nExoR 0 Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 cześć, próbuję zainstalować polski ROM na Mi4S i utknąłem z TWRP /: próbowałem różnych instrukcji i sposobów, ale głównie z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/. problem polega na tym, że pomimo komunikatów że image TWRP został prawidłowo skopiowany - nie działa. po restarcie do recovery cały czas jest defaultowy ekran xiaomi. jedyny sposób jaki znalazłem, to bezpośredni boot z image przez fastboot boot recovery.img . faktycznie wstaje to TWRP ale... tu pojawia się kolejny problem - nie działa swipe! żeby co kolwiek zrobić jest 'swipe to ...' ale nie ma samego przycisku swipe i nie ma jak tego wykonać. ale w całej reszcie interfejsu dotyk działa, więc nie wiem o co c'mon . kilka innych detali: - w linku do TWRP nie ma napisane który ściągnąć. dla Mi4S to jest wersja aqua. w tym nie działa swipe. - polska wersja [https miuipolska.pl/forum/topic/9704-twrp-30-z-językiem-pl/] -> tu dziala wipe... ale z kolei nie potrafi podmountować partycji systemowej - polecenia adb nie działają - nie znajduje urządzenia. ale jak chcę zainstalować sterowniki ADB to dostaję informację, że są zainstalowane... czy ktoś już instalował? pomocy! eN Link to post Share on other sites
sidus 3 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 masz odblokowany bootloader? Link to post Share on other sites
nExoR 0 Posted March 30, 2016 Author Report Share Posted March 30, 2016 c'mon... jasne, że odblokowany (: udało mi się znaleźć działający TWRP... na francuskim forum nadal jednak TWRP nie działa jako standardowy recovery. PS. w polskim ROMie uszkodzony jest wygaszacz - nie w ogóle opcji wyboru kategorii. Link to post Share on other sites
sidus 3 Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 dlatego lepiej pracować na jezyku angielskim:-) Link to post Share on other sites
Pete55 0 Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 Witam, mam ten sam problem, przez fastboota bez problemu przechodzi flash TWRP, a nie umiem do niego przejść? TWRP brałem między innymi stąd: http://en.miui.com/thread-251450-1-1.html Bootloader jest odblokowany oficjalną metodą. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
nExoR 0 Posted June 7, 2016 Author Report Share Posted June 7, 2016 po jakimś czasie, z niewyjaśnionych przyczyn, zaczął działać prawidłow. korzystam z tego francuskiego, bo żaden inny mi nie chciał zahulać [nie działa swipe]. Link to post Share on other sites
don_kamillo 205 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Poszło po wielkich przygodach. Najlepiej od razu instalować TWRP podane przez nExoR. TWRP z poradnika instaluje TWRP... po chińsku, które nie działa (nie potrafiło zainstalować ROMu). Teraz udało mi się dopiero wgrać system. Pierwsze bootowanie trwa naprawdę długo, aż się bałem, że mam bootloopa. Link to post Share on other sites
Szuja 43 Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 (edited) BTW - używałem TWRP z poradnika (TWRP_aqua_v8.zip) i wszystko działa pięknie. Nawet jest język polski. Edited August 22, 2016 by Szuja Link to post Share on other sites
don_kamillo 205 Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Poradnik (a raczej link do TWRP) został zaktualizowany. Poprzedni prowadził do wadliwego TWRP. Teraz jest już ok. Link to post Share on other sites
Recommended Posts