Jump to content

Recommended Posts

Posted

Piszę do Was czy też macie podobny problem.

Chodzi dokładnie o odklejające się szkło hartowane na lewej krawędzi ekranu. U mnie jest to już druga taka sytuacja z dwoma różnymi szkłami. 

Szkło może nie odkleja się dosłownie ale pod szkłem robi się "pajęczyna". Po odklejeniu szkła ekran nie ma żadnej skazy, a jak docisnę szkło w miejscu "pajączka" to wygląda że jest OK.

Kolega w pracy też ma podobny problem czyżby RN3 ma ukrytą wadę ?

IMG_0726.JPG

IMG_0727.JPG

Posted
29 minut temu, Rome napisał:

Kolega w pracy też ma podobny problem czyżby RN3 ma ukrytą wadę ?

Ale że co przykleiłeś sobie szkło hartowane i Ci trochę odchodzi, tak?

Jeśli tak to nie łapie że nazywasz to ukrytą wadą RN3

No tak bywa też mi trochę odchodzi nawet więcej niż Tobie i się tym nie przejmuję, jak coś zdejmę i przykleję nowe.

W S4 i w S6 po jakimś czasie też odeszło na rogach, ale kto by się tym przejmował. Ważne że szkło hartowane robi robotę.

Posted (edited)

Szkło nie odstaje tylko jak widać na zdjęciu robi się pod szkłem pajęczyna.

Nie jest to kwestia źle przyklejonego szkła bo przez tydzień było OK, później zaczęła pojawiać się "pajęczyna"

Sytuacja powtórzyła się już dwukrotnie. 

Nigdy wcześniej nie zdarzały mi się takie przypadłości a trochę telefonów przeszło przez moje ręce. 

Edited by Rome
Posted

Weź to szkło zdejmij i wyrzuć, kup inne. Przed przyklejeniem wyczyść i oddtłuść porządnie ekran, najlepiej jakimś płynem do czyszczenia ekranów LCD. Ostatnio przyklejalem szkło na Asusa żony, było to samo. Kupilem jakiegoś Nillkina i siadło idealnie za pierwszym razem. Po co taki wątek na forum w ogóle.

Tapnięte z MI4 W

Posted

Zaskoczę Cię ale to właśnie szło Nillkina.

A forum jest po to żeby poruszać różne rzeczy dotyczące problemów związanymi z RN3, czy może się mylę ?

Posted

Jak chcesz, tylko nie wiem jakiego rodzaju porady się spodziewasz. Krzywy ekran ? Bo jeśli prosty to coś zrobiłeś źle z przygotowaniem ekranu albo trafiłeś na felerne szkło. Tyle.

Tapnięte z MI4 W

• Like 1
Posted

Pierwsze pytanie w moim poście " czy też macie podobny problem"

Kwestia nie dotyczy tylko mojego RN3 ale taki sam problem ma kolega z pracy.

Kupiliśmy RN3 z różnych źródeł i każde szkło było inne (w sumie 3 różne szkła, a efekt końcowy zawsze ten same i zawsze w tym samym miejscu)

Posted

A nie jest to po prostu kwestia mechanicznego zahaczania szkłem o coś podczas wkładania_do_kieszeni/chowania_do_etui/whatever?

Posted

Mam podobny problem na moim Redmi 3. Tylko delikatne docisniecie nic nie zmienia. Wydaje mi się że szkło po prostu ulega rozwarstwieniu albo dostaje się tam jakaś wilgoć. Generalnie to szkło składa się z kilku warstw i u mnie wygląda jakby to było pomiędzy warstwami tego szkła.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Posted

Szukacie dziury w całym... To jest po prostu słaby klej, tyle w temacie, słaby + źle wyczyszczony ekran/źle założone/za duże/ źle wymierzone szkło... Miałem tak na 1 wersjach "testowych" Flexible Glass od 3MK na Mi4, poprawili klej, wymiary, teraz się trzyma OK. Moja zasada, na szkle się nie oszczędza :D. Dla sprostowania, to nie jest żadna "pajęczynka" tylko zwykła wilgoć... na prawdę słaby ten klej :D.

Posted

Jest tak jak Nezumi napisał. Słabej jakości produkt i tyle.

Na wspomnianym Flexible od 3mk(też używam tej hybrydy), mam odklejony mały fragment przy narożniku. Szkło ochronne uszkodziło się przy upadku.. Dalsze odklejanie szkła nie postępuje, nic się złego nie dzieje od co najmniej pół roku. A więc ważna jest tutaj jakość.

Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk

• Like 1
Posted

A ja mam szkło Mocolo od dwóch miesięcy na rn3 i nawet najmniejszych problemów a nałożone bajecznie w McDonald'zie

Wysłano z RN3

Posted

No wiec nie chce odklejać całego szkła żeby to potwierdzić ale dla mnie to raczej wilgoć jaka dostała się między warstwy szkła bo akurat w tym miejscu mam palce. Dodam, że nie korzystam z żadnego bumpera tylko mam wsuwany futerał więc u mnie szkło ma na krawędziach bezpośredni kontakt z palcami. Nie sądzę aby to było związane z przyklejeniem szkła do ekranu. Jak się kiedyś skusze na nowe szkło to wtedy sobie sprawdzę dokładnie to co mam teraz. Ja zamawialem niby oryginalne xiaomi.

Posted

Heh nie wiem dlaczego ale mam to samo w mi4c. Teraz mam już chyba 6te szkło różnych producentów i po mniej więcej 2 tygodniach to samo.

Wcześniej na innych telefonach a było ich dużo szkło wymieniałem co pół roku...

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

Witam.

U mnie na RN3 identyczna sytuacja. W tym samym miejscu w okolicach tacki na simy coś jakby mgiełka. milimetr od krawędzi. szerokośc 1-2mm długośc 1,5cm.

jak się dociska pasnokciem to znika. Wygląda to jakby było mikroskopinje wgłebienie w ekranie telefonu w tym miejscu. I z powodu sztywności nałożonego szkła nie dociskało w tym miejscu, i klej nie dawał rady tego przytrzymać.

To samo na folii tańszej i droższej.

Posted

W ciągu miesiąca nałożyłem kilka szkieł na rożne telefony + moje.

Najtańsze-jakieś 9zł.

Najdroższe -40zł.

Każde działa bez najmniejszych problemów.

Zanim nałożyłem porządnie odtłuściłem.

Jedynie moje na rogu nie dochodzi a to z mojej winy.

Przyklejałem i odklejałem z cztery razy ,bo wydawało mi się,że jest krzywo.

Az sie zbuntowało !!!

• 6 months later...
Guest Miłośniczek
Posted

E tam, szkło hartowane i folia nie są dłużej jedynym oczywistym wyborem. Ja zainwestowałem ostatnio w szkło płynne i jestem pod dużym wrażeniem.

Kupiłem sobie Wowfixita i faktycznie - efekt "wow" tutaj jest obecny ;D Nie dość, że łatwo się nakłada, to jeszcze go nie widać i się nie rysuje. Jak dla mnie same plusy, na folię na pewno już bym się nie zdecydował. Na dodatek produkt może się pochwalić certyfikatem, który potwierdza, że niweluje zarazki, których (to akurat wiadomo ;D) na telefonie jest pełno. Polecam.

Posted

Krótko i w temacie - kupcie szkło Mocolo i nie będziecie mieli problemu. Miałem ich kilkadziesiąt, dla różnych modeli telefonów. W żadnym nie zdarzyło się, żeby szkło się odklejało czy rozwarstwiało.

Inna sprawa, że w tym miejscu trzyma się szkło w trakcie jego przyklejania, więc siłą rzeczy dotyka się warstwy z klejem z opuszkami. To wystarczy, żeby ten obszar był słabiej "trzymany" przez klej. Rzadko kto czyści sobie palce spirytusem przed zakładaniem szkła. ;) Może tu jest problem...

6 godzin temu, Miłośniczek napisał:

Kupiłem sobie Wowfixita i faktycznie - efekt "wow" tutaj jest obecny ;D Nie dość, że łatwo się nakłada, to jeszcze go nie widać i się nie rysuje. Jak dla mnie same plusy, na folię na pewno już bym się nie zdecydował. Na dodatek produkt może się pochwalić certyfikatem, który potwierdza, że niweluje zarazki, których (to akurat wiadomo ;D) na telefonie jest pełno. Polecam.

Zainteresowałeś mnie. Do Mi Note, do którego nie ma odpowiednich szkieł i folii - jak znalazł. :)

• 4 months later...
Posted

Ja mam ten sam problem na dwóch R3Pro. Na jednym odkleiło się w okolicach głośnika , na drugim w lewym górnym rogu. Dzieje się tak po około miesiącu użytkowania.Zacząłem od szkieł mocolo. Teraz używam najtańszych.Ekrany oczywiście dobrze odtłuszczone przed naklejeniem szkła.No i wykluczam dostanie się jakiejkolwiek wilgoci .Nie wiem czy to faktycznie szkło sie rozwarstwia czy ekrany maja ukrytą wadę.

• 2 months later...
Posted

U mnie jest podobnie, kilka szkieł już miałem, ale wszystkie, zawsze odklejają się w tym samym miejscu, prawy górny róg, według mnie to wina ekranu, musi być w tym miejscu minimalne zagłębienie.  :?

Posted

ja mam od prawie 1,5 roku i nic się z szkłem nie dzieje. może gdzieś zahaczacie np wkładając do kieszeni? może o etui? żona kiedyś miała do LG G2 etui które jak się mocniej zacisnęło podważało z boku szkło, ale po zmianie etui to sie już nie powtarzało. Możliwe ze telefon poddał się odkształceniu? - tzn np po włożeniu do kieszenie i kucnięciu minimalnie się "wygiął" - nie wiem jak to opisać inaczej :) 

• 7 months later...
Posted

Całkowicie rozumiem problem założyciela tematu.

Sam szukałem rozwiązania w sieci na ten temat. Sam naklejałem sobie szkła na wszystkie telefony i całej rodzinie. Mój poprzedni samsung S5 przez dwa lata miał jedno szkło, które się nie odklejało. Żona 3 rok ma naklejone 1 szkło na swoim A3 2015. W trzech rogach jest ono ukruszone, dwa pęknięcia, a "powietrza" pod się nie zobaczy. Przylega nadal idealnie. Szkła wcale nie są wysokiej jakości. Każde z nich kosztowało ok. 5zł.

Przy zakupie mojego Xiaomi Redmi 3s miałem dołączone szkło hartowane. Po naklejeniu (czynność wykonana prawidłowo) po tygodniu zaczęło się odklejać po lewej stronie i z góry ekranu. Gdzieś po pół roku wchodziło po 1cm od krawędzi. 
Kupiłem drugie szkło i założyłem. Myślałem, że może był słaby klej... Nowe z innego źródła myślałem, że będzie dobrze. Wstaje kolejnego dnia i widzę, że samo zaczyna podchodzić powietrzem... Teraz po 2-3 miesiącach wygląda to jak na załączonym obrazku. 

Podejrzewałem, że ekran redmi nie był idealnie płaski i to przez naprężenia... ale ekran bez szkła wygląda na idealnie płaski.

Problem istnieje w tych telefonach i wmawianie innym, że nie potrafią przykleić szkła jest mało poważne. 

20171210_235751.jpg