enesas Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Jak teraz mogę wgrać inny ROM (bo przez TWRP nie wgram, bo zaś zawiśnie )? Jak wgram miflashem xiaomi.eu to wszystko będzie ok? Czemu nie chce globala? Nie można mieć roota i twrp. To takie główne powody . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 (edited) Jak wgrasz twrp, a potem od razu eu to powinno zaskoczyć. Wgranie eu na zablokowany miflashem też, tylko że miałeś z tym problemy. Mam jeszcze inny pomysł, nie wiem czy nie najlepszy, wgranie najnowszego romu tego wietnamczyka na zablokowany bl. Z niego bez problemu przejdziesz twrp na rom eu. Z czystej ciekawości mając przez parę dni wolnego Redmi3 przetestowałem to i zadziałało bez problemu Edited July 31, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 A to da się wgrać TWRP na zablokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Hej mam pytanie czy jesli mam lbl to globala instaluje sie tak samo jak miui 7.1.3 na lbl przez miflasha ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Ok dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meon Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Da ktoś dokładną instrukcję, jak zainstalować i skąd ściągnąć globala MIUI 8, jeśli mam zablokowany bootloader? Będę go umiał później odblokować na globalu? Bo czekam na kod sms? Dodatkowo ma już ktoś roota na globalu? Aktualizacje co tydz? PS. Jest on na 6.0? Pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 1, 2016 Author Share Posted August 1, 2016 Nie, global jest tylko na redmi 3 i nie ma marshmallowa. Instalujesz instrukcją I. Link http://en.miui.com/thread-317536-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) Słuchajcie mam problem próbowałem wgrać przez miflasha ten rom ido_xhdpi_images_6.7.28_20160712.0000.26_5.1_cn podczas flashowania wyskoczył błąd a mianowicie brak miejsca w magazynie na wykonanie polecenia. Próbowałem włączyć telefon i teraz co chwila sie restartuje dochodzi do loga mi chwile tak stoi i dalej sie restartuje zaznaczam ze mam zablokowany bootloader prosze o szybką pomoc!!! Dodam że gdy przytrzymuję vol - i power to wyskakuje mi grzebiący w androidzie. Jestem totalnie zielony więc prosze o jak najprostsz wytłumaczenie Edited August 1, 2016 by Kaysak Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) nie masz windowsa 64 bit. znajdź inny komp od win 7 w górę z 64 bit spróbuj Mi Suite albo tryb edl Edited August 1, 2016 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 no dobra a da się jakoś szybko przywrócić system z takiego stanu rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 poszukaj na forum - na pewno nie jesteś pierwszy w prawym górnym rogu masz "szukaj" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 i jeszcze jak przytrzymam trzy klawisze to jest telefon wołający o podłaczenie do komputera Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludwik07 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Witam, Jak najlepiej wgrać rom global z miui 8 dla Redmi 3? Mam wersję 7.1.3 eu z zablokowanym bl ale mam zgodę na odblokowanie, czy ewentualnie później na globalu będzie można oblokować botloadera? Rozumiem również, że plik z romem, który mam zainstalować to będzie z linku powyżej: ido_xhdpi_global_images_6.7.29_20160712.0000.26_5.1_global_53ec8fd6fc.tgz ? I jeszcze jedno pytanie, ten plik miui_HM3Global_6.7.29_d78d6b6c1f_5.zip jest tylko do aktualizacji przez update w telefonie i raczej nie jest mi potrzebny? Przepraszam za pewnie głupie pytania ale specem w tym nie jestem a chciałbym to zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Tak, na globalu odblokujesz. Pierwszy będzie ok do flashowania. Zrób sobie kopię danych bo wyczyścisz telefon. Zip w zasadzie nie będzie Ci potrzebny bo będziesz miał aktualizacje ota. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Kurcze nigdzie nie moge tego znaleźć przepraszam ale to mój pierwszy xiaomi a nigdy nic nie robiłem jak dotąd z telefonami i nwm co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 11 minut temu, Kaysak napisał: i jeszcze jak przytrzymam trzy klawisze to jest telefon wołający o podłaczenie do komputera Tak bo wszystkie trzy przy uruchomieniu wymuszają tryb twrp, którego u ciebie nie ma i wtedy ten telefon z kabelkiem się pojawia. Da się w miarę szybko, ale potrzebny \Win 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 tu masz linki gdzie znajdziesz wszystko: https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/ https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompedium-wiedzy-redmi-3-rom-root-recovery-bootloader-faq/ http://www.miui.com/type-634-4950.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Musisz zrobić to co robiłeś, tylko na kompie z win x64. Jaką masz wersję miflash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 2015.10.28 nwm czemu ale wcześniej tak samo się udało wgrać xiaomi eu na lbl Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 1 minutę temu, Kaysak napisał: 2015.10.28 nwm czemu ale wcześniej tak samo się udało wgrać xiaomi eu na lbl Chyba dlatego że do nowych romów potrzebny jest nowszy 64bitowy Miflash, do którego masz link w poradniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 a jak bym odblokował teraz bootloadera w fastboocie to mógłbym zainstalowć jakikolwiek rom zeby tylko telefon działał?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 1, 2016 Author Share Posted August 1, 2016 Nie odblokujesz telefonu bez działającego oficjalnego romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 CZyli nie mażadnej szansy na uruchomienie telefonu na tym komputerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Przed chwilą, Kaysak napisał: CZyli nie mażadnej szansy na uruchomienie telefonu na tym komputerze No możesz spróbować wgrać ten pierwszy rom eu na zablokowany, może się udać, ale też możesz jeszcze bardziej uwalić telefon. Najbezpieczniej znaleźć kompa z win64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 aha ok dzięki za pomoc sprubje jutro a ostatnie pytanie bo najbliższy win 64 to xp czy pójdzie na nim ?? a jeszcze jeśli rozładuje się bateria to coś sie zmieni i dam radę go naładować??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amularix Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Czy BL można odblokować na global dev, czy tylko na china dev? Zastanawiam się nad testowaniem global, a później przejść na xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 1 minutę temu, Kaysak napisał: aha ok dzięki za pomoc sprubje jutro a ostatnie pytanie bo najbliższy win 64 to xp czy pójdzie na nim ?? a jeszcze jeśli rozładuje się bateria to coś sie zmieni i dam radę go naładować??? Chyba xp nie bardzo, od win7 wzwyż. A da się go wyłączyć, czy ma tzwn bootloopa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 i jak spróbuję na 64 to w jakim trybie mam spróbować coś wgrać w fastboocie/ ta ikonka z telefone??? no właśnie się nie da na okrąagło się restartuje i moge wejść tylko w fastboot i w ikonke z telefonem i kablem a takto staje na logu MI i restartuje sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 2 minuty temu, amularix napisał: Czy BL można odblokować na global dev, czy tylko na china dev? Zastanawiam się nad testowaniem global, a później przejść na xiaomi.eu. Powinno się dać, przetestujesz, jak się nie da to wgrasz china dev. Ja odblokowałem, ale było to ponowne odblokowanie po tym jak global mi zablokował bl. Nie wiem jak z pierwszym odblokowaniem. 2 minuty temu, Kaysak napisał: i jak spróbuję na 64 to w jakim trybie mam spróbować coś wgrać w fastboocie/ ta ikonka z telefone??? no właśnie się nie da na okrąagło się restartuje i moge wejść tylko w fastboot i w ikonke z telefonem i kablem a takto staje na logu MI i restartuje sie Nie musisz go wprowadzić w tryb download (ciemny ekran) jak, masz w poradniku. Fastboot to obrazek ludzika i napis fastboot. Nie wiem, czy w którymś z tych trybów będzie ładowany, może ktoś kto to trenował to się wypowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 ok a jak go wprowadzić w download bo nie moge tego nigdzie znależć kombinacja vol + i power niestety nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 2 minuty temu, Kaysak napisał: ok a jak go wprowadzić w download bo nie moge tego nigdzie znależć kombinacja vol + i power niestety nie działa Masz w poradniku, jak przejść z fastboot do download, skrypt. Albo tu: http://en.miui.com/thread-277276-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaysak Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 ok uruchomiłem download sciagam rom na lbl i bede sie modli zeby zadzialalo dziekóje na razie bardzo za pomoc dam znac jak wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 1, 2016 Author Share Posted August 1, 2016 Bardzo proszę - pisząc w tym temacie bądź tak łaskaw i przeczytaj chociaż pierwszy post. Jak każdy tak ma pytać to to całe Kompedium nie ma sensu. Na twoje wszystkie pytania jest odpowiedź zarówno w pierwszym poście jak i pewnie na poprzedniej stronie, bo niedawno ktoś to samo przerabiał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) Witam, potrzebuję pomocy, spróbowałem wgrać Global Rom ROM 6.7.29 for Redmi 3 Released poprzez Miflash. http://en.miui.com/thread-318059-1-1.html do tej pory miałem 7.1.3.0. Wgrałem poprzez download, ale po ponownym uruchomieniu tel wisi na ekranie startowym, tj. znaczek MI i na dole 3 mrugające kropki z napisem Android. Czekałem tak z 25-30min. Mam zablokowany bootloader, po ponownym wgraniu 7.1.3.0 tel sie uruchamia. Edited August 1, 2016 by Griszah 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 a który ściągnąłeś i jak wgrywałeś? i ile czasu telefon stał na ekranie startowym? może stać nawet 30 minut. Trzeba cierpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts