PULMONEZZ Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Cześć, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat reprodukowanego dźwięku z jack'a ? Mam zamiar kupić Hybrydki wraz ze smartfonem i jestem ciekaw czy ktoś ma już jakieś doświadczenia związane z audio na słuchawkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmaciejewski Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Audio na słuchawkach jest lepsze niż w jabłku a w ogóle nie ma co porównywać z lg czy samsungiem. Zdecydowanie bardzo dobra jakość plus korektor plus specjalne ustawienia do poszczególnych słuchawek. Zdecydowanie na plus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Na Pistonach V2 telefon gra głośniej jak Redmi Note 4G i szczegółowość jest większa. Jakość jak najbardziej na plus. To chyba mój pierwszy tak dobrze grający smartfon Swypnięte z Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PULMONEZZ Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 Dzięki za wasze opinie, myślę że nie zawiodę się na tym smartfonie jeśli chodzi o audio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Audio jest ok a mam porównanie z Mi3. Będzie jeszcze lepsze jak pobawisz się z Viper Fx ale to po odblokowaniu bootloadera + root + inne zabawy opisane w dziele turotrial. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PULMONEZZ Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 Prośba o odblokowanie bootloadera zakończona pomyślnie, a ja bez roota i Xposed nie mógłbym żyć a w moim poprzednim urządzeniu miałem ViperFX i rzeczywiście dawał pozytywne rezultaty Także dzięki za radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 (edited) no to ja mam taki problem, podłączyłem po kablu telefon z radiem w samochodzie dramat - po 1 sekundzie muzyka ścisza się do zera, nie wiem jak na to zaradzić. Wygląda na to, że starego samsunga S5 będę musiał trzymać do muzy w samochodzie. A może znacie rozwiązanie? Po bluetooth gra moim zdaniem dziwnie, nie wiem czy to kwestia ustawienia equlizera, czy tego, ze telefon myśli, że są podłączone słuchawki ale dźwięk jest metaliczny/strasznie szczegółowy, no nie da się tego słuchać. Edited April 26, 2016 by rafalopatika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 (edited) 2 godziny temu, rafalopatika napisał: no to ja mam taki problem, podłączyłem po kablu telefon z radiem w samochodzie dramat - po 1 sekundzie muzyka ścisza się do zera, nie wiem jak na to zaradzić. I zgaduję, że jak dasz głośność w górę to gra na głośniku telefonu? U mnie jest tak samo na słuchawkach, jak włożę jacka szybko do gniazda to zagra na słuchawkach sekundę i cisza, jak dam głośność w górę to gra na głośniku telefonu. Rozwiązałem to następująco: wkładam jacka do połowy, telefon już go widzi a po około 5 sekundach wkładam go do końca, wtedy telefon już poprawnie widzi słuchawki i odtwarza na nich, jako że są z mikrofonem to mikrofon też działa poprawnie. Wiem, że to głupio brzmi i sam bym pewnie w to nie wierzył ale u mnie to zawsze skutkuje. Edited April 26, 2016 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matisnh Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 U mnie dzieje się podobnie gdy wpinam głośnik nokii. Jak szybko wepnę RN3 Pro go widzi ale i tak gra przez wbudowany głośnik. Muszę wkładać go wolno i mocno dociskać do końca. Ze słuchawkami Soundmagic nie ma tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 na słuchawkach działa mi poprawnie, problem zauważyłem w samochodzie, sprawdzę tą metodę. Na razie jestem lekko wkurzony, bo bardoz mi zależy na dobrej jakości muzyki w samochodzie. Miałem Galaxy Note 3 i grał super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 (edited) Mam to samo Na słuchawkach działa bezproblemowo, a przy normalnym podłączaniu w samochodzie gra z wbudowanego głośnika (na ekranie jest ikona słuchawek). Sposób z powolnym wkładaniem działa. Edited April 27, 2016 by rzadzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrok31337 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Mam gówniane słuchawki z kompletu LG G3 który grał fatalnie, a na Note3 Pro można już słuchać na nich muzyki bez krzywienia się Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Dnia 26.04.2016 o 12:50, Mark1991 napisał: Rozwiązałem to następująco: wkładam jacka do połowy, telefon już go widzi a po około 5 sekundach wkładam go do końca, wtedy telefon już poprawnie widzi słuchawki i odtwarza na nich, jako że są z mikrofonem to mikrofon też działa poprawnie. Wiem, że to głupio brzmi i sam bym pewnie w to nie wierzył ale u mnie to zawsze skutkuje. kurcze za każdym razem innaczej działa, raz dobrze raz źle. Pliz napisz czy najpierw włączasz muzykę (juz gra) i wpinasz jacka czy najpierw jacka do połowy, po 5 sek do końca i wtedy odpalasz muzykę? THX p.s. dodatkowo przy odtwarzaniu Tidal/Spotify często nagle bez powodu muzyka się wyłącza mimo, że jest uruchomiona playlista. Dziś odkryłem, że jakość zdjęć w trybie panorama jest tragiczna (pliki 400kb). Kurdę - strasznie zależało mi na muzyce i zdjęciach a ten telefon obie rzeczy ma schrzanione po maksie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Najpierw jack potem włączamy muzykę. Do muzyki używam Spotify i nic sié nie wysypuje, trzeba tylko ustawić kłódkę i zmienić ustawienia oszczędzania energii co już dziś było omawiane w innym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 THX ustawić kłódkę? Gdzie? Wystarczy raz czy za każdym razem jak odpalam Spotify/Tidal ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Uruchom Spotify, wyjdź za pomocą przycisku Home, wtedy użyj lewego przycisku funkcyjnego, otrzymasz listę uruchomionych aplikacji, Znajdź Spotify i pociągnij je w dół, wtedy w prawym górnym rogu pojawi się pomarańczowa kłódka. Wystarczy to zrobić raz, dopóki sam tego nie zdejmiesz to telefon będzie pamiętam że ta aplikacja ma mieć kłódkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Wielkie dzięki, jeszcze żeby to cholerstwo grało bez problemów podłączone kablem w samochodzie nie mogę żyć bez Tidala Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Problem z jackiem jest bardziej irytujący niż mi się na początku wydawało. Wczoraj po wyjęciu wtyczki telefon cały czas kierował dźwięk przez wyjście słuchawkowe. Nie mogłem nawet rozmowy normalnie prowadzić, bo nie słyszałem rozmówcy. Dopiero restart pomógł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Czasem jakość dźwięku nie zależy przede wszystkim od słuchawek/głośników? Telefon można skorygować korektorami przecież, Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Sprawdzał ktoś na nowszych ROMach, czy problem z jackiem cały czas występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 na najnowszym rom global dev z 28.04 jest to samo. Niestety ten problem + marna jakość panoram + fatalna jakość aparatu z przodu jak dla mnie dyskwalifikuje ten telefon i wracam do samunga (note 3 za te same pieniądze jest jak Porsche) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin7d Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Nie przesadzajcie juz z tą fatalną jakością aparatu. Jak dla mnie to jakość zdjęć robionych przednim aparatem jest wystarczajaca. Tylny natomiast jako aparat główny powinien mieć troche lepszą ostrość przy słabszym swietle 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalopatika Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) po ostatniej aktualizacji softu (MIUI 7 Global 6.5.19 / Beta) jest jakby lepiej - i działa BT i działa o jacku w samochodzie ciesze się Edited June 1, 2016 by rafalopatika dodane info Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 29 minut temu, rafalopatika napisał: po ostatniej aktualizacji softu (..) Którą wersję softu wgrałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts