musek Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Cześć, Dostępny przez OTA jest kolejny update Global Stable - MIUI 7.2.2.0 LHOMIDA. Główne zmiany to: - poprawa zarządzania pamięcią RAM (użytkownicy wersji 2GB/16GB twierdzą, że poprawa jest zauważalna w kwestii dostępnej pamięci oraz zabijania aplikacji), - możliwość ustawienia dostępu do konkretnych aplikacji jedynie po pozytywnej weryfikacji odcisku palca, - dodatkowe profile słuchawkowe Pojawiają się też informacje o nieco większym apetycie na baterię, ale często są one dementowane przez innych użytkowników.
Trzucha Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Serio będziesz tworzył nowe wątki przy każdej aktualizacji? O tej było pisane już wczoraj...
musek Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 @Trzucha Masz rację, piszę o każdej. Ta wydaje się dość istotna - sporo ludzi narzeka na częste zabijanie aplikacji, pomimo sporej ilości wolnego RAMu. Dodanie nowych możliwości czytnika linii papilarnych też wydaje się ciekawe. Poza tym - chyba lepiej tak, niż w wątku o ROMie X pisać o ROMie Y? Nie mniej jednak - pozdrawiam.
bartaspoz Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Panowie nie widzi mi tej wersji przez OTA - mogę jakoś ją wymusić? Parę dni temu wgrywałem przez MiFlash 7.1.7, potem przez OTA poszedł update do 7.1.8. Teraz po kliknięciu "Check for updates" krzyczy mi, że system jest "up to date". Ale co ciekawe, jak tapnę w trzy kropki po prawej u góry i wybiorę "download update" to zaczyna się ściąganie, potem reboot, instalacja, znowu reboot i....i cały czas jest 7.1.8. Czyżby on ściągał sobie tą samą wersję i ją instalował? Dziwne zachownanie
bartaspoz Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 (edited) Albo dajcie linka do ściągnięcia. Z poziomu systemu też można wskazać paczkę do aktualizacji to sobie wrzucę Edited March 31, 2016 by bartaspoz
trebor90 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Panowie nie widzi mi tej wersji przez OTA - mogę jakoś ją wymusić? Parę dni temu wgrywałem przez MiFlash 7.1.7, potem przez OTA poszedł update do 7.1.8. Teraz po kliknięciu "Check for updates" krzyczy mi, że system jest "up to date". Ale co ciekawe, jak tapnę w trzy kropki po prawej u góry i wybiorę "download update" to zaczyna się ściąganie, potem reboot, instalacja, znowu reboot i....i cały czas jest 7.1.8. Czyżby on ściągał sobie tą samą wersję i ją instalował? Dziwne zachownanie aktualizacje OTA nie są udostępniane od razu dla wszystkich użytkowników, czekaj spokojnie Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Trzucha Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 18 godzin temu, trebor90 napisał: aktualizacje OTA nie są udostępniane od razu dla wszystkich użytkowników, czekaj spokojnie To by było dopiero, co? Wyobraźcie sobie, że wszyscy na raz zaczynają pobierać aktualizację...
Antaro Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 LHOCNDA 7.2.1.0 to jest China Stable, tak ? Orientuje ktoś czy przed updater'a Xiaomi kiedykolwiek bedzie dostepne cos innego niz Chinskie ROMy ? Widze ze jestem na najgorszym romie, majac na uwadze ze chciałbym przejsc na jakis inny + root/odblokowac bootloader/twrp. Ciezka sprawa...
skay77 Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 cierpliwosci dostaniesz zgode na odblokowanie to sobie wrzucisz miui polska albo cos z xda
Goti Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Przecież możesz przejść na global stable/dev bez żadnego roota/twrp/oblokowowywania...
Antaro Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 9 godzin temu, skay77 napisał: cierpliwosci dostaniesz zgode na odblokowanie to sobie wrzucisz miui polska albo cos z xda Sprawa wyglada tak, ze jak czlowiek przeglada kilka forów (to, xiaomi.eu+xda) to moze dostac migreny od nawału informacji co i jak. Gdzies czytałem ze ludzie mieli czesto problem z odblokowaniem BL, nawet po zgodzie od xiaomi. Niby dochodziło do 50% i koniec. Macie jakies infromacje czym to było spowodowane, albo jak to obejsc ? Pytam się na zapas. 9 godzin temu, Goti napisał: Przecież możesz przejść na global stable/dev bez żadnego roota/twrp/oblokowowywania... Przez updater'a ? W jaki sposób ? Bo póki co jak wrzucam na telefon ROM i daje "wybierz paczkę" do instalacji to updater nie moze pozytywne zweryfikować zawartości i wyrzuca komunikat z errorem.
Trzucha Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 7 godzin temu, Antaro napisał: Sprawa wyglada tak, ze jak czlowiek przeglada kilka forów (to, xiaomi.eu+xda) to moze dostac migreny od nawału informacji co i jak. Gdzies czytałem ze ludzie mieli czesto problem z odblokowaniem BL, nawet po zgodzie od xiaomi. Niby dochodziło do 50% i koniec. Macie jakies infromacje czym to było spowodowane, albo jak to obejsc ? Pytam się na zapas. Jasne, trzeba wgrać ROM DEV i wtedy pójdzie do końca. 7 godzin temu, Antaro napisał: Przez updater'a ? W jaki sposób ? Bo póki co jak wrzucam na telefon ROM i daje "wybierz paczkę" do instalacji to updater nie moze pozytywne zweryfikować zawartości i wyrzuca komunikat z errorem. Nie, nie przez aktualizacje systemowe. http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
bolec666 Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 Czy na tym romie można ustawić lokalizacje na Polska, żeby apki wgrywały się z polskim językiem?
Trzucha Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 13 godzin temu, bolec666 napisał: Czy na tym romie można ustawić lokalizacje na Polska, żeby apki wgrywały się z polskim językiem? Bezpośrednio poprzez wybranie ustawienia "Locale" nie. Da się za to na ROMie Global DEV (od 6.3.18). Ale da się to zmienić również na tym ROMie, tyle, że nie przez prostą zmianę w menu - odpowiedni tutorial jest na forum.
Staszek96 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Dnia 3.04.2016 o 22:10, skay77 napisał: cierpliwosci dostaniesz zgode na odblokowanie to sobie wrzucisz miui polska albo cos z xda A czy jak się ma wgrany ten ROM Stable to w ogóle można odblokować Bootloader czy też trzeba czekać na oficjalną wersję Global? Swoją droga czy jest jakieś info kiedy taka wersja się ukaże? Trochę żałuję, że w ogóle ten telefon kupiłem, bo więcej z tym pitolenia jest niż po prostu korzystania z urządzenia... Praktycznie teraz bez Google Play i usług Google jest on dla mnie nieużywalny.... Skąd moja wątpliwość czy w ogóle można odblokować? Tutaj [http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html] jest napisane: The unlocking procedure only supports MIUI China developer version (6.1.12 or later version) currently. MIUI China stable version will get supported in future updates
musek Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 @Staszek96 Nie musisz nic odblokowywać. Bez odblokowanego BL jesteś w stanie korzystać z ROMu GLOBAL STABLE (obecnie 7.2.2.0), który ma usługi Google oraz Google Play. Nie ma w nim jeszcze języka polskiego, ale również bez zabawy w odblokowywanie można skonfigurować go tak, żeby wszelkie aplikacje działały w naszym języku.
Staszek96 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Przed chwilą, musek napisał: @Staszek96 Nie musisz nic odblokowywać. Bez odblokowanego BL jesteś w stanie korzystać z ROMu GLOBAL STABLE (obecnie 7.2.2.0), który ma usługi Google oraz Google Play. Nie ma w nim jeszcze języka polskiego, ale również bez zabawy w odblokowywanie można skonfigurować go tak, żeby wszelkie aplikacje działały w naszym języku. Skąd mogę pobrać ten ROM? Rozumiem, że Update zweryfikuje mi go przez WiFi i pozwoli zainstalować?
musek Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 Należy go wrzucić przez MiFlash. Dokładny opis masz w tym wątku na forum. Wystarczy poszukać. Będzie tam też gdzieś link do informacji co zrobić, żeby aplikacje miały język polski.
Staszek96 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 1 minutę temu, musek napisał: Należy go wrzucić przez MiFlash. Dokładny opis masz w tym wątku na forum. Wystarczy poszukać. Będzie tam też gdzieś link do informacji co zrobić, żeby aplikacje miały język polski. Szukałem info i przeglądałem, ale w kwestii Note 3 Pro jest taki szum informacyjny i totalne DIY że zwątpiłem 1
bolec666 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Bezpośrednio poprzez wybranie ustawienia "Locale" nie. Da się za to na ROMie Global DEV (od 6.3.18). Ale da się to zmienić również na tym ROMie, tyle, że nie przez prostą zmianę w menu - odpowiedni tutorial jest na forum. Możesz podać linka do tego tutorial bo nie mogę nigdzie tego namierzyć. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk OK znalazłem . Jakby ktoś szukał to: https://miuipolska.pl/forum/topic/8427-fix-spolszczenie-aplikacji-na-chi%C5%84skim-romie-bez-roota/
Morvi Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 A jak przejść z 7.2.2.0 LHOCNDA (China Stable, chyba) na coś bardziej przyjaznego? Nie mam odblokowanego BL. Jaką paczkę podrzucić przez Update? Wiem, już było pisane ileś razy, ale to obecnie mój jedyny telefon i nie chcę go uwalić. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
luki! Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 13 godzin temu, Morvi napisał: Wiem, już było pisane ileś razy, Skoro wiesz, że było pisane wiele razy to się zastosuj do tych rad!
Morvi Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Wiem, ale jakoś tu panuje, więc ciężko mi odnaleźć. Tak ciężko okazać odrobinę pomocy i wskazać konkretną paczkę do Updatera? Kłopot w tym, że mam kilka ROMów i żaden nie chce się zweryfikować. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
luki! Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Nie chce CI się zweryfikować dlatego, że masz wgrany "syfiasty" rom. Wrzuć poprzez mi flash global stable a będziesz w stanie zrobić update z poziomu telefonu. Instrukcje znajdziesz na forum
Morvi Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 China Stable jest aż tak syfiastym ROMem? Tego bym nie powiedział, bo śmiga bardzo ładnie, tyle że zachciało mi się PL i dlatego próbuje z niego zmykać. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
luki! Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Nie zauważyłem, że masz china stable. W takim razie przez mi flash wgraj global stable a wtedy przez update global dev
jack78 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 A gdzie widziałeś Global dev na Redmi Note 3 Pro? wysłane z RedMi Note 3 Pro za pomocą Tapatalk
luki! Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Poszukaj na forum. Gdzieś były linki wrzucane. Nie pamiętam.
jack78 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Na oficjalnej stronie nie ma. Jest tylko Global stable więc wątpię że na forum gdzieś było wysłane z RedMi Note 3 Pro za pomocą Tapatalk Może widziałeś china dev?
marycha Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 2 godziny temu, jack78 napisał: A gdzie widziałeś Global dev na Redmi Note 3 Pro? wysłane z RedMi Note 3 Pro za pomocą Tapatalk 6.3.18 jest global dev -em na redmi note 3 pro https://miuipolska.pl/forum/topic/10923-rom-dev-global-6318/?page=1
Trzucha Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Dnia 8.04.2016 o 19:56, jack78 napisał: Na oficjalnej stronie nie ma. Jest tylko Global stable więc wątpię że na forum gdzieś było Może widziałeś china dev? Jest już od prawie dwóch tygodni, a teraz pojawiła się już aktualizacja z pełnym (no prawie) polskim.
musek Posted April 11, 2016 Author Posted April 11, 2016 A tymczasem w Global Stable update do 7.2.3.0. Na razie nie wiadomo co dokładnie zmienia, ja zwyczajowo wstrzymuję się dzień/dwa z aktualizacją (na 7.2.2.0 i tak wszystko działa bezbłędnie).
bolec666 Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Zaktualizowałe z 7.1.8.0 do 7.2.3.0. Poprawili jakieś błędy i optymizacja systemu. Niestety dalej nie ma języka Polskiego.
bmaciejewski Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 (edited) Mam taki błąd jak nacisnę sync to na sekundę zmienia się na niebieski odcień i syncing i po sekundzie wraca do stanu jak na screenie. Wie ktoś w czym może być problem. Wyłączyłem synchronizację wszystkiego i nadal tak jest PS global 7.2.3.0 na 7.1.8.0było normalnie Edited April 12, 2016 by bmaciejewski
Recommended Posts