kufciak

Odblokowywanie bootladera - nieznany błąd

Recommended Posts

Cześć.

Wczoraj dostałem zgodę na odblokowanie RN3 Pro i otóż napotkałem na dziwny błąd. Nawet na forum miui itd nigdzie nie spotkałem się z takim problemem a przejrzałem chyba wszytko w tym temacie. Problem jaki występuje widać na screenie. Jakieś pomysły? :D

Najlepsze jest to że na tym samym kompie jakieś 2 miesiące temu odblokowałem z sukcesem 2 RN3 na MTK... Net ten sam, nic się nie zmieniło a tu takie cyrki?

Aaa i nie jestem laikiem żeby było jasne na wstępie :P

2016-03-28_23h24_48.jpg

Edited by kufciak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, ja dzis dostalem wiadomosc, tez mam problem ale inny i nie wiem czemu tak moze byc prosze o jakies objasnienie.

Bez tytułu.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam, ja dzis dostalem wiadomosc, tez mam problem ale inny i nie wiem czemu tak moze byc prosze o jakies objasnienie.

56fa23831bdea_Beztytuu.thumb.png.b02eb179cdc935b1c4f528ae5ccfe971.png

Próbujesz odblokować na wersji Stable?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Baldi napisał:

Tak. Mam global 7.1.8.0. Robie to pierwszy raz więc nie bijcie. 

Wgraj China Dev i wtedy spróbuj, u mnie na nim poszło bez problemu, na global czytałem, że nie każdemu się udało. Myślę, że to jest rozwiązanie Twojego problemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakiej wersji programu do unlocka używasz? I ewentualnie jaki system bo z tego co wiem jakieś jaja czasem były na 32bitowych OS'ach zarówno przy fleshowaniu jak i unlocku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 7 64bit, Windows 10 64 bit. Unlock wersja ostatnia ze stronki http://bigota.d.miui.com/miflashunlock/MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en.zip.

Sytuacja otyle dziwna iż poprzednio z wersją MTK nie było najmniejszego problemu... Network error wskazuje na jakiś problem z połączeniem podczas logowania ale na tym samym kompie w 3 przeglądarkach wszystko ładnie działa jak loguje się na i.mi.com. Nawet przy wyłączonym antywirusie itd t samo. Postawie dzisiaj system na starym kompie i zobaczę na czyściutkim systemie ale problem o tyle dziwny że na 3 lapkach które mam w domu taki sam błąd. Może IP zbanowane? Wszystkiego można się spodziewać po Chińczykach..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra, naprawione. Generalnie problem był chyba w połączeniu intenetowym a dokładniej 3G/LTE. Jak poszedłem z lapkiem do kumpla z netem UPC przeszło od razu. Wydaje mi się że geolkalizacyjnie IP się nie zgadzało i tu był problem. Sugeruje więc korzystać przy odblokowywaniu z neta "po kablu" ale nie koniecznie nie po WiFi - wiecie o co mi chodzi :)

 

Temat do zamknięcia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wgraj China Dev i wtedy spróbuj, u mnie na nim poszło bez problemu, na global czytałem, że nie każdemu się udało. Myślę, że to jest rozwiązanie Twojego problemu.

A w jaki sposób wgrać. Z poziomu telefonu wskazać plik?

wysłane z RedMi Note 3 Pro za pomocą Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam 7.2.1 stable - RMN 3 Pro... Nie daję rady, kucam psychicznie ^^ Mało brakuje, żebym za...ł telefonem w ścianę :)
Ktoś z Warszawy podjął by się odblokowania BL, wgrania MIUIPOLSKA oras roota? Zapłacę :D

Mam zgodę na odblokowanie. Nie działa. 50% i lipa. Stable nie mogę zmienić na developera bo mi wyskakuje, że nie może zweryfikować pliku. Nosz kurcze...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 6.04.2016 o 20:49, bimbadil napisał:

Ja mam 7.2.1 stable - RMN 3 Pro... Nie daję rady, kucam psychicznie ^^ Mało brakuje, żebym za...ł telefonem w ścianę :)
Ktoś z Warszawy podjął by się odblokowania BL, wgrania MIUIPOLSKA oras roota? Zapłacę :D

Mam zgodę na odblokowanie. Nie działa. 50% i lipa. Stable nie mogę zmienić na developera bo mi wyskakuje, że nie może zweryfikować pliku. Nosz kurcze...

Nie ma co się denerwować tylko czytać... na Global Stable przez aktualizator systemowy wgrasz Global DEV, a na China Stable - China DEV. Ty zapewne je pomieszałeś.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Trzucha said:

Nie ma co się denerwować tylko czytać... na Global Stable przez aktualizator systemowy wgrasz Global DEV, a na China Stable - China DEV. Ty zapewne je pomieszałeś.

Hehe, nie pomieszałem ;) problemem głównym okazał się być windowsowy ficzer ;) Sprawdzanie podpisów sterowników. Poradziłem sobie. Ale nie dałem rady z TWRP... No cóż, global stable właśnie zainstalowałem, bo mam już serdecznie dosyć :) Nie radzę sobię ;P próbowałem wszystkie sposoby. Ten główny od miuipolska nie działa, nie wgrywa przez fb mi twrp, flashify nie widzi obrazu jak chcę z tego obrazu wgrać, jak sciągam przez flashify to wchodzi. Bootuje do TWRP, robie flasha do miuipolska, i nie odpala się telefon. Miga ino czerwona dioda. No i znów miflash ;P I tak k...a do za....nia jak to mawiał klasyk :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, bimbadil napisał:

Hehe, nie pomieszałem ;) problemem głównym okazał się być windowsowy ficzer ;) Sprawdzanie podpisów sterowników. Poradziłem sobie. Ale nie dałem rady z TWRP... No cóż, global stable właśnie zainstalowałem, bo mam już serdecznie dosyć :) Nie radzę sobię ;P próbowałem wszystkie sposoby. Ten główny od miuipolska nie działa, nie wgrywa przez fb mi twrp, flashify nie widzi obrazu jak chcę z tego obrazu wgrać, jak sciągam przez flashify to wchodzi. Bootuje do TWRP, robie flasha do miuipolska, i nie odpala się telefon. Miga ino czerwona dioda. No i znów miflash ;P I tak k...a do za....nia jak to mawiał klasyk :)

Z Global Stable powinieneś móc bez problemu przejść na Global DEV z językiem polskim, poprzez systemowe aktualizacje właśnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Global mi to daje z wyjątkiem języka polskiego co nie jest problemem dla mnie. Chciałbym, bardzo chciałbym mieć miuipolska. Nawet za to bym zapłacił. Teraz do zrobienia jest tylko twrp i wgranie roma. Porwałem się z motyką na słońce i nie daje sobie z tym rady :D Co zrobić.
Mam już bootloadera odblokowanego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja wgrywalem twrp z tego poradnika http://en.miui.com/thread-240531-1-1.html i w sumie udalo sie. Zeby zmienic na j angielski w twrp to 2 ikona od dołu po prawej a pozniej ostatnia zakladka z takim globusem.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Pozniej z miui polska juz jest latwo. Wipe i polecam narazie 6.3.31

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Rafullo said:

 

Ja wgrywalem twrp z tego poradnika http://en.miui.com/thread-240531-1-1.html i w sumie udalo sie. Zeby zmienic na j angielski w twrp to 2 ikona od dołu po prawej a pozniej ostatnia zakladka z takim globusem.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Pozniej z miui polska juz jest latwo. Wipe i polecam narazie 6.3.31

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ten tego tamtem ;) link otwierany :) Robiłem tak jak w tym tutku, bez skutku :D

TWRP3.0_RN3_SD_feds64 pliku już nie ma ;) Podmienili go na nowszy. Wyaliło mnie przy wgrywaniu SU i znów MiFlash był grany :D

Dzięki :)

Edited by bimbadil

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rafullo spróbuje raz jeszcze, chyba znalazłem swój błąd ;)
Czy boot.img muszę wziąć z aktualnego romu co mam zainsalowany, czy z tego co chcę instalować?

Ale jak znów mi przyjdzie od nowa stawiać globala to się wścieknę ;D Czemu radzisz 6.6.31?

Jakiś konkretny powód?

Edited by bimbadil

Share this post


Link to post
Share on other sites

No i po ptokach :( Teraz nie wchodzi mi nawet do fastboota... Dioda miga na podłączonym telefonie na czerwono... Nie działa nic. Jak podłączam do kompa to nawet nie inicjuje sterowników do lpt i coma :( Totalny trup... Jakieś pomysły?

EDIT: Restart kompa pomógł. Widzi LPT COM ale nie widzi Androida ADB... Nie mogę zrobić MiFlasha...

Edited by bimbadil

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.