Nezumi Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 29 minut temu, ada napisał: ale właśnie bez odblokowania BL... Nie wiem czy w Globalu jest PL język na Redmi 3 już, ale bez odblokowania BL jest troszkę zabawy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 36 minut temu, ada napisał: ale właśnie bez odblokowania BL... Ale czego się boisz? Sam proces odblokowywania jest łatwiejszy, niż wgrywanie ROM'u.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfasz Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Przecież narazie NIE MA dobrego, działającego ROMU dla wersji PRO ! Wiem bo to przerabiam od 2 tyg.! BL w tym momencie nie da się odblokować, a wersje romu dla zwykłego Redmi 3 na zablokowany BL niby działają ale albo nie działa czytnik linii papilarnych albo inne rzeczy lub np. telefon nie łapie zasigęu - widzi karty sim ale nie może ich "zarejestrować" Więc bez sensu pisać takie rzeczy. Stan na dzień dzisiejszy jest taki że, nie ma nic w pełni sprawnego i dobrze działającego - pewnie będzie ale NIE MA! Ja też kupiłem Redmi 3 Pro bo na tym forum przed zakupem wyczytałem porady, że to te same romy co dla zwykłego Redmi 3 i że nie będzie problemów - jednak PROBLEMY na tą chwilę są i kupując trzeba mieć tą świadomość! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 @kajfasz Kupując Xiaomi, które jest na rynku krócej jak 2miesiące trzeba wiedzieć, że problemy są, a nie tylko przy Redmi3. Romy, aktualnie są te same, jest język polski w nim, piątek "niedługo" więc... BL odblokujesz na china dev bez problemu, a wykrzykniki nie potrzebne, krzyczeć nie musisz. PS: Lekcja języka polskiego: przed znakami "?" oraz "!" nie wstawiamy kropek, nie robimy przerw. To tak na przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfasz Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Przepraszam za wykrzykniki ale trochę się bulwersuje jak widzę tego typu porady. Nie podoba mi się, że niektóre "porady" nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, a jednak się pojawiają i osoby pytające biorą je za pewniki i nimi się sugerują np. kupując telefon jak ja. Niech sobie będą takie porady ale np niech przy nich będzie; "tak myślę", "tak sądzę", "wydaje mi się" itp. Wiadomo, że to nowy model i wiadomo, że trzeba czekać i w końcu będzie ok ale jednak w tym momencie ok nie jest i trzeba to zaznaczać osobom, które o to pytają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Jeżeli ktoś kupuje Xiaomi, to powinien mieć minimalne pojęcie o tym, co zrobić z telefonem oraz czym ta firma jest. Tutaj się od zawsze pisze o tym, że od premiery nowego telefonu trzeba mu dać te 2 miesiące (czasami 3), aby soft został dopracowany, bo z tego co można zauważyć na en.miui, to Xiaomi patrzy na zgłoszenia ludzi. Po prostu pierwsi użytkownicy danego telefonu są takimi "beta testerami". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ada Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 (edited) czyli po pewnym czasie będę mogła bez problemu sobie zainstalować? Dla mnie nie jest to aż takie ważne bo na razie mogę używać ang menu, jednak wygoda zawsze byłaby większa. A w tych wszystkich sprawach jestem niestety zielona... dlatego chodziło mi o to czy po pewnym czasie będzie dostępne polskie menu bez konieczności odblokowania BL? Edited April 27, 2016 by ada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Na dzień dzisiejszy polski język już jest, ale konieczne jest odblokowanie BL. Język polski będzie również dodany do romów Global od Xiaomi, wtedy na zablokowanym BL, również będzie można korzystać z polskiej lokalizacji. Nie wiem tylko czy już jest w tym Global pl, czy dopiero będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ada Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 ok dziękuję bardzo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisban Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Witam serdecznie na aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=6107904212 na pytanie o język polski poinformowano mnie, że jest global europe. Czy to oznacza,że mają już te telefony z wgranym oficjalnym oprogramowaniem z językiem polskim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 (edited) Wszystko będzie jasne, jak typ z allegro poda wersję MIUI. Edited May 13, 2016 by wajs Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisban Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 1 godzinę temu, wajs napisał: Wszystko będzie jasne, jak typ z allegro poda wersję MIUI. od sprzedawcy dostałem informację: MIUI 7.0 based on Android 5.1 OS(Lollipop) Jednak ciężko mi się połapać co to może znaczyć, pogubiłem się.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conor Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 (edited) 17 minutes ago, fisban said: Jednak ciężko mi się połapać co to może znaczyć, pogubiłem się.... To że gość telefonu w łapie nie miał i nie jest w stanie podać ci numeru wersji. To coś takiego powinno być: Choć stwierdził że Global Europe czyli zapewne rom od xiaomi.eu ponieważ oryginalne MIUI ma global/dev. Edited May 13, 2016 by Conor Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisban Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 ok rozumiem dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Mam pytanie: czy XRN3P dostanie Androida 6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarosword14 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Moim zdaniem sprzęty takie jak Redmi 3, czy Redmi Note 3 Pro będące na Snapach prędzej dostaną Androida 6 niż te z MTK (jeśli w ogóle), np. na Redmi 3S ze Snapdragonem 430 już jest dostępny ROM developerski MIUI 8 właśnie z bazą Androida 6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Czyli jest jakaś szansa, że zwykły Redmi 3 także otrzyma 6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Nawet jak otrzyma, to tylko zamiana numerku w informacji o telefonie, a głębiej w build.prop. Samo MIUI ostro kastruje Androida na rzecz własnych funkcji. Więc poprawy baterii nie zauważysz. Wydajności też pewnie nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Nah, nowy Android nic Ci nie da prócz zmiany cyferki w info o telefonie... a czasem wychodzi gorzej jak było (patrz Mi4 i pierwsze pół roku z Andkiem 6...) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 (edited) 1 minutę temu, Erlo17 napisał: MIUI 7.3.9. z androdem 6.0.1 MM na xiaomi redmi note 3 pro: http://en.miui.com/thread-300096-1-1.html Edited June 27, 2016 by Erlo17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Ciekawe w takim razie kiedy będzie oficjalnie android 6.0 dla RN3P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Ciekawe w takim razie kiedy będzie oficjalnie android 6.0 dla RN3P. Jak będzie to będzie Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 A widzieliście Redmi 3X? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Tak, to wersja redmi 3s dla chińskiego operatora. 2/32 pamięci Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkarol Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 moi drodzy. mam redmi note 3 mtk. jest dla mnie troche za duzy. czy jest sens zamieniac go na redmi 3 pro? co bym zyskal, co stracil? na korzysc redmi 3 pro jest chyba procesor i bateria. jesli chodzi o note 3 mtk lepszy wyswietlacz. jak z kamera oraz reszta sprzetu? mozecie mi doradzic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkarol Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 a aktualizacje androida (tak, wiem, to tylko numerek w ustawieniach :P) raczej bardziej prawdopodobne dla snapa, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 @cincin27 Czy custom romy dla Redmi 3 Pro wprowadzą androida 6.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Dnia 30.07.2016 o 14:03, frytki napisał: @cincin27 Czy custom romy dla Redmi 3 Pro wprowadzą androida 6.0? a co Ci da Android 6.0? Prócz cyferek w informacji o telefonie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 @cincin27 Nie wiem czy wiecznie będę chciał siedzieć na MIUI. Ostatni raz styczność z tym systemem miałem przy okazji wersji 4(?) parę lat temu i nie wiem czy mi podejdzie... @Nezumi Po prostu uważam, że dobrze mieć najnowszą dostępną wersję systemu. Dlaczego wśród niektórych androidowców panuje usilne przekonanie, że nie trzeba podnosić wersji systemu do wyższej? To chyba po prostu usprawiedliwianie olewactwa producentów telefonów... Skoro Redmi 3S ma 6.0, a teoretycznie nie różni się niczym poza CPU w stosunku do Redmi 3/Pro to dlaczego ten drugi nie ma jeszcze 6.0? Pytanie tak czy siak już nieaktualne, bo wybrałem 3S, m.in. z powodu numerku 6.0... Skoro mogę mieć nowszy to dlaczego mam wybierać starszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 9 minut temu, frytki napisał: @cincin27 Nie wiem czy wiecznie będę chciał siedzieć na MIUI. Ostatni raz styczność z tym systemem miałem przy okazji wersji 4(?) parę lat temu i nie wiem czy mi podejdzie... @Nezumi Po prostu uważam, że dobrze mieć najnowszą dostępną wersję systemu. Dlaczego wśród niektórych androidowców panuje usilne przekonanie, że nie trzeba podnosić wersji systemu do wyższej? To chyba po prostu usprawiedliwianie olewactwa producentów telefonów... Skoro Redmi 3S ma 6.0, a teoretycznie nie różni się niczym poza CPU w stosunku do Redmi 3/Pro to dlaczego ten drugi nie ma jeszcze 6.0? Pytanie tak czy siak już nieaktualne, bo wybrałem 3S, m.in. z powodu numerku 6.0... Skoro mogę mieć nowszy to dlaczego mam wybierać starszy? Bo MIUI/=/Android... Ma własne rozwiązania, własne aktualizacje. Także nazywanie kogoś korzystającego z MIUI "Androidowcem" jest średnio trafne... No i telefony Xiaomi kupuje się dla MIUI, więc nie wiem jaki jest sens, w np. Cyanie na Xiaomi... Chcesz Cyana, to sobie kup np Moto/Lenovo ;-; Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytki Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Przed chwilą, Nezumi napisał: Bo MIUI/=/Android... Ma własne rozwiązania, własne aktualizacje. Także nazywanie kogoś korzystającego z MIUI "Androidowcem" jest średnio trafne... No i telefony Xiaomi kupuje się dla MIUI, więc nie wiem jaki jest sens, w np. Cyanie na Xiaomi... Chcesz Cyana, to sobie kup np Moto/Lenovo ;-; Są 3 liczące się systemy: iOS, WP (w10m) i różne wariacje Androida. MIUI to jest android. Ale nie kłóćmy się o to. Ten telefon kupiłem tylko dlatego, że lumie (windows 10 mobile) zaczęły się uwsteczniać. To co microsoft wyprawia od ostatniego roku woła o pomstę do nieba. Chciałem czegoś nowego. Miałem już kiedyś iPhone (premiera modelu 3G w Polsce, potem 3GS), ale zawsze irytowała mnie zamkniętość tego systemu, więc bawiłem się w JB i fanowskie modyfikacje, które później przywłaszczał sobie zadowolony Steve i wprowadzał do oficjalnych aktualizacji. Teraz chciałbym na dobre wsiąknąć w Androida, bo choć miałem już kilka telefonów z tym systemem, to zawsze na krótko. Xiaomi zachęciło mnie stosunkiem cena/jakość i wsparciem społeczności w Polsce, która widzę jest naprawdę liczna. Mam też MiBandy od 1 przez 1S do 2 i jestem zachwycony jak za niewielkie pieniądze, można "liznąć" nowych trendów. Póki co nie widzi mi się wydawać 500/1000/1500 na smart zegarek, który w dodatku wytrzymuje 1 dzień... Sorry za mały offtop. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cricket23 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Ja w swoim redmi 3 pro mam problem z zegarem: https://miuipolska.pl/forum/topic/15796-spóźniający-się-zegarek/ Jak się okazuje, żeby to poprawić niezbędna jest instalacja lepszego romu. Wiem, że sam nie będę w stanie tego zrobić; również dlatego, że nie chcę go popsuć do końca. Czy jest we Wrocławiu być może jakieś miejsce, gdzie ktoś niedrogo mógłby mi pomóc. Albo może ktoś z Użytkowników Forum jest wrocławianinem i byłby tak uprzejmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @Cricket23 We Wrocławiu masz MiCenter. Jednakże uważam, że wgranie Globala krok po kroku według instrukcji jest dosyć proste jeśli masz choć trochę obycia z komputerami i umiejętność czytania ze zrozumieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cricket23 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Nieźle sobie liczą za wgranie romu, 100 zł! Muszę poszukać kogoś tańszego Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 No niestety, a czemu nie sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts