KyluAce

Telefon nie włącza się po aktualizacji do androida 5.1

Recommended Posts

Witam,
Posiadam telefon Xiaomi Redmi 2 Pro i dziś zauważyłem że na miuipolska jest już dostępny android 5.1. Sciągnąłem oprogramowanie : RedMi 2 HM2014813 2GB wyglądało że aktualizacja przebiega pomyślnie. Telefon po aktualizacji zwyczajnie się nie włącza. To znaczy uruchamia się pojawia start up screen ten z logiem i stroną mi.com i nic więcej się nie dzieje i tak już 30 minut. Probówałem resetować telefon ale dalej to samo. Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

problem w tym że nie mogę wejść w recovery mode, ciągle pojawią się ten ekran startowy i tyle dosłownie z poziomu użytkownika wygląda na to że nie mogę nic zrobic

tj jak próbuje wejść w recovery mod czyli power button + vol + to pojawia sie ten startup screen czasem znika na chwile i pojawia się znowu i tyle, jak wchodze power + vol - to pojawia się fastboot ale tez stoi na tym obrazku i nic sie nie dzieje próowałem potrzymac na obu po 30 min i nic 

 

udało mi się jakoś go postawić za pomocą vol up + vol down + power ale raz wchodziło w to jakies inne recovery raz nie dziwna sprawa. Swoją droga jeszcze raz chciałem postawic tego 5.1 i to samo, coś zj***li z tą aktualizacją 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 2.04.2016 o 22:15, Santos_Ramirez napisał:

Mam ten sam problem, na szczęście udało mi się wrócić do starej wersji bez utraty danych.

Jak Ci się udało wrócić do starszej wersji bez utraty danych? Mam ten sam problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wejdź w trwp czy jakoś tak (vol up + vol Down +pwr) i po wcześniejszym wgraniu aktualizacji wersji z androidem 4.4 na kartę SD zainstaluj w tym trwp, poprzez opcję Install zip (będziesz musiał wyszukać lokalizację tego pliku na karcie SD)

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Santos_Ramirez napisał:

Wejdź w trwp czy jakoś tak (vol up + vol Down +pwr) i po wcześniejszym wgraniu aktualizacji wersji z androidem 4.4 na kartę SD zainstaluj w tym trwp, poprzez opcję Install zip (będziesz musiał wyszukać lokalizację tego pliku na karcie SD)

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Tak próbowałem, ale nic to nie dało. Musiałem zrobić MiFlash do Globala, potem zainstalować TWRP i Rom MiuiPolska na 4.4 już normalnie poszedł.

za***ista aktualizacja, polecam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie

Może wytłumaczycie laikowi jak to odkręcić. Miałem jakąś starszą wersję MIUI 7 na androida 4.4. Dzisiaj coś mnie podkusiło i ściągnąłem najnowszą aktualizację. Tak jak przedmówcą pojawia mi się tylko logo mi.com. Zgodnie z wytycznymi ściągnąłem wersję na androida 4.4. Nie mogę jej zainstalować w tym menu pod kombinacją volup+voldown+power gdyż mój telefon to teraz już 86047 a nie HM...813. Znalazłem sposób na obejście tego przez wywalenie linijki tekstu w pliku updater-script. Mimo tego instalator tym razem upomina się o plik update-binary, który przecież tam jest, a go nie widzi. Nie wiem już co mam robić. Jest jakiś sposób, żebym bez większych strat wrócił do poprzednich ustawień?

Próbowałem też pobierania mipcsuite, lecz każe mi on podłączyć telefon w trybie normalnym. Żaden z aktualnych trybów nie wydaje się dla niego tym normalnym,

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Ja mam podobny problem, tylko, że mój telefon po wciśnięciu vol- i pwr wyświetla napis fastboot i na tym koniec.

Podczas odpalania pokaznuje się napis MI i po kilku sekundach się restartuje.

Proszę o pomoc

Aktualizację robiłem wg poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ metodą 2

Edited by pianta_d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piszesz o Redmi 2, czy o Redmi Note 2? Bo tutaj o Redmi 2 i trochę inaczej się w nim wgrywa.. W podanym przez ciebie linku do poradnika chyba wszystko jest opisane, ale zwróć jeszcze uwagę na komentarze pod poradnikiem, bo tam masz dodatkowe informacje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oczywiście Redmi Note 2 (napisałem tutaj bo nie chciałem zakładać nowego wątku)

Dzięki za zainteresowanie. Jeśli mogę Cię prosić, a masz taką wiedzę, napisz proszę co mogę zrobić teraz, aby uruchomić telefon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Redmi Note 2 to doświadczenia nie mam, a w nim chyba niestety nie można bezpośrednio wgrać TWRP skryptem w trybie Fastboot, bo tak było by najprościej! Musisz MiFlashem w jakiś sposób wgrać chiński dev rom. Mi się udało w taki sposób postawić Redmi 3 z zablokowanym bootloaderem,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, podłącze się do tematu.

Mam Redmi 2 (2014813)

Po aktualizacji do lollypop telefon się nie uruchamia (na ekranie tylko logo mi.com)

MiRecovery nie działa.

W TWRP przy próbie powrotu do poprzedniej wersji wyświetla się komunikat:

"This package is for "HM2014813" devices; this is a "wt86047".

ERROR: 7

 

Chcę zrobić Flasha zgodnie z Tutorialem, ale mam problem z wyborem romu pod mój telefon. Który to jest? Bo wszystkie  z linku w Tutorialu do redmi 2 mają oznaczenie wt880... a chyba do mojego powino być wt860...

Proszę o pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

flasha nie zrobisz bo jest coś uwalone 

 

wróć do wersji twrp 3.0.0.0 i wtedy wgraj rom 4.4

Edited by mateq

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minuty temu, Lipen21 napisał:

To teraz pytanie laika: jak reinstalować twrp?

pobierasz TWRP w wersji 3.0.0.0 i instalujesz jak normalną aktualizację.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, już zainstalowalem przez fastboota, ale teraz przy próbie instalacji romu jest komunikat: 

"This package is for "HM2014813" devices; this is a "".

Ale chwilka, po restarcie twrp znowu jest wersja 3.0.0-1, co jest?

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minut temu, Lipen21 napisał:

Ok, już zainstalowalem przez fastboota, ale teraz przy próbie instalacji romu jest komunikat: 

"This package is for "HM2014813" devices; this is a "".

Ale chwilka, po restarcie twrp znowu jest wersja 3.0.0-1, co jest?

Musiałeś pobrać i/lub zainstalować złą paczkę z TWRP, bo w sumie masz ten sam błąd :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem to samo po instalacji 5.1 wyświetlało tylko napis Mi .

Trzeba wyciągnąć baterie , bo wcześniej recovery się nie odpalało ,dopiero za którymś razem ruszyło .

Potem instalacja TWRP 3.0.0 a następnie powrót do 4.4 o dziwo wszystkie dane zostały ,aplikacje itp

Coś jest zwalone z andkiem 5.1 bo strasznie dużo wpisów z tym samym problemem .

wersja 813

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedyś gdy miałem sgs2 i bawiłem się w nieoficjalnie Romy przy aktualizacji cyanogenmod była zmiana androida i tak jak tu za nic nie chciał się system odpalić. Dopiero gdy po aktualizacji zrobiłem full wipe to telefon dzialal normalnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

Dzisiaj znów próbowałem przejść na androida 5.1 używając najnowszej aktualizacji, ale dalej bez zmian, telefon się nie uruchamia. Szybki powrót do 4.4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koledzy

Mam podobny problem: po aktualizacji pokazuje mi logo mi.com. Wszedłem do trwp (3.0.0.-1), ale nie skąd pobrać miui 4.4. Proszę o pomoc - linka.

Dodatkowo dopytam czy moja wersja trwp jest ok? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobrałem i chciałem zainstalować HM2014811 6.3.3 0524fae10b-4.4 i pokazał mi się komunikat: Updater process ended with ERROR: 7. This package is for HM2014811 devices; this is a wt88047.

Co dalej? proszę o pomoc

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minut temu, sybi napisał:

Pobrałem i chciałem zainstalować HM2014811 6.3.3 0524fae10b-4.4 i pokazał mi się komunikat: Updater process ended with ERROR: 7. This package is for HM2014811 devices; this is a wt88047.

Co dalej? proszę o pomoc

 

Kilka postów wyżej masz odpowiedź, co więcej masz też odpowiedź na to pytanie w innym temacie w tym dziale. Na górze forum jest także opcja "Szukaj".

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Nezumi napisał:

Kilka postów wyżej masz odpowiedź, co więcej masz też odpowiedź na to pytanie w innym temacie w tym dziale. Na górze forum jest także opcja "Szukaj".

Dziękuję :)

Udało się i telefon wstał.

Czy teraz mogę zaktualizować urządzenie do najnowszej wersji systemu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, sybi napisał:

Dziękuję :)

Udało się i telefon wstał.

Czy teraz mogę zaktualizować urządzenie do najnowszej wersji systemu?

Możesz zawsze, ale czy znowu się nie stanie to samo, co przed chwilą, tego Ci zagwarantować nie mogę.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

Bzdura....

Wyjmujesz baterie.wkladasz. Vol- i power na bank uruchomi sie fastboot

Podlaczasz pod pc a w miflashu dajes refresh.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

W tym przypadku nie bzdura, a prawda, jest problem często z flashem po aktualizacji do 5.1, Acid wyjaśnia w temacie, który był wyżej wklejony, dlaczego tak jest. Jak to z MIUI, masz akurat farta i Tobie flash na Twoim Redmi2 idzie bez problemu :P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 8.05.2016 o 16:30, Redmi2 napisał:

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Jakbyś umiał czytać to zauważyłbyś że tutaj chodzi o wersje 813, więc skąd możesz wiedzieć o co chodzi jak nie posiadasz tego modelu? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

aktualizacja do 5.1 znów sie nie powodła ale nie moge przywrócic 4.4  . Vol- i power  fastbot sie uruchamia ale podłaczam pod kabel i nic zero ..... . Vol+i power  tylko miga napis Mi .... nie chce sie uruchomic recovery  kurde jakas masakra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możesz jaśniej, skad mam wziąśc rom fastboot ?

Niestety + - vol nie działa tylko miga Mi

 

Edited by kuczka76

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nic nie da sie zrobic bo program w ogóle nie widzi telefonu  wyskakuje komunikat try conect in normal mode first then switch

Edited by kuczka76

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.