Menntu Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 (edited) Witam. Zastanawiam się nad zakupem Opaski dla R3 Kuszą mnie jej opcje Zastanawiam się jak to wpłynie na czas pracy na baterii oraz skad takową zamówić żeby miec pewność ze to oryginał i nie będzie z nią problemów Ktoś używa z R3? Aaa... I zastanawiam sie tez nad tym która wersja jest lepsza technicznie. Na pulsometrze mi nie zależy, ale podobno jest lepiej spasowana Edited March 22, 2016 by Menntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Na baterię to ma wpływ żaden, tym bardziej, że nie musi być cały czas sparowana, działa też samodzielnie! Widziałem w xiaomi.com.pl mieli z pulsometrem za 99zł, czyli cena chyba niezła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 (edited) Tylko właśnie nie wiem czy mi ten pulsometr potrzebny A zawsze to bym mial te 50 zl w kieszeni (na dwóch sztukach). A cos z allegro? Zalezy mi na tym zeby byly na piątek. Edited March 22, 2016 by Menntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 (edited) Korzystam od grudnia z opaski w wersji z pulsometrem. O ile w tandemie z MiFit jest to raczej zbędny dodatek, to jednak wydanie kilku złotych na Mi Band Tools sprawiło, że opaska uzyskała pełną funkcjonalność - w apce tej można ustawić cykliczny pomiar tętna (bądź nawet ciągły) a w rezultacie otrzymywać masę zestawień - godzinnych, z danego dnia, tygodnia, miesiąca. Nie biorąc pod uwagę dokładności pomiaru, wgląd w takie dane daje pewien ogląd na sytuację. Sam mam pomiar ustawiony na co 10 minut, a jak opaska bez pulsometru wytrzymywała na baterii ~21 dni, tak w dalszym ciągu ładuję ją co 2 tygodnie. Jakość pozostałych opcji jest moim zdaniem adekwatna do ceny - kroki liczy, ale obstawiam dokładność +/- kilkaset na dzień (przy moich średnio 10 - 12 tys.), monitor snu i jego klasyfikację uznaję za bardziej randomowy przebieg, niż mający coś wspólnego z rzeczywistością. MiFit niby posiada opcję mierzenia tętna co jakiś czas by poprawić odczyt snu, ale czy i jak to działa... Ciężko stwierdzić. Za to odkąd mam R3 uwielbiam tę opaskę za wibrację przy nadchodzących SMSach i połączeniach. Praktycznie nie mam potrzeby wychodzić z trybu cichego, ponieważ wszystkie powiadomienia docierają do mnie dyskretnie przez opaskę. Podobnie użyteczna jest wibracja w trakcie dzwonienia budzika - niby nic, a pomaga przywrócić przytomność. Swoją również dostałem w prezencie, więc niestety nie polecę Ci żadnego wiarygodnego sprzedawcy. Edited March 22, 2016 by Guziiik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Kwestie opinii mamy już za sobą Bardzo mnie to przekonało do opaski. Wiem już że ją kupie! Nie wiem tylko gdzie i za ile ;/ Czy byłaby dobra dusza która pomoże? Może jakaś promocja sie trafi czy coś? 100 zl jednak ciut dużo (Wieeem, są droższe i wgl) ale jak na pierwszy kontakt chciałbym żeby był to taki budżetowy zakup do budżetowego telefonu Co do miejsca. W gre wchodzą też inne serwisy niż allegro jeżeli oryginalność i cena będą korzystne (+czas dostawy) ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 W tamtym tygodniu kupiłem z tej stronki: http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_263275.html Wyniosło mnie to 72 zł. Teraz widzę, że jest jeszcze taniej. Jest raczej oryginalna, ale jeszcze nie dotarła do mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Dużo osób poleca ten sklep. Chyba sie na niego zdecyduje. Niestety bedzie to dlugi czas oczekiwania ale pewność i przystępna cena to powinny zrekompensować Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Witajcie koleżanki i koledzy. Jestem nowy na Forum. Mam opaskę z pulsometrem. Na pierwszym naładowaniu (tym po kupieniu, przed używaniem) opaska wytrzymała 20 dni i było 43%. Wczoraj ją naładowałem koło godziny 16 i jest już 96% czy nie za szybko spada bateria, czy u Was jest podobnie jeśli chodzi o spadek na dobę? Zdaję sobie sprawę że jeśli ktoś będzie katował ją pulsometrem to zjedzie szybko. Chodzi mi o takie zwykłe użytkowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Zobacz ile Ci wytrzyma do 1%. Mi ostatnio 40 dni Taptalk z Meizu Pro 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Czytałem gdzieś, zdaje się tutaj na Forum że lepiej tak bardzo nie rozładowywać baterii bo może być problem z ewentualnym włączeniem. Czy to prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Tak to prawda, najlepiej ładować jak zejdzie poniżej 20% jest to dobre dla baterii, a i chyba nikomu nie będzie przeszkadzać ładowanie kilka dni częściej. Wielu osobom po drastycznym rozładowaniu opaska nie wstała. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Ja zawsze ładuję w okolicy 15-20%. Nie wiem, czy to ma jakikolwiek REALNY wpływ na żywot baterii....ale ten niecały rok jak mam opaskę, trzyma ciągle równie dobrze na jednym ładowaniu. Bez żadnych dziwnych skoków. Chociaż zauważalne jest, że bateria od 100% do 95% spada podejrzanie szybko. Później sytuacja jest stabilna. Ale taki sam objaw mam na telefonie Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Więc może po 95% sytuacja się unormuje Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniu Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 A jak to wygląda w kwestii biegania lub jazdy na rowerze? Można później odczytać dane dotyczące trasy, prędkości? Jakaś konfiguracja z Endomondo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrisBy Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Endomondo i Runtastic nie wykrywa u mnie opaski. Kupiłem z tej stronki http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_263275.html Czekałem mniej niż 2tygodnie za dostawą. Najlepsze w niej jest powiadamianie o połączeniach, zwłaszcza że pracuję często w hałasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniu Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Czyli funkcja, którą bym chciał aby ona pełniła raczej mi tego nie zagwarantuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Dla mnie głównym wymogiem jest powiadomienie o SMSach oraz wibracyjny budzik. Do tej pory, więcej mi nie potrzeba Zakupie chyba zwykła wersje bo pulsometr mi nie potrzebny a na forum czytalem ze niekiedy sie z nim cuda dzieja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Moja z kolorowymi dobrze działa z mi fit. Powiadomienia również z aplikacji działają. Budzik też. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_259237.html Zakupiłem tą 48 złotych. Wydaje się że nie tak źle to wygląda ;P Teraz poczekać i się cieszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 No kupiłem pierwszej generacji ale tak jakby po lifcie. O ile wcześniejszej sa kolorowe diody tu masz tylko białe A swoja drogą jest oddzielny temat na miBandy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 Tak wiem. Tylko tam jest strasznie ogólnie. Założyłem w tym dziale, ponieważ interesowała mnie opinia jak działa konkretnie z tym telefonem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Budzik jest super w wersji z pulsometrem, bo sprawdza Ci fazę snu Taptalk z Meizu Pro 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Dnia 21.03.2016 o 23:39, AdBloczek napisał: W tamtym tygodniu kupiłem z tej stronki: http://www.gearbest.com/smart-wristband/pp_263275.html Wyniosło mnie to 72 zł. Teraz widzę, że jest jeszcze taniej. Jest raczej oryginalna, ale jeszcze nie dotarła do mnie. Dzisiaj dotarła do mnie opaska. Jest oryginalna, więc śmiało można brać. Czekałem jakieś 16 dni od momentu zamówienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted April 5, 2016 Author Share Posted April 5, 2016 @AdBloczek To fajnie Ja na swoją czekam 13ty dzień, mam nadzieje że będzie pod koniec tego tygodnia. Tak się zastanawiam. Czy lepiej pograć sobie MiFita czy zainwestować 8zł w MiBand Tools. Ktoś ma jakieś porównanie? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 (edited) Ogólnie rzecz biorąc jedynym słusznym rozwiązaniem jest... tandem tych dwóch aplikacji. Mi Band Tools nie ma modułu, który zlicza kroki/bieg/sen i liczy ich statystykę. Poza tym jeśli idzie do Was opaska z białymi diodami LED, to obsługuje ona tylko jeden wzór wibracji, który jest zaimplementowany sprzętowo przez co daje najmniejsze obciążenie dla baterii. O ile dla SMSów Mi Band Tools daje jakiś sensowny wzór wibracyjny, o tyle dla połączeń wykorzystuję ten z MiFit, ponieważ jest troszkę sensowniejszy. Plus jest taki, że aplikacje są ciągle rozwijane, więc być może Mi Band Tools zacznie kiedyś liczyć kroki i monitorować sen. Ewentualnie MiFit zacznie po ludzku wykorzystywać możliwości opaski. Edited April 5, 2016 by Guziiik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted April 6, 2016 Author Share Posted April 6, 2016 @Guziiik, w wersji z białymi LEDami nie da sie wgl zmienić siły tych wibracji? Głównie to mi zależy na smsach, połączenia mnie mało obchodzą bo mało rozmawiam przez telefon a i do mnie nie dzwonią po kilkanaście razy dziennie Bo nie weim czy rozuemieć Twoje słowa jako, absolutnie nie da sie zmienić. Czy powiadomienia SMSów da sie zmienić Tools'em a połączeń nie da sie zmienić wgl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Ja używam Mi Band Notify i Mi Fit. Pierwszej apki używam do powiadomień, a drugiej do całej reszty. Mam wersję z białymi diodami (i bez pulsometra) i w Mi Band Notify można zmieniać wzory wibracji na własne. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menntu Posted April 6, 2016 Author Share Posted April 6, 2016 @xmacx3, dzięki za info Pocieszyłeś mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Szczerze mówiąc to w Mi Band Tools nie ma możliwości ustawienia siły wibracji, a jedynie czas wibry / przerwy / powtórzeń. Przy każdorazowej próbie zmiany wzoru wibracyjnego aplikacja informuje o tym, o czym wspomniałem wyżej - dokąd się jeszcze tym bawiłem, to nie przypominam sobie, by jakiś wymyślony przeze mnie wzór działał tak, jak go zdefiniowałem. Może w przypadku Mi Band Notify jest inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Mi działa to dobrze, dzięki temu nie muszę zaglądać do telefonu, żeby wiedzieć czy to powiadomienie z kalendarza, sms, messenger czy jeszcze coś innego Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts