u mojego przedmówcy. Rom to 6.8.12 MIUI 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 A ta karta pracuje w LTE na innym telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 (edited) Tak, Redmi 2 Pro łapie 4G bez problemu, identyczna wersja softu (6.8.12). Edited August 23, 2016 by waldzias Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 W redmi pewnie zmieniałeś ustawienia apn kiedyś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Nic nie zmieniałem, ale widzę, że nie tylko ja mam ten problem: https://miuipolska.pl/forum/topic/12913-mi5-nie-działa-tryb-lte/?_fromLogin=1#replyForm Brak LTE bym jeszcze przeżył, ale to niestabilne 3G mnie dobija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Spróbuj wrzucić tryb LTE only i zobacz czy się zalogujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 A spróbuj zrobić tak jak ja: wejdź w ustawienia profilu baterii, w opcji wyboru 3g/4g zaznacz "włącz", następnie wejdź w ustawienia sieci na karcie sim i zaznacz tylko "2g". U mnie przy tej konfiguracji ciągnie zasięg LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldzias Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 A gdzie są te ustawienia profilu baterii, bo nie mogę znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Tu pacz http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/12913-Mi5-nie-działa-tryb-LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu100 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Działa Wam internet w Play? Wszystko co dało się zrobić zrobiłem i bez rezultatów. Czasem pokazuje się powiadomienie o braku połączenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Setop Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Witam, mam pytanie dotyczące 2 kart, czy jeśli są włożone 2 karty ( 1 do dzwonienia, 2 do internetu ) oraz udostępnię internet z telefonu na laptopa i będę prowadził rozmowę telefoniczna internet nadal na laptopie powinien byc ? u mnie po odebraniu rozmowy na komputerze internetu brak. Da się to zmienić? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Nie da się bo jest tylko jedna antena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Setop Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Wszystkie tel z dual SIM tak mają ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Większość dostępnych na rynku, jak chcesz żeby dwie karty działały, musisz znaleźć telefon z active dual sim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts